Fudoshin Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 A pytanie wcale nie jest glupie. Kupilem zasilacz codegen'a (wiem, ze nie powinienem - teraz juz wiem) i mnie juz wkur* powoli. Napiecia daje takie jak chce, ma wachania napiec, wiekszosc jest zanizona, 12V natomiast jest zawyzone, itd... Stary zasilacz to 200W firmy dtk computer (firma chyba niezla) tylko czy "udzwignie" on moj konfig? Mam dwa dyski, a reszta jak na konfigu na dole. Oczywiscie moze sie okazac, ze jest rownie gowniany, ale chyba gorzej niz ten codegen jesli chodzi o napieci nie moze byc :) Podam dane: +5V - 20A +12V - 8A -5V - 0,3A -12V - 0,3A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 nie wytrzyma, moj 230 w padl, kiedy mialem 2 dyski, tnt2 pro, cdrom i cdrw, durona 800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 to dol... coz.. czeka mnie kolejny wydatek :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 nie wytrzyma, moj 230 w padl, kiedy mialem 2 dyski, tnt2 pro, cdrom i cdrw, durona 800Patrz a moj zyje ;)) Mimo ze mam Athlona 600 "piekarnik" (0.25 ;P), dysk 7200, 2 dyski w kieszeni (po 2 giga), CD-RW, CDROM, siec, Live, ISDN, sprzet Pinacle'a do video, GeForce'a i wszystko na 200 W i nie ma zadnych problemow ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 zalezy od jakosci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 heh :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 ueee :( okazalo sie ze stary zasilacz poszedl sie jeb*c :( a jeszcze wyczailem fajna rzecz w tym shito-genie - dmuchawa wieje na zewnatrz.. zasilacz goracy ze az strach dotknac a ci daja wiatraczek wiejacy na zewnatrz :( coz.. ludzka glupota nie zna granic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 ueee :( okazalo sie ze stary zasilacz poszedl sie jeb*c :( a jeszcze wyczailem fajna rzecz w tym shito-genie - dmuchawa wieje na zewnatrz.. zasilacz goracy ze az strach dotknac a ci daja wiatraczek wiejacy na zewnatrz :( coz.. ludzka glupota nie zna granic Przeca 99% zasilaczy ma wiatraki wyciągające powietrze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Cofam... codeshit jest dlatego najbadziewniejsza firma ktora robi zasilacze, bo: 1. wiatrak w zasilaczu w zadnym kirunku tak naprawde nie wieje (ledwo co czuc) 2. nawet gwintowania na srubki sa zwalone 3. nie trzyma napiec 4. grzeje sie bardziej niz ruski termos w ognisku W ogole nie kupujcie tego gowna!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Ja tam ze swojego Codegena jestem zadowolony. Trzyma napięcia a sprzętu też troche mam. Athlona XP1,7+@11*150 1,85V 256MB DDR 2,7V 1 HDD IBM ICL35 7200 20GB 1 40GB Seagate U6 1 CD-ROM TEAC 1 CD-RW TEAC 2 wentyletory w obudowie do wymuszenia cyrkulacji pow 1,6W i 2,5W 1 Volcano 7+ to tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 a ja mam enlighta 230W który trzyma: - duron 1000 - płyta MSI - barakuda 4 - quantum (scsi 10000 rpm) - cdrom - cd-rw - fdd .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Codegen to straszne badziewie. Jakieś pacany wcisnęły mojemu szwagrowi codegena 250W do Athlona 1200, SBLive, 2xHDD, DVD. Strzelił po tygodniu. Włożyłem tam "tymczasowo" L&C 235W (jakaś nie znana mi firma z Tajwanu) i tak chodzi stabilnie od 10 miesięcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...