Gość kareem Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 od niedawna posiadam wd caviara 80gb 8mb cache, do tego dochodzi stary seagate 17gb, wszystko chodzi na p4 1,4 ghz. chlodzenie jest poprzez jeden wiatraczek. czy to wystarczy? jesli nie to jaki powinienem dokupic. POMOZCIE POKI KOMP MI SIE NIE ZACZAL PALIC!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 ja dokupiłem chłodzenie do caviara w formie zaślepki(kieszeni), duża temperatura dysków jest jedną z najczęstrzych przyczyn padania dysków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 nom, jak mialem wysokie temp na dysku, to mi dziwnie stukal :P zalozylem wentylkai przestal :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 hmm, może spróbuj najpierw dołożyć radiatokrki: u mnie się sprawdza. mam maxtora 7200obr i nie umiem sprawdzić jego temp inaczej niż na dotyk ale radiatorki odbierają ciepło oraz dysk jest "ciepławy" a na pewno nie gorący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joka Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 z tego co slyszalem caviary sie troche grzeja.mysle ze jeden wiatraczek to za malo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 no a ja mysle ze najlepszym wyjsciem jest zakup coolera do hdd np spire :D Ja mam taki i teraz temp max 34*C a wczensiej na loozaqa do 42*C se dochodizlo. Najlepsze i xtra cich na dodatek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 nie przesadzaajcie! wystarczy polozyc wentlek 8x8 na podporkach ok cm , ktore z kolei polozyc na dysku i ejst ok! dysk jest chlodny i dziala ok :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...