Skocz do zawartości
djsilence

Która Z Tych Dwóch Dziewietnastek?

Rekomendowane odpowiedzi

przeczytalem pare obszernych porownan po angielsku, a teraz chcialbym zapytac mastahow tweak-owo - pure-owych

Samsung

http://www.savastore.com/productinfo/produ...21&pid=45&tid=2

czy

Belinea

http://www.ciao.co.uk/Belinea_10_19_20__5393735

róznica ponad 60L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytalem pare obszernych porownan po angielsku, a teraz chcialbym zapytac mastahow tweak-owo - pure-owych

Samsung

http://www.savastore.com/productinfo/produ...21&pid=45&tid=2

czy

Belinea

http://www.ciao.co.uk/Belinea_10_19_20__5393735

róznica ponad 60L

lol pewnie ze samsung :) dużo lepsza konstrukcja i solidniejsza matryca :)

poleciłbym jeszcze FS P19-2 - lepszy trocje od samsunga i wyświetla pełna palete kolorów (16,7M) a samsung tylko 16,2M :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie polecam Samsunga bo .... nie ma przycisków a to może oznaczać problemy w przyszłości lub teraz na innych platformach. Lepiej kupić SONY 8ms VA lub BENQ VA ....

Ne wiem w czym ci przeszkadza to ze nie ma przyciskow ?

Program jest o niebo lepszy - masz do wyboru funkcje text , internet , custom , game itd .. (w kazdej chiwli mozesz szybko zmienic parametry obrazu- nie musisz sie bawic guziczkami ..)

Badz pewny ze nei bedzie problemow na innych platformach ..

A i z programem nie ma najmniejszych klopotow - nei wiem czemu niektorzy mowia ze im sie wiesza komp i te sprawy - 0 problemow

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku gdy spojrzałem na tytuł tematu to myślałem, że pomyliłem działy i chodzi o jakieś dziewczyny(dziewiętnastki):)

Z tych dwóch dziewiętnastek to raczej Samsung mimo swoich wad(brak przycisków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku gdy spojrzałem na tytuł tematu to myślałem, że pomyliłem działy i chodzi o jakieś dziewczyny(dziewiętnastki):)

Z tych dwóch dziewiętnastek to raczej Samsung mimo swoich wad(brak przycisków).

Powiedzcie mi czemu uwazacie brak przyciskow za wade ? - mieliscie do czynienia osobiscie z monitorami bez guziczkow - jakis problem (problemy ? :-| ) :) ?

Czekam na wasze wypowiedzi - az sie nie moge doczekac .. :wink:

pozdr

Edytowane przez Lol~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi czemu uwazacie brak przyciskow za wade ? - mieliscie do czynienia osobiscie z monitorami bez guziczkow - jakis problem (problemy ? :-| ) :) ?

pozdr

1. Ten program nie działa poprawnie ze wszystkimi grafami, szczególnie mówię tu o serii GF6600-6800 oraz X800GTO i najnowszych kartach - ma na nich tendencję do zawieszania się lub nie uruchamiania się w ogóle, nie jest to jakąś scisłą regułą, lecz jeżeli to już nastąpi, to wtedy nie mamy praktycznie żadnej możliwości konfiguracji wyświetlanego obrazu... :mur: A za cenę ok. 1800zł oczekuję czegoś więcej... (np. przycisków i programu)

2. Podczas gry nie możesz zmieniać parametrów obrazu... i jeżeli chcesz coś z nim zrobić to musisz wychodzić z grylub alt+tab...

3. Nikt mi nie zagwarantuje, że z nowymi kartami graficznymi załóżmy np. z G80 ten pogram będzie działał poprawie... (a Samsung niestety nie spieszy się z uaktualnianiem swoich programów do obsługi monitorów).

Edytowane przez Kosiarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdr

Jesli w sofcie sterującym są skroty klawiszowe do regulacji to OK, ja dokonuje regulacji tak często ze nie wyobrazam sobie pracy bez przycisków

Btw w strownikach nvidii po zainstalowaniu sterwonika monitora pojawiają się opcje do podstawowych regulacji monitora (jasnosc kontrast kolory), czy sprawdzał ktos czy i jak to działa na 970P ??? ( w szczegolnosci czy dało by się pracować bez instalowania MT)

ja sprawdzałem i działa to na CRT i większosci LCD jakie miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej klasie cenowej według mnie wygrywa FS P19-2 - ma wszystkie zalety tego samsunga (matryca, jeszcze lepsze czasy reakcji) + ma przyciski i pełną palete kolorów !!! :P czego nie ma samsung :)

P19-2 jutro będzie w moim pokoju :)

www.sirius.pl - mają czarne od ręki za cene białego :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chemik16 jak go dostaniesz to podziel się wrażeniami.

Czy wykupiłeś 7 dniowe rozszerzenie gwarancji na pixele/subpixele ?

czarny jest nawet tańszy od białego :?

Edytowane przez SILAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie :)

około 12.00 bedzie juz u mnie w sklepie - oczywiście wykupiłem gware :)

kurier GSL skontaktował sie ze mna telefonicznie w celu ustalenia godziny odbioru :) hehe

ale dopiero wiczorem go potestuje :)

zapłaciłem za czarny wraz z gwarą - Razem : 1 729,00 zł :)

wysyłka ubezpieczona GSL gratis :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej klasie cenowej według mnie wygrywa FS P19-2 - ma wszystkie zalety tego samsunga (matryca, jeszcze lepsze czasy reakcji) + ma przyciski i pełną palete kolorów !!! :P czego nie ma samsung :)

P19-2 jutro będzie w moim pokoju :)

www.sirius.pl - mają czarne od ręki za cene białego :)

Czy to prawda z tym monitorkiem znalalzem taka wypowiedz :

"Monitor ma dobre parametry.Miałem ochote go zakupic,ale po telefonie i zorientowanie sie w warungach gwarancji zrezygnowałem.Powody

1-producent dopuszcze 6 bad pixeli dopioro przy 7 wymienia,ale co ciekawe nie monitor a matryce

-dopuszczalna ilosc sub pikseli to 16

Dla niewierzacych wystarczy zadzwonic i sprawdzic.Przy tej cenie monitora to skandal"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie :)

około 12.00 bedzie juz u mnie w sklepie - oczywiście wykupiłem gware :)

kurier GSL skontaktował sie ze mna telefonicznie w celu ustalenia godziny odbioru :) hehe

ale dopiero wiczorem go potestuje :)

zapłaciłem za czarny wraz z gwarą - Razem : 1 729,00 zł :)

wysyłka ubezpieczona GSL gratis :)

heheheheh :lol: :lol: wywaliłeś w błoto kase za ta "niby hware na pixele", ponieważ jak kupujesz przez net to masz prawo w ciagu 10 dni zwrócic monitor bez podania przyczyny :)

a jednak ludzie daja sie nabierać na jakieś smieszne gwary na 7 dni (co innego gdyby dawali miesiąc - wtedy jak najbardziej)

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasady zwrotu towaru:

1. Towar zakupiony w Sklepie Internetowym www.sirius.pl można zwrócić bez podania przyczyny w ciągu 10 dni, licząc od daty wydania towaru.

2. W tym czasie towar podlega zwrotowi pod warunkiem, że znajduje się w oryginalnym i nienaruszonym opakowaniu, nie nosi śladów używania lub kopiowania, nie posiada wad z wyjątkiem stanowiących podstawę do reklamacji. Zwracany towar musi być kompletny. Towary zabezpieczone fabrycznie przed otwarciem nie mogą być zwrócone po zdjęciu opakowania (np. folii) lub plomby zabezpieczającej.

czy na matryce monitorów nowych jest przyklejana jakaś folia i czy karton jest zaklejany taśmą i czy po zdjęciu np foli z matrycy można zwrócić monitor bez podania przyczyny w ciągu 10 dni ?

Edytowane przez SILAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasady zwrotu towaru:

1. Towar zakupiony w Sklepie Internetowym www.sirius.pl można zwrócić bez podania przyczyny w ciągu 10 dni, licząc od daty wydania towaru.

2. W tym czasie towar podlega zwrotowi pod warunkiem, że znajduje się w oryginalnym i nienaruszonym opakowaniu, nie nosi śladów używania lub kopiowania, nie posiada wad z wyjątkiem stanowiących podstawę do reklamacji. Zwracany towar musi być kompletny. Towary zabezpieczone fabrycznie przed otwarciem nie mogą być zwrócone po zdjęciu opakowania (np. folii) lub plomby zabezpieczającej.

czy na matryce monitorów nowych jest przyklejana jakaś folia i czy karton jest zaklejany taśmą i czy po zdjęciu np foli z matrycy można zwrócić monitor bez podania przyczyny w ciągu 10 dni ?

pewnie ze mozna..ze sirius sobie wymysla jakies cuda na kiju to powinno Cie gowno obchodzic..oczywiscie wazne aby monitor byl ladie zapakowany spowrotem tak samo no i nie uszkodzony mechanicznie..

obowiazują zasady prawne które są w Polsce a nie jakieś wymysły siriusa

a napisali to tylko po to aby własnie ludzi nastraszyc etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grrr no i mam :/

piękny pixel kolorku czerwonego :/

na środku matrycy grrrrrrrrrrr

zaj**e sk****synów :/ (sry za niecenzuralne słowa :P )

huh wdech wydech ....

jak dla mnie to istny żart - powiedzieli ze sprawdzana a tu taki wół na środku widoczny na każdym kolorze :/

jutro do nich dzwonie i robie afere :P

jak choćby jękną że to nie podlega gwarancji to..... sie do nich przejade :mad:

poza tym paskudnym pixelem wyświetlaczyk jest cudny - smurzenie występuje w gierkach tylko jeżeli tło całe jest w jednym kolorze w tym samym odcieniu

ogółem

Sprzęt musi być kompletny, czyli musi zawierać: oryginalne opakowanie, dokumentację, sterowniki, kable i inne elementy dostarczone wraz z zakupionym towarem. W przypadku braku oryginalnego opakowania Sprzęt zostanie przyjęty warunkowo, jednakże musi być dostarczony w opakowaniu zastępczym zapewniającym bezpieczne warunki transportu. Sirius.pl nie odpowiada za szkody i uszkodzenia powstałe w wyniku transportu Sprzętu bez właściwego opakowania.

a tak dostałem w emailu od sprzedawcy

jesli w ciagu tych 7 dni od daty otrzymania znajdzie pan na ekranie choćby jednego pixela lub subpixela wymieniamy Panu monitor na nowy na nasz koszt.

heh .........

ide spać , łykne jakieś prochy moze usne :wink:

jutro wojna :mad:

edit

wlacha - tak ale przez producenta :) tak jest na wszystkich matrycach 2klasy - 7kolorowych pixeli lub 4czarne i 16subów :)

lukk_ - może i wywaliłem ale miałem nadzieje że matryca bedzie w idealnym stanie a tu :/

zresztą patrzyłem w innym sklepie to tam za 1miech gwarancji na pix/sub zapłaciłbym prawie 300pln :/

a ja chciałem tylko dostać matryce w idealnym stanie aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! niech mnie ktoś przytuli :>

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grrr no i mam :/

piękny pixel kolorku czerwonego :/

na środku matrycy grrrrrrrrrrr

zaj**e sk****synów :/ (sry za niecenzuralne słowa :P )

huh wdech wydech ....

jak dla mnie to istny żart - powiedzieli ze sprawdzana a tu taki wół na środku widoczny na każdym kolorze :/

jutro do nich dzwonie i robie afere :P

jak choćby jękną że to nie podlega gwarancji to..... sie do nich przejade :mad:

poza tym paskudnym pixelem wyświetlaczyk jest cudny - smurzenie występuje w gierkach tylko jeżeli tło całe jest w jednym kolorze w tym samym odcieniu

ogółem

a tak dostałem w emailu od sprzedawcy

heh .........

ide spać , łykne jakieś prochy moze usne :wink:

jutro wojna :mad:

z tego co się orientuje to nie mają nic do gadania..musza wymienić...nawet gdyby wyskoczył po 1 roku, gdyz właśnie patrząc od srodka w promieniu 1/3 przekątnej ekranu "rysujemy" okrąg i jeśli w nim pojawi się chociażby 1 pixel to wg norm od razu wymiana..tylko nie jestem pewien czy musi ten pixel spełniać jakieś normy co do koloru :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.tylko nie jestem pewien czy musi ten pixel spełniać jakieś normy co do koloru :unsure:

właśnie - i tu sie zaczynają schody :/

ale piszą wyrażnie co do tej gwary:

Zasady realizacji gwarancji:

Jeśli w ciagu 7 dni od daty otrzymania monitora pojawi się na ekranie monitora choćby jeden nieprawidłowo działający pixel lub subpixel, monitor podlega wymianie na nowy na koszt Sirius.pl. Po dokonaniu wymiany gwarancja realizowana jest od nowa na kolejne 7 dni. Wymiana monitora na nowy jest realizowana pod warunkiem braków śladów użytkowania monitora. Sirius.pl zastrzega sobie mozliwość zwrotu pieniędzy za zakupiony monitor jesli nie nosi on śladów użytkowania bez możliwości wymiany na nowy.

mój jest czerwony więc działa nieprawidłowo :rolleyes: Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami piksele potrafią się zablokowac od napięc elektrostatycznych, np mogło być tak ze sprawdzili monitor potem odłączyli i w chwili pakowania (folia styropiany) takie piksle się zablokują (ja tak mam na obecnym LCD), dlatego zawsze polecam metodę przemycia matrycy jakims płynem antyelektrostatycznym, masowanie itp mechaniczne metody :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami piksele potrafią się zablokowac od napięc elektrostatycznych, np mogło być tak ze sprawdzili monitor potem odłączyli i w chwili pakowania (folia styropiany) takie piksle się zablokują (ja tak mam na obecnym LCD), dlatego zawsze polecam metodę przemycia matrycy jakims płynem antyelektrostatycznym, masowanie itp mechaniczne metody :)

ja tam wole nie :P

niech oni sie martwia - w przyszłym tygodniu bede miał nówke

http://www.mva.pl/forum/viewtopic.php?t=622&start=915

tam opisałem wrażenia :P

tak czy inaczej polecam ten LCD - jest naprawde wspaniały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wole nie :P

niech oni sie martwia - w przyszłym tygodniu bede miał nówke

http://www.mva.pl/forum/viewtopic.php?t=622&start=915

tam opisałem wrażenia :P

tak czy inaczej polecam ten LCD - jest naprawde wspaniały

hmm... "cięzkie" te zdjęcia ;) gdybys nie napisał to nie zgadł bym co to za plama :)

BTW to ja pochwale się swoim wadliwym pikslem (niebieskim)

http://www.friend.za.pl/C19-12sub/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... "cięzkie" te zdjęcia ;) gdybys nie napisał to nie zgadł bym co to za plama :)

BTW to ja pochwale się swoim wadliwym pikslem (niebieskim)

http://www.friend.za.pl/C19-12sub/index.html

Dołączona grafika

no bo wiesz - ja mam 99,9%bedpixeli i 1 sprawny - czerwony :P

robiłem je telefonem 1,3Mpix :P ale widać ze czerwony :)

tobie widze masarz też sie nie udał :P

ale ja naszczęście sie go pozbęde :D

tylko szkoda mi reszty bo ten rev.02 jest wsam razik :)

ciekawe ile wogule było revizji czarnych :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi