Dzielnyp Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Witam proszę o pomoc zorientowanych overclockerów płyta jak w tytule, bios ver. 3.7 pytanko - dlaczego max napięcie dla procesora to tylko 1.7 V w każdej recenzji piszą o 1.8 V. kumpel mi tu podpowiada że to bios przystosowany dla proców 0.13 i dlatego ma obniżone napiecie . czy to prawda ? coś nie mogę ruszyć w górę durona 850 przy napięciu 1.7 dlatego pytam byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie porady pozdrawiam dzielnypancerny@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Po prostu BIOS ma zapisane, że Durniom takim a takim nie może dać więcej niż 1.7 i koniec skoro wszędzie piszą, że 1.8v. Poszukaj jakichś zmodowanych biosów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Ma 1.8V, ale dla Athlona XP Palomino, czyli 0.18 a nie 0.13 mikro - a dla Durniów to jest tak jak napisał DaRoN. kumpel mi tu podpowiada że to bios przystosowany dla proców 0.13 i dlatego ma obniżone napiecie . czy to prawda ? Kumpel coś słyszał ale niedokładnie - owszem z tym BIOS-em płyta może obsługiwać procki XP T-bred 0.13 ale po modyfikacji sprzętowej ( trzeba usunąć kondensator C37 ), było już o tym wiele razy - ja też o tym pisałem, bo miałem taką płytę i do dziś pracuje na niej mój syn z AXP 2400+ . Pozdr. :D PS. Prawidłowa nazwa płyty to : K7T266 Pro2 Edytowane 2 Maja 2006 przez Lzep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzielnyp Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 OK WIELKIE dzieki za pomoc :) bo już sie gubilem w tym wszystkim :mur: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...