arkh Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Mam problem z kartą Matrox G450 16RAM, otóż czasami przeglądając strony internetowe obraz staje się nieczytelny, pojawiają się dziwne artefakty (tak jak na załączonym zdjęciu) Na razie taka niedogodność pojawia się tylko w oknie przeglądarki; pamiętam że kiedyś na karcie Matrox G400 miałem takie same objawy, "specjaliści" z innego forum powiedzieli, że karta się przegrzewa i jest do wyrzucenia, więc kupiłem nową - G450. Wydaje mi się, że w linuksie takie przekłamania obrazu się nie pojawiają, niestety z powodu modemu do Internetu jestem zmuszony do użwyania Windowsa, gdzie problem wystepuje... Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, jak można sprawić aby artefakty się nie pojawiały? Czy czas zmienić kartę na coś popularniejszego; mniej podatnego na przegrzanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Spróbuj mu może zaaplikować mały wentylator na GPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkh Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Spróbuj mu może zaaplikować mały wentylator na GPU...Czyli rozumiem to jest problem z temperaturą? Eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Czyli rozumiem to jest problem z temperaturą? Eh... Jeśli radiator w chwili wystąpienia artefaktów jest gorący to owszem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Chociaż mam jeszcze jeden pomysł - sterowniki. Na jakiejś beta-wersji sterowników mój G550 dość usilnie się żarł z FireFoxem - zainstalowałem te, które były dołączone na płycie do karty i teraz wsio mi dobrze działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ja mam tak na moim GF 6600GT, że w Operze na niektórych stronach mrugają mi literki :wink: Też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...