Streetracer Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Cześć! Czy możecie mi polecić jakiś w miarę dobry monitor 21-22 cale z płaskim kineskopem z allegro? Monitor będzie przejściowo na jakieś 8-12 miesięcy, wtedy wymienię na jakiś LCD. Teraz za bardzo nie mam kasy, bo będę kupował GeForce 7900 GTX i procka, a przy moim sprzęcie 17 calowym ten sprzęt będzie się po prostu marnował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Cześć, Jedynie wybieraj spośród EIZO. Ja zaproponuję taki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetracer Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 No, no nawet fajna maszynka i za przyzwoitą cenę :D a co myślicie o Dellu 1130? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Ja jakoś za Dellami nie przepadam. Co prawda mają kineskop Sony Trinitron ale jednak pozostałbym przy EIZO. Nigdy z tą firmą nie miałem problemu a monitory ich są naprawdę dobre, wręcz znakomite. Ja pracuję na 17" Eizo F55S i co prawda nie jest z płaskim kineskopem ale tego szczególnie nie zauważam. Ostrość i geometria lux. Zauważ jeszcze że cena EIZO jest niższa. Edytowane 4 Maja 2006 przez Trolu609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Trolu69 zgadzam się z toba w całosci.... miałem F56 teraz mam F520 i to jest ostatni monitor z kinolem sferycznym. Nie powiem nic na ich temat bo nie ma co mowic... po prostu cud miód i orzeszki :P. Imo Warto tego T965... sam sie powoli zastanawiam nad tym monitem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja również będę się rozglądał w niedalekiej przyszłości za 21" EIZO. A że będzie to zakup na dłuższy czas to zapewne z płaskim kineskopem będzie. Pożyjemy zobaczymy. Wg tematu: Polecam brać EIZO używane 21" - niska cena i super jakość. Jeszcze jedna kwestia: wygląd. Te monitory wyglądają jak z lat 90 i może nie są najpiękniejsze ale za to mają znakomite parametry. PS. Trolu609 a nie Trolu69 :) Pozdrawiam Trolu609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Ja polecam IBM'a P260, bo sam mam takowego i jest bardzo fajny. 21" ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) tez wlasnie stoje przed takim wyborem, tylko sie zastanawiam nad 19 i 21, czy 21 cali to czasem nie zaduzo, hmm jak brac monitor z allegro to tylko po wczesniejszym go obejrzeniu...w ciemno raczej nie polecam ten IBM p260 jest za 149zl http://allegro.pl/item103215741_ibm_p260_21_gw_fvat.html kuszaca propozycja, niech ktos sie wypowie na jego temat, jak z geometria (chociaz w kazym modelu moze byc inaczej ;/ ) Edytowane 10 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetracer Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Też fajna zabawka. Jak dla mnie w sam raz bo mało kosztuje i w moim przypadku nie tracę dużo kasy jak za niecały rok go wywalę i zmienię na porządny panel LCD 20-24''. Tylko znalazłem też ten monitor ale w bardzo dobrym stanie http://allegro.pl/item100939769_ibm_p260_21_gw_fvat.html :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 nie doczytalem wczesniej ze on jest klasy b czyli porysowany itp ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ja mam Della P1110 na Trinitronie i sobie chwalę. Coprawda gdyby eizo były ładniejsze i nie wyglądały jak z lat 90-tych jak to już ktoś napisał :wink: to wybrałbym własnie jego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Eizo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) co bedzie lepsze IBM p260 czy Dell P1110 -> dela moge dostac za 280zl ? edit: raczej wybor padnie na Della, jutro z rana ide na gielde i mam nadzieje ze z czyms wroce ;) B) kolejny edit: ;) MAM juz go :P jest ogroooomany :D strasznie duzo ma odpcji do regulacji ekranu.... ciekawa jest mozliwosc rekulacji ostrosci (kolorow) w kazdej czesci ekrasnu: gora, dol, srodek ;) teraz mnie czeka ustawianie geometrii dla roznych rozdzielczosci ;) aha i dalem 260zl :rolleyes: chyba zostane w rozdzialce 1200x900 - 100Hz Edytowane 14 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...