musiu1387 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mam nastepujacy problem, mam sprawny komputer , dysk i wszystko dziala normalnie, mam 2 partycje, a instalatorze widzi mi jedna partycje jako calosc ,(identyfikator 0 na mbr) . Czy da sie cos zrobic aby instalator zobaczyl te obie partycje zeby moznabylo tylko jedna sformatowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Czy da sie cos zrobic aby instalator zobaczyl te obie partycje zeby moznabylo tylko jedna sformatowac.Tak, da się coś zrobić w tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musiu1387 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Nienawidze takich ludzi jak TY, nie bede tutaj uzywal epitetow choc z pewnoscia sobie zasluzyles. Nie dosc ze OT to jeszcze czlowieka denerwuje, jak jestes taki madry to napisz co sie da zrobic..........********** Edytowane 1 Maja 2006 przez musiu1387 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ależ oczywiście że KTOŚ zasłużył na różne epitety ... dostaniesz konkretną odpowiedź, jak tylko napiszesz coś konkretnego na temat sprzętu i całej reszty rzeczy które uznałeś za nieistotne. Zasada jest prosta: "Jakie pytanie taka odpowiedź", dostałeś dokładną odpowiedź na zadane pytanie - zawierającą wszystko to co dało się wywnioskować na podstawie opisu problemu. - wersja systemu - model dysku - płyta główna - istniejące partycje (wielkość, typ, system plików) ... bez tego powiem krótko: spadalaj do wyszukiwarki (założę się że odpowiedź jest na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) (...) jak jestes taki madry to napisz co sie da zrobic (...) żeby tobie pomóc wypadało by coś wiedzieć, a ty tego nie ułatwiasz pisząc jakimiś zagadkami, identyfikator partycji = 00 oznacza pustą przestrzeń, a więc co chcesz zrobić ? Edytowane 1 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musiu1387 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 widze, ze pytalem w zlym miejscu, na innym forum na identycznego posta dostalem odpowiedz ktora mi pomogla usunac problem, a tu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 A rozwiązaniem zapewne był TestDisk lub inny program diagnostyczny. Eh.. Na prawdę ciężko było na to wpaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 :arrow: musiu1387 gdybyś jasno wyraził swoje potrzeby i wykazał wole współpracy, uzyskał być jasną odpowiedz PS. wystarczyło wpisać w wyszukiwarke słowo "partycja" a rozwiązanie samo wpadło by tobie w ręce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musiu1387 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Akurat nie mialo to zwiazku z zadnym programem diagnostycznym typu test disc, czy cos w tym rodzaju, dotyczylo to czego innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Akurat nie mialo to zwiazku z zadnym programem diagnostycznym typu test disc, czy cos w tym rodzaju, dotyczylo to czego innego.Jeśli to nie tajemnica, wyjaw nam proszę jak to tajemnicza przypadłość trapiła twój komputer, żeby dać rozwiązanie dla osób które odnajdą w symptomach które przedstawiłeś podobieństwo do swojego problemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musiu1387 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Problem tkwil w Norton GoBack. Mianowicie jest to program do ochrony partycji i jak sie okazalo przy kazdym uruchamianiu wgrywal na nowo 'swoje' tablice' natomiast instalator widzial sieke, dlatego w windzie wszystko dzialalo a w instalatorze nie , bo w instalatorze nie bylo goback. Po dezinstalacji tego programu wszystko odzylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 No popatrz. Mamy pecha. Nasza wróżka dawno zdechła od czytania takich postów, jak Twój pierwszy i nikomu nie przyszło do głowy, że masz zainstalowanego Nortona. Dalej bedziesz się woził z hasłem: "Jakie to forum beznadziejne"? A może przy następnym temacie nieco pomyślisz i pozwolisz nam dostąpić szczęścia poznania większej ilości szczegółów? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musiu1387 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A skond ja mialem wiedziec , ze to tego wina, gadasz bez sensu , to co mam wypisywac wszystkie zainstalowane programy- wez pomysl. Jakby ktos wiedzial w czym problem to by podsunal mozliwosc nortona, ale nikt nie wiedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A skond ja mialem wiedziec , ze to tego wina, gadasz bez sensu , to co mam wypisywac wszystkie zainstalowane programy- wez pomysl. Jakby ktos wiedzial w czym problem to by podsunal mozliwosc nortona, ale nikt nie wiedzial. Po pierwsze: skąd :twisted2: Po drugie: Zdecyduj się, co mam zrobić? Wziąć coś, czy pomyśleć? :twisted2: A po trzecie: Nikt Ci nie sugeruje potrzeby wymieniania wszystkich pasjansów i komunikatorów, które masz zainstalowane w systemie. Chodziło raczej o oprogramowanie mające istotny wpływ na sam system i obsługę dysków. Podobny efekt miałbyś również przy ukryciu patrycji :-P przez Partition Magic, czy inny soft dyskowy. Tak trudno to pojąć i pomyśleć chwilę przed napisaniem postu? Regulamin w tym względzie jest jednoznaczny. Poruszany problem ma być przedstawiony w sposób komunikatywny. Wróżeniem z fusów nikt się tu nie zajmuje. I więcej już ze mną nie polemizuj, bo zostanie to potraktowane jako OT, ze wszelkimi regulaminowymi konsekwencjami. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...