jacusix Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) Pytanie może troszke z innej beczki... jakie głośniki powinienem kupić do radia JVC KDG-501 4 x 50W?? Narazie mam 2x 40, 2x 50 blaupunkta i widac że nie dają sobie rady... Edytowane 2 Maja 2006 przez jacusix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 To jest radio samochodowe ? Bo jak tak tak to samochodówki mają ok 4x17 RMS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 To jest radio samochodowe ? Bo jak tak tak to samochodówki mają ok 4x17 RMS... Tak to jest radio samochodowe... Samochodówki mają ok 4 x 17 czego?? Nie rozumiem... może dlatego , że zupełnie się na tym nie znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 4x17 RMS (moc) i napisz może jaich wymiarów mają być te głośniki i ile masz na to kasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 4x17 RMS (moc) i napisz może jaich wymiarów mają być te głośniki i ile masz na to kasy :) Oj wymiarów .... hmmm... musze zmierzyć ... narazie moge tylko powiedzieć, że radyjo jest w Renault Lagunie kombi i własnie do tego potrzebuje te głośniki. Tam są jak narazie głośniki blaupunkta: 2 x niskotonówki, 2 x 40 W i 2 x 50 W. Kasa... troche moge na nie wydać...ważne, żeby to wszystko ładnie grało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Zmierz wielkość i będziemy myśleć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Glosniki z przodu : 165 mm Głośniki z tyłu : 100 mm Jaką moc mają mieć glośniki do mojega radia żeby to grało jak należy?? Edytowane 10 Maja 2006 przez jacusix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Moc głośników nie jest tutaj priorytetem, wszyskie radia mają podobną moc więc to trzeba olać. Z przodu polecam Ci powerbassy http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id...kid=179&pid=941 Dokładnie te, do tego wyglusz drzwi dobrze i będzie super. Poźniej pomyśl o wzmacniaczu jakimś 4 kanałowym i PB pojdą pod dwa kanaly a pod dwa pozostałe podłączysz jakiegoś suba;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A coś co przez allegro móglbym kupić?? Myślałem żeby zrobić tak, że 2 głośniki w drzwiach tak jak są, dwa z tyłu, jakaś tuba w bagażniku i jakiś wzmacniacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Dwie sprawy, akustyczna tuba to jest całkeim co innego niż walec który masz na myśli. Ten walec o ktorym mowa gra bardzo kiepsko i duzo lepiej kupić normalnego suba plus wzmaczniacz. A nie wiem jakie masz głośniki z przodu ale podejrzewam że coś cienkiego. Napisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Tak oczywiscie masz racje mam cienkie glosniki i dlatego napisalem ten temat zeby mi ktos doradzil bo chce kupic lepsze i nie wiem jakie bo sie na tym bardzo nie znam. Co sadzisz o tych ----> http://www.allegro.pl/item102913679_blaupu...klep_f_vat.html Bedzie to ladnie gralo z moim radiem czy bede potrzebowal wzmacniacz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Kolejna sprawa, nigdy nie kupuj głośników wspólosiowych, to jest szmira. Głośnik wysoktownoy powienien być na wysokości twoich uszu. Rozejrzyj sie za jakimś zestawem odsepawoanym. Tak jak Ci podałem lepiej dołożyć i kupić te z linka, którego dostałeś. Do 200 zł ciężko znaleźć coś dobrego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...