Skocz do zawartości
tomstu

Lcd Lamerski Temat Jaki Lcd 19" I Czy Sie Oplaca Hp Za 900zł

Rekomendowane odpowiedzi

:mur:

wiam właśnie siedzę przed swoim starym monitorem sony 19" e400 i oczy wypadają jednak 10 -15 godzin dziennie przed kompem robi swoje (taka praca)

Kiedyś to cacko było warte 2500 teraz 300zł :)

teraz zastanawiam się nad zakupem LCD a że funduszy nie ma za wiele w tej chwili jednak trzeba działać znalazłem coś takowego

LCD 19" HP L1902 2T

http://e-lectron.pl/product_info.php?cPath...roducts_id=5315

Czas reakcji matrycy: 16 ms

Jasność: 250 cd/m2

Kontrast: 500:1

model nie najnowszy ale nauczyłem się nie wierzyć w czasy reakcji 8ms w tanich LCD oraz kontrastach 1:1000 :)

niby HP sprzęt robi porządny zdaje się iż jest to wyprzedaż z magazynu :) i cena przystępna (tyle kosztuje najgorszy acer)

w innych sklepach niby stoi po 1500

http://www.sirius.pl/towar_karta_17275.html

więc coś może w tym być

wole mieć LCD który kiedyś mugł kosztować 2000 niż taki co zaraz po wejściu na rynek kosztuje 900zł

złącze co prawda D-Sub jednak to nie ma znaczenia mam ATI Fire GL v3100 który ma rewelacyjne łacze analogowe i róznicy nie ma między DVI a d-sub

stąd moje lamerskie (sorry ) pytanie czy ktoś z Was posiada ten model lub zblożony z seri chodzi o L i czy zdaniem szanowych forumowiczów się opłaca

za jakiś rok i tak mam zamiar wymienic na porządne 20" narazie jednak mnie nie stać

jestem w każdym razie otwarty na wszelkie udokumentowane propozycje innych marek odznaczających się dobrym współczynikiem jakość / cena oraz w okolicac 1000zł

Edytowane przez tomstu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za expresową odp :)

w sęsie do HP mam zaufanie (mam ich drukarkę 15letnią laserówke co działa lepiej niż nowa) oraz koleżanka kupiła podobny LCD hp L1925 jednak używany i ładne ma bardzo kolrki trzeba przyznać

napisz Venice czy widziałeś ten egz naocznie :D chodzi o kolorki oraz nazwijmy to ostrość obrazu (tańsze LCD mają z tym problem chyba) chodzi o max wyraźność tekstu a tego żaden parametr niestety nie określa (przynajmiej nie te prezentowane przez producenta)

no właśnie tylko że jak te parametry przedkładają się na fizyczną jakość obrazu

w sensie sprzet potrzebny mi jest głownie do www oraz edycji grafiki /3d

czas reakcji nie ma takiego znaczenia a też jasność drugożedna skoro za rok i tak wymieniam

pozostaje kwestia iż skoro sprzedaje doś za rok to musi być markowe bo niemarkowe jak miro traci bardzo na wartosci i trudno będzie to opylić

choć być może źle myśle

Edytowane przez tomstu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czytałem

jednak w chipie napsiali ze ma niewyraźne literki na czym bardzo mi zalerzy chbya poszukam dalej jeszcze zastanawiam się nad ,

19" iiyama PLE 483S za 1000zł

koniecznie musi to być z fakturką bo sobie VAT odliczę :)

http://allegro.pl/item101709120_19_iiyama_...super_cena.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi