mehow2003 Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Chcę zmontować sobie kompa, ale mam mało kasy (i więcej mieć nie będę:) ). Mam problem z doborem procesora i plyty głównej do niego. Myślę może o athlonie xp 1.8 (ale nie jestem jeszcze pewien...). Generalnie chodzi mi o to by komp był tani, ale i wystarczający do plejowania w nowe gry. Nie mam również pojęcia o płytach głównych: chce dużo portów pci, agpx4, usb 2.0, dużo miejsca na ram, ale musi być też tania... Może macie jakiś pomysł??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksipka Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Szczerze odradzam Shuttle AK32L. Kupiłem sobie taka płytkę i na poczatek musiałem uaktualnić bios, bo non stopa mi się wieszał, mimo to niektóre gry nie chodziły np: Comanche 4 nie chciał wystartować ale natomiast GTA3 chodziła całkiem, całkiem(gdybys sie jednak zdecydował odezwij sie do mnie po sterownik do audio, bedziesz wiedział o co chodzi). ECS-a też nie polecam( informacja od serwisanta nie ode mnie 50% tych płyt sie psuje), może warto wybrać coś gigabyte lub msi, osobiscie policił bym asusa ale jest dosc drogi, Jedno jest pewne, na płycie głownej nie warto oszczędzać. To wyjdzie wczesniej czy pozniej... A procesor Athlon XP 1,8 jest dosc dobrym wyborem jesli masz ograniczony portfel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 kspika czy ns to w twoim przypadku Nowa Sarzyna ?? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Ja tez zamierzam zlozyc sobie komputer i juz co nieco sie rozejzalem i proponuje ci XP1700 z oznaczeniem JIUCB0251RPMW lub JIUHB 0252 one sa ze steppingiem BO. Zaleta ich jest to ze sie bardzo dobrze kreca i sa tanie ok 300zl Plyte glowna do tego na NFORCE 2 np Epox 8RDA ok 500zl lub Epox 8RDA+ ok 600zł A co do karty graficznej to sam sie jeszcze zastanawiam co wybrac. Mile widziane propozycje. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jeżeli szukasz dobrej grafiki za około 1000zł to polecam R9500Pro, a jeżeli za mniej to np. 8500LE lub GF4Ti4200. Wszsytko zależy od tego ile masz na kasy na karte (kompa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 nie proponujcie grafy za 1000zł!!! to miał być tani komp. płyta główna: Shuttle lub MSI na VIA (ostatnio ceny MSI trochę spadły) cena: 300-450 grafika: ATI 9000 - zdecydowanie, około 350 zł procek: XP1700+, 1800+ - różnica między nimi to jakieś 40 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Proc- AXP 1700+ JIUHB Plyta- MSI KT3 Grafa- Jakis R9000/R8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...