Skocz do zawartości
jendor

Komp Bez Ograniczeń W Kasie

Rekomendowane odpowiedzi

Do zastosowań profesjonalnych, bez żadnych kompromisów, stawiam całkowicie na wydajność

Zamówiłem juz g5

powodzenia

na pewno Ty jak i ktos kto za tego kompa zabecaluje bedzie max. zadowolony z wydajnosci-zwłaszcza w srodowisku 3D w którym jak piszesz ma zamiar pracowac

szczeliłes sobie sam kolego w kolanko ale cóż.....

Edytowane przez bartezjusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G5 przezyl juz swoja swietnosc. Nawet dwa makowskie procesory , 4gb pamieci nie ma zadnych szans z konfiguracja przestawiona przez Sulaco , a G6 jeszcze nie ma ;) Ogromnym plusem MACa jest jego obsluga, jednak wydaje mi sie, ze nie miales z nim wiele doczynienia (jesli w ogole)

btw. czekamy na twoje prace - oczekiwania, biorac pod uwage temat topicu sa spore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja strasznie nie moge sie doczekac jego prac. Dziwi mnie jedno że ktoś kto potrzebuje takiej maszynki nie ma swojej stronki w sieci i nie posiada portfolium swojego.

Heh wystarczyło zakupić kompa na Opteronach, z tego co wyszukałem w sieci to pierwsze siedem configów z najlepszymi wynikami w czasach renderingu to sprzęty oparte o Opterona. Dziwna sprawa bo nie ma tam ani jednej maszynki na PowerPC :|

512 MB zrobi taką robote że hej - mogles od razu mu zapodać z 4 GB :|

Cos czuje że jak by w PL albo Europie był dostępny BOXX to gosc by kupił :) Choc można taki sprzęcior samemu poskładać kilka koła taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos portfolio: nie mam bo jak wroce z pracy to ledwo chce mi sie kompa wlaczyc by sobie pograc a co dopiero robic w cinemie. A prac robionych w firmie nie mogę niestety pokazywać na stronce jako swoje gdyż pracuje na etat i w świetle polskiego prawa wszystko co zrobie jest własnością firmy. Ale na pewno coś odkopę. Po tym co mi powiedzieliscie zaluje ze zamówilem tego maka. Moze sprobowac to odkrecic telefonicznie??

Edytowane przez jendor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zmus sie i pokaz swoje prace, w koncu wrzucic gdzies kilka jpg'ow to chyba nie problem....

temat wydaje sie mocno kontrowersyjny, swoja droga co jakis czas pojawia sie problem "kompa bez limitow" i jak do tej pory kazdy byl sciema....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jendor jeżeli nie uda ci sie tego zamowienia odwolac to modl sie aby szef cie bardzo lubil bo przy takiej ilosci wydanej kasy otrzymana wydajnosc (w srodowisku 3d) jest przynajmniej mierna...... i nic nie da G5 2,5Ghz. Imo kasa wywalona w bloto, bo wiele konfigow w tym topiku zjada go (g5) w przedbiegach.

btw: imho podpucha.

//

Najpierw bez limitow tylko wydajnosc, potem x2 4800+, potem zestaw z 512mb ramu :|

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z makami to zupełnie inna jazda jest. Tam jest wszystko idealnie dopasowane, predysponowane do takiego a nie innego konfigu. IMO grafika tylko z G5. 512MB ramu w maku to na pewno więcej niż w zwykłym PC-cie (żebyście na mnie nie krzyczeli - na pewno nie więcej niż 4GB, ale ogólnie maki są wydajniejsze).

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maczki stworzone sa do grafiki 2D (np. DTP), obrobki dzwieku. Do profesionalnego 3D stworzone sa stacje graficzne. Kolega sprowadzal jakies dwa lata temu stacje Siemensa z USA - wyszlo mu z tego co pamietam ~30k. Ale gosc zna sie na rzeczy (3d) i wiedzial co chce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maczki stworzone sa do grafiki 2D (np. DTP), obrobki dzwieku. Do profesionalnego 3D stworzone sa stacje graficzne. Kolega sprowadzal jakies dwa lata temu stacje Siemensa z USA - wyszlo mu z tego co pamietam ~30k. Ale gosc zna sie na rzeczy (3d) i wiedzial co chce..

No tak dla mnie to troszke dziwne. Skoro dwa lata temu było mase miejsc gdzie można było zakupić taką maszyne w europie. I cos mi sie wydaje że wyszedł by na to samo. No chyba że nie zapłacił cła, co jest mało realne. W samych niemczech masz chyba z kilkadziesiąt jak nie wiecej sprzedawców. Jak by sie tak dalo za każdym razem cła unikać to by chyba u nas stały same stacje zza oceanu.

A może dostał takie ceny że po zabuleniu cła wyszło taniej niż w europie ? Czy taka akcja jest możliwa bo za bardzo sie nie orientuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jendor

Jeżeli nie udało Ci się odmówić tego Mac-a to pamiętaj, że tak, czy tak możesz go zwrócić w ciągu iluśtam dni (nie pamiętam ilu). Z tym, że jeżeli kupowałeś wysyłkowo, to będziesz musiał pokryć koszta przesyłki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jendor

Jeżeli nie udało Ci się odmówić tego Mac-a to pamiętaj, że tak, czy tak możesz go zwrócić w ciągu iluśtam dni (nie pamiętam ilu). Z tym, że jeżeli kupowałeś wysyłkowo, to będziesz musiał pokryć koszta przesyłki....

zwrocic mozna, ale trzeba sie liczyc z kosztami/kara? wysokosci 10% wartosci sprzetu. dlatego zawsze dobrze jest zapytac o to wczesniej, zanim cos kupujemy w danym sklepie/firmie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafik ktory nie wie na czym ma pracowac?...nie ma jak profesjonalizm :huh: tak czymac :wink:

nie trzeba byc grafikiem zeby wiedziec że to nadaje sie do gafiki http://www.sgi.com/products/visualization/prism/

Edytowane przez talib666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwrocic mozna, ale trzeba sie liczyc z kosztami/kara? wysokosci 10% wartosci sprzetu. dlatego zawsze dobrze jest zapytac o to wczesniej, zanim cos kupujemy w danym sklepie/firmie

Naprawdę? Jak oddawałem Patrioty Kh do sklepu to nic nie wołali. O niczym takim nie słyszałem... Zwracać można zgodnie z jakąśtam ustawą i o żadnych dodatkowych kosztach typu 10% nie ma mowy....

Przykład z apollo.pl:

"ZWROT TOWARU

1. Zgodnie z obowiązującą regulacją prawną, Nabywca zawierający umowę poza salonem sprzedaży ma prawo odstąpienia od umowy kupna towaru w terminie 10 dni kalendarzowych od dnia dostarczenia zamówionego towaru. Akceptacja postanowień niniejszego regulaminu równoznaczna jest w skutkach z poinformowaniem nabywcy o prawie odstąpienia od umowy w powyżej wskazanym terminie. Wzór oświadczenia o odstąpieniu można pobrać w postaci pliku PDF (pobierz).

2. Korzystając z prawa odstąpienia od umowy, Nabywca zobowiązany jest odesłać na własny koszt towar wraz z pisemnym oświadczeniem o odstąpieniu od umowy wskazując numer rachunku bankowego, na które ma być zwrócona kwota ceny produktu.

3. Akceptacja postanowień niniejszego regulaminu równoznaczna jest z poświadczeniem poinformowania o prawie odstąpienia i otrzymania wzoru oświadczenia o odstąpieniu od umowy.

4. Zwrot jest możliwy tylko wtedy gdy towar znajduje się w stanie nienaruszonym i jest całkowicie sprawny technicznie - nie nosi śladów eksploatacji (używania), zawiera wszystkie elementy, z którymi był dostarczony (oryginalne opakowanie z kompletną zawartością).

5. Zwrotowi nie podlegają nośniki danych oraz programy komputerowe, jeśli zostało otwarte ich opakowanie, a także produkty posiadające właściwości ściśle określone przez Nabywcę przy składaniu zamówienia lub są ściśle związane z jego osobą.

6. Zwrotowi nie podlegają poniesione przez Nabywcę koszty przewozu i odesłania towaru.

7. Kwotę 100% ceny produktu zwracamy na podane konto bankowe po otrzymaniu podpisanych dokumentów korygujących.

8. Przepisy dotyczące prawa odstąpienia od umowy kupna towaru nie mają zastosowania w przypadku, gdy zamówiony towar jest odbierany osobiście w siedzibie sklepu.

9. Sprzedawca nie przyjmuje żadnych przesyłek nadawanych przez Nabywcę za pobraniem, zawierających zamówiony u Sprzedawcy towar."

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę? Jak oddawałem Patrioty Kh do sklepu to nic nie wołali. O niczym takim nie słyszałem... Zwracać można zgodnie z jakąśtam ustawą i o żadnych dodatkowych kosztach typu 10% nie ma mowy....

roznie to jednak bywa, i co innego pamieci, a co innego komp za 15k - przewaznie firmy sciagaja drogi sprzet pod konkretne zamowienie i osobiscie watpie, aby bez walki zwracaly potem kase, a nastepnie bujaly sie nie wiadomo ile z tym czyms na magazynie. tak jak pisalem - przy wartosciowym (a co za tym idzie malo popularnym) zprzecie najlepiej zadzwonic i sie zapytac, albo nawet oczekiwac czegos na pismie niz potem sie zdziwic i tracic czas/pieniadze na dochodzenie swojego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi