Towsik Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Witam. Byłem wczoraj u kumpla i postanowiliśmy nieco "przeczyścić" jego kompa. Jedną z rzeczy było wywalanie niepotrzebnych usług. No i przez przypadek wywaliłem winlogona (lol :) ) Teraz gdy kumpel chce włączyc kompa, ten od razu się resetuje... ale ma on zaistalowany drugi system - Windows 2000. Moje pytanie brzmi: czy da się jakoś z działającego 2000, spowrotem "włożyć do autostarta" winlogona w XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 W katalogu z XP powinna byc kopia winlogon.exe nie mowiac juz o plycie instalacyjnej z ktorej mozna go wypakowac. Wiec wgraj gdzie trzeba i juz, a ten z W2k zapewne nie bedzie dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 W trybie tekstowym też nie startuje? a konsola odzyskiwania? Po wyrejestrowaniu usługi nie wystarczy nadpisać plik, trzeba ponownie zarejestrować usługę - akurat z winlogon mogą być problemy ;) Najprościej będzie odtworzyć rejestr z kopii (jeśli istnieje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Jedna kopia zawsze istnieje. Problem w tym ze ta kopia jest z pierwszego uruchomienia systemu. Zawsze mozna jeszcze ręcznie dodac wszystkie wpisy w rejestrze(mozna bez problemu zaladowac plik rejestru z innego systemu i edytowac regeditem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towsik Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Już działa:) Poprostu użyłem naprawiaczki systemu z płytki z Windowsem. Dzięki za pomoc. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...