keller107 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) Witam! Czy bartek mobile AXMD2000GJQ4C AQYHA 0416XPMW będzie pasował do socket A???? Na allegro sprzedawca zaznaczył że jest to micro PGA a nie Socket A. Z tego co znalazłem na szukajce to tylko : http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=35809&view=next ale nie mam pewności że będzie działać ten proc na NF7. Będzie pasować i działać :| ? Czy są jakieś przejściówki? PS. czy ma odblokowany mnożnik taki procek? Powiedzcie bo ja nawet nie wiem jak ww. socket wygląda. Głupie pytanie ale od tego jest chyba forum :) Pozdrawiam! Edytowane 5 Maja 2006 przez keller107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 IMHO wszystkie Bartony (nawet mobilne) pasują na Socket A ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 tzn. że mimo że jest to socket MicroPga to będzie pasował do Socket A?? Tak się upewniam bo chce zmienić semprona 2200 na bartona 2000 mobile i chciałbym żeby działał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Musi pasować ;) Gdzieś czytałem, że Bartony do lapków mają tą samą podstawkę co na desktop ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 A nie wiecie czy ten bartonik ma odblokowany mnożnik? I czy będzie się jakoś kręcił bo na necie praktycznie nic na jego temat nie ma. Dokładniej: AXMD2000GJQ4C 110258724040495 AQYHA 0416XPMW Coś możecie o tym procku powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Każdy mobilny Barton ma odblokowany mnożnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Szczerze przyznam że o bartkach troszkę czytałem, ale czy w tym przypadku da radę tego procka np. ustawić na 10(lub mniej)*200? jeżeli w podstawie ma 11,5*133 i 1,35V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Nie wiem jak dokładnie wygląda sprawa z mnożnikami na Bartkach-M, ale prawdopodobnie nie da się ustawić mnożnika wyższego niż domyślny (niższy jak najbardziej). Co do wyników O/C nikt ci nie powie czy akurat tyle osiągniesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 kazdy mobile jest na taka sama podstawke co desktop u AMD. A ten barton na 1000000%. Sam mam takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 micro pga mPGA to pod p3 i cwelerony bylo a co do mnoznika dajesz 11 fsb na 200 i masz xp-m 3200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) kazdy mobile jest na taka sama podstawke co desktop u AMD. A ten barton na 1000000%. Sam mam takiego Może powiesz coś więcej skoro takiego masz? Na jakich ustawieniach ci chodzi jakie napięcie, temprratura, no i oczywiście OC? Dużo z niego da radę wyciśnąć? spojrzcie na ten pliczek TEN PROC NIE PASUJE NA SOCKET A!!! chce go kupić ale to chyba nie jest to co sądzicie???pasuje na socket A??? Edytowane 5 Maja 2006 przez keller107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Proszę napiszcie co sądzicie bo jutro sie aukcja kończy ale procek chyba nie pasuje na Socket A??? widzialem socket A.... , według waszych wskazówek on pasuje, ale chyba młotkiem musiałbym go tam wbić .... Mam nadzieje że coś sensownego ktoś napisze :(, ale mam nerwa bo myślałem że za małą cenę procka wyhaczę :( Chyba muszę odwołać moją ofertę z allegro :( Edytowane 5 Maja 2006 przez keller107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Jak ładnie widać na obrazku ten procesor nie pasuje pod Socket A. To chyba nie barton - widocznie gościowi coś się "lekko" pomieszało... Socket A to taka jakby "ramka" w śrokdu pusta, a tutaj jak widać, procesor ma nóżki na całej płytce... Edytowane 5 Maja 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leho_13 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja mam p4 na mpga s478 ale nawet to inaczej wygląda bo tylko jeden rożek wycięty ale chyba jest całe w nożkach niepamiętam bo dawno tam nie zaglądałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Jak ładnie widać na obrazku ten procesor nie pasuje pod Socket A. To chyba nie barton - widocznie gościowi coś się "lekko" pomieszało... Socket A to taka jakby "ramka" w śrokdu pusta, a tutaj jak widać, procesor ma nóżki na całej płytce...To jest barton bo na aukcji jest przód procka pokazany :) Zaraz piszę o odwołanie oferty bo wczoraj raczej nie w stanie byłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Może powiesz coś więcej skoro takiego masz? Na jakich ustawieniach ci chodzi jakie napięcie, temprratura, no i oczywiście OC? Dużo z niego da radę wyciśnąć? spojrzcie na ten pliczek TEN PROC NIE PASUJE NA SOCKET A!!! chce go kupić ale to chyba nie jest to co sądzicie???pasuje na socket A??? A czy twoim zdaniem ma 462 piny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) IMHO wszystkie Bartony (nawet mobilne) pasują na Socket A ;)Nie wydaje mi się że ma 462 piny :) pytałem czy pasuje na socket A bo nie miałem zdjęcia z tyłu teraz mam. Dobrze że się twoją wypowiedzią nie pokierowałem. Powiedzcie co to za procesor czy są jakieś przejściówki na ten socket A??? Czy opłaca się w coś takiego inwestować i przesiadać się z semprona 2200. PS. To jest socket Micro PGA czy jakiś inny?? Edytowane 6 Maja 2006 przez keller107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Lepiej spójrz na TO. Tutaj masz zdjęcia podobnego z przodu i z tyłu. I to jest barton mobile "prawdziwy", a nie jakiś "socket unknown", hehe... A poza tym, to chyba każdy barton mobile jest na socket a. Podaj link do tej aukcji, co? A tak w ogóle to spójrzcie, że on nawet od góry jest dziwny... Ma inaczej niż normalny rozmieszczone mostki (nie jestem pewien czy to tak się nazywa, może mi ktoś powie) i tych czterech czarnych "gąbek" w rogach... Edytowane 6 Maja 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Proszę oto link do aukcji http://allegro.pl/item100899294_nowy_amd_m...000_fv_bcm.html Poza tym już doszedłem do tego co to za socket :D jest : mPGA 563 nieźle brzmi co?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garos Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Proszę oto link do aukcji http://allegro.pl/item100899294_nowy_amd_m...000_fv_bcm.html Poza tym już doszedłem do tego co to za socket :D jest : mPGA 563 nieźle brzmi co?? :D A ja wiem co to za procek. Miała to byc odpowiedz AMD na Intelowskiego P4 mobile :) Ten procek chodzi na dziwnej płycie M863G można ją znalesc w googlach. A co do Socketu to na prawde niezle brzmi :D Pozdraiam Edytowane 6 Maja 2006 przez Garos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...