j@kubof Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Ostatnio pożyczyłem kamere i próbowałem zgrać filmy. Niestety przy podpinaniu wtyczki FireWire do komputera (bezpośrednio do gniazda z płyty głównej, tam gdzie są wejścia usb, port szeregowy itp.) zaiskrzyło się i zaśmierdziło (komputer sie nie wyłączył). Ostatnio metalowym przedmiotem zrobiłem spięcie na karcie graficznej (wtedy komputer od razu się wyłączył). Czy można sprawdzić w jakiś sposób czy mocno uszkodziłem płyte główną i karte graficzną? ps Komputer dalej działa normalnie. Jedynie w tym samym dniu co byo spięcie na płycie głównej zawiesił sie bez przyczyny 2razy komputer. Za pomoc z góry dzęki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Jesli wszystko dziala to nie ma czym sie przejmowac. Nawet nie jestem w stanie policzyc ile razy ja czyms zaiskrzylem na plycie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 A wiecie dlaczego nie działa FireWire? Bo ja chce podpiąć do gniazda tylko sie iskrzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Hmmm to chyba znaczy, ze wbrew temu co napisales wyzej komputer nie pracuje normalnie skoro iskrzy??? Na pewno podlaczasz odpowiedni kabel? Rozklad pinow na plycie potrafi byc rozny u roznych producentow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) komputer ogólnie działa normalnie, tylko te gniazdo jest spiepszone i jak podpinam do niego kabel to sie iskrzy. Edytowane 2 Maja 2006 przez j@kubof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 przy czyms takim komp moze tylko wykazywac niestabilnosc w okreslonych sytuacja ;] pewnie jedna ze sciezek znikla jedynie profesjonalne badanie mobo jest w stanie cos takiego dokladnie zlokalizowac;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 @j@kubof - gratuluję, jesteś wybitnie utalentowany ! Jak tak co parę dni robisz zwarcia i iskrzenia to nie wróżę Ci długiego życia - w końcu podepniesz się pod jakieś 30KV i wyparujesz ! Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...