mostasz Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 witam , co sądzicie o tej płycie, jak z oc, zmianą napięć, i biosem ogólnie, czekam na opinie userów , którzy ją posiadają, z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mam ta plytke od dwoch lat, nie sprawia zadych problemow. Wprawdzie mam na niej jedynie lekkie OC, ale wiem, ze z tej plyty da sie wydusic duzo wiecej. Od drozszych modeli jak epox 8rda3+ rozni sie brakie sata i raidu. I jeszcze jedna uwaga - najlepiej do oc nadaje sie rewizja 1.x-2.x. Najnowsza rewizja 3.x z nieznanych powodow (raczej z oszczednosci) jest zasilana dwu-fazowo, co przy mocniejszym podnoszeniu napiec moze spowodowac spalenie, ale ni ewiem tego z autopsji - mi przy lekkim podnoszeniu napiecia nic takiego sie nie stalo, a sam mam plyte rev3.3. Co do zmian biosu, ale tez ogolnych rozwazan na temat tej plyty polecam ci ten watek (nie sugeruj sie tytulem, tez jest o 8rda3i) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam! Miałem kiedyś tą płytke i jest ok, jeśli chodzi o o/c to w tej cenie suuuuper. Po prostu prosta stabilna płyta nadająca się do DUŻEGO o/c. Ale jest jeden problem. Pamiętam, że rev. 3.1 tej płyty po czasie padał. Ja własnie miałem rev. 3.1 i jak poszedłem do serwisu z moją to w między czasie jeszcze kilka takich trafiło. Z serwisu dostałem natomiast nowiutką rev.3.3 i ona trochę różniła się od rev. 3.1 (banki pamięci były trochę przestawione, inny czujnik temperatury procka) ale i tak nadal świetnie nadawała się do o/c. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...