Radek90 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 witam szukam w miarę wefektywnego chłodzenia na radka 9550 (będe kręcił!) (do ok40zł) i do chipsetu (max 20zł) nie zależy mi na ciszy :D chodzi mi tylko o MAXYMALNE zbicie temperatury :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Co do pierwszego Kompendium o r9550 Jaki to radek? Ja na standardowym wentylku asusa ( tylko przesmarowanie ceramique ) robilem 400 na rdzeniu pod gry. 440 bylo dla markow [; A drugie to poczytaj tematy o swojej mobo moze trafisz na pomysl warty skopiowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Ja mam zlotego zalmana na grafice plus nawiew z boku z 80 arctica.... starcza mi to to taktowan z podpisu! Co do chipsetu pasywny niebieski zalman pewnie by wystarczyl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) poczytajczytałem, ale nic sensownego nie wpadło mi w oko :( radek 9550 powercolor Edytowane 3 Maja 2006 przez Radek90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) bierzesz jakis radiator od starego pentiuma, durona, dorabiasz mocowanie, np. na paski zaciskowe, na radiator dajesz 8cm wiatrak na 5V i wystarczy. koszt ok 15-20 zł, a chłodzenie pierwsza klasa Edytowane 3 Maja 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 chyba jakis uzywany pentagram z rodziny xc kto wie moze i alcu sie uda wyrwac albo bierzesz radiator od jakiegos proca i wkladasz na niego delte i masz tornado ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Porownaj oba coolery - Asus i Powercolor ( jezeli jest to ten oczywiscie ) Jak mowilem zmienilem tylko paste. Pozniejsza zmiana na pentagrama alcu pociagnela za soba co najwyzej chlodzenie pasywne. 9550 grzeje sie dopiero po v-modach ( cel - 550MHz na rdzeniu ;] ) ale do 440 powininen wystarczyc standardowy radiator z wentylatorkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) ( jezeli jest to ten oczywiście)oczywiście trafiłeś :) puściłem GPU na 440mhz jak na razie 0 oznak temperatury na pamiątkach mam radiatory Pentagram Freezone boje się kręcić zbyt wysoko, ale chciałbym dowiedzieć się o waszych szacunkach odnośnie ich taktowania :) Edytowane 3 Maja 2006 przez Radek90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 nie wiem jakie masz pamiatki ale bez problemu powinienieś mieć na 4 ns ok 550 mhz +-. mój r9600 1/2pro od szafira 400/446 latał na 500/573 lub 535/550 *był na szajsungach 4ns) więc 550 powinieneś mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 nooo sprawdzimy chociaż coś mi się nie widzi pamiątki 5ns z 200mhz nawet na 400mhz chyba ciężko będzie :) ok zaczynam majstrować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Moje samsungi 5ns ciagnely 550 na standardzie :P Tyle ze jak wspominalem to byl Asus ;] Po wiecej info siegnij do tematu o tej karcie bo robi sie maly off topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Moje samsungi 5ns ciagnely 550 na standardzie :P Tyle ze jak wspominalem to byl Asus ;] Po wiecej info siegnij do tematu o tej karcie bo robi sie maly off topic. pamięci z naklejonymi radatorkami ciągną na 310mhz..... po podniesieniu taktowania do 330mhz zaczynają sypać aferakty... :/ puszczę na nie jakiś nawiew i zobaczymy co będzie... polecicie mi może jakieś coolery na gpu które przy okazji owieją pamięci??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Np. Pentagramy XC i Zalmany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Np. Pentagramy XC i Zalmany Jak wyżej, konstrukcja wiatraków tych coolerów sprawia że wieje na wszystkie strony przy okazji owiewając pamięci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 a zmieszczą się na powercolora z radiatorami na ramach ?? (foto na górze posta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 nooo sprawdzimy chociaż coś mi się nie widzi pamiątki 5ns z 200mhz nawet na 400mhz chyba ciężko będzie :) ok zaczynam majstrować :) bo te 200mhz to trzeba razy 2 podnieść , karta ma stockowe taktowanie pamieci 400mhz :) czyli jak chcesz 500 to ustawiasz 250mhz , albo w rivatuner zaznaczasz opcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 a zmieszczą się na powercolora z radiatorami na ramach ?? (foto na górze posta) Jasne że sie zmieszczą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 pod warunkiem że nie są za wysokie ;) ale jak załozysz pentagrama to od strony gpu radiatorki nie bedą Ci potrzebne, bardzo dobrze owiewa pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) jaaaasne.... ale jak wcześniej pisałem mam na to ok 50zł :) (w tym przydał by mi się wentylatora 12cm :) nie musi być cichy :D ) jak na razie w tej cenie nic z w/w nie znalazłem :( z chłodzenia na chipstet mobo znalazłem to:ZALMAN ZM-NB47J może podalibyście konkretne modele, które jakoś sobie poradzą? (chipset mobo+ gpu+ wentyl 12cm -firma wiatraka bez znaczenia) :) oczywiście całość do 70zł :) Edytowane 7 Maja 2006 przez Radek90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ale juz miales odpowiedz duzo wyzej! Wystarczy taki zalman jak podales w linku plus nawiew na niego z najtanszej 80.! Ja mam wersje zlota tego zalmana z rowna gora, jest do nabybcia na allegro w tej chwili na jednej z aukcji za 8 zl z groszami plus nanwiew 80 z boku.. Wiatrak zamontowalem na opaskach zaciskowych i owiewa radiatro i druga strone karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 ok to szukamy chłodzenia na gpu do 40 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...