Skocz do zawartości
Streetracer

Używany Monitor >20''

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Czy możecie mi polecić jakiś w miarę dobry monitor 21-22 cale z płaskim kineskopem z allegro? Monitor będzie przejściowo na jakieś 8-12 miesięcy, wtedy wymienię na jakiś LCD. Teraz za bardzo nie mam kasy, bo będę kupował GeForce 7900 GTX i procka, a przy moim sprzęcie 17 calowym ten sprzęt będzie się po prostu marnował :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś za Dellami nie przepadam. Co prawda mają kineskop Sony Trinitron ale jednak pozostałbym przy EIZO. Nigdy z tą firmą nie miałem problemu a monitory ich są naprawdę dobre, wręcz znakomite. Ja pracuję na 17" Eizo F55S i co prawda nie jest z płaskim kineskopem ale tego szczególnie nie zauważam. Ostrość i geometria lux.

Zauważ jeszcze że cena EIZO jest niższa.

Edytowane przez Trolu609

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trolu69 zgadzam się z toba w całosci.... miałem F56 teraz mam F520 i to jest ostatni monitor z kinolem sferycznym.

Nie powiem nic na ich temat bo nie ma co mowic... po prostu cud miód i orzeszki :P.

Imo Warto tego T965... sam sie powoli zastanawiam nad tym monitem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również będę się rozglądał w niedalekiej przyszłości za 21" EIZO.

A że będzie to zakup na dłuższy czas to zapewne z płaskim kineskopem będzie. Pożyjemy zobaczymy. Wg tematu: Polecam brać EIZO używane 21" - niska cena i super jakość.

Jeszcze jedna kwestia: wygląd. Te monitory wyglądają jak z lat 90 i może nie są najpiękniejsze ale za to mają znakomite parametry.

PS.

Trolu609 a nie Trolu69 :)

Pozdrawiam

Trolu609

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez wlasnie stoje przed takim wyborem, tylko sie zastanawiam nad 19 i 21, czy 21 cali to czasem nie zaduzo, hmm

jak brac monitor z allegro to tylko po wczesniejszym go obejrzeniu...w ciemno raczej nie polecam

ten IBM p260 jest za 149zl http://allegro.pl/item103215741_ibm_p260_21_gw_fvat.html

kuszaca propozycja, niech ktos sie wypowie na jego temat, jak z geometria (chociaz w kazym modelu moze byc inaczej ;/ )

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też fajna zabawka. Jak dla mnie w sam raz bo mało kosztuje i w moim przypadku nie tracę dużo kasy jak za niecały rok go wywalę i zmienię na porządny panel LCD 20-24''.

Tylko znalazłem też ten monitor ale w bardzo dobrym stanie http://allegro.pl/item100939769_ibm_p260_21_gw_fvat.html :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co bedzie lepsze IBM p260 czy Dell P1110 -> dela moge dostac za 280zl ?

edit:

raczej wybor padnie na Della, jutro z rana ide na gielde i mam nadzieje ze z czyms wroce ;) B)

kolejny edit: ;)

MAM juz go :P

jest ogroooomany :D

strasznie duzo ma odpcji do regulacji ekranu.... ciekawa jest mozliwosc rekulacji ostrosci (kolorow) w kazdej czesci ekrasnu: gora, dol, srodek ;)

teraz mnie czeka ustawianie geometrii dla roznych rozdzielczosci ;)

aha i dalem 260zl :rolleyes:

chyba zostane w rozdzialce 1200x900 - 100Hz

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi