Skocz do zawartości
qbis0

Dziwny Objaw Przy Zasilaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Caciałem się dowiedzieć dlaczego tak jest że podczas podłączenia zasilania przez kabel tj. prądem AC laptop głosniej mi chodzi niż przy zasilaniu z baterii. Chodzi o to że przy zasilaniu pradem zały czas chodzi cooler na procesorze na wyższych obrotach.

Czy w was też tak jest? Jeśli nie to jak się tego pozbyć bo czasem w nocy coś sciągem a denerwuje mnie troche ten dzwięk.

Mój sprzęt to GATEWAY MX680. Dzięki za help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Caciałem się dowiedzieć dlaczego tak jest że podczas podłączenia zasilania przez kabel tj. prądem AC laptop głosniej mi chodzi niż przy zasilaniu z baterii. Chodzi o to że przy zasilaniu pradem zały czas chodzi cooler na procesorze na wyższych obrotach.

Czy w was też tak jest? Jeśli nie to jak się tego pozbyć bo czasem w nocy coś sciągem a denerwuje mnie troche ten dzwięk.

Mój sprzęt to GATEWAY MX680. Dzięki za help.

Bo wszstko chodzi na full i wymaga lepszego chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wszystko poustawiane jest wtedy na najbardziej wydajne... na baterii lapek ci będzie inaczej pracował aby oszczędzić energię, na AC jedzie na pełnych obrotach. Jak cię to drażni to możesz sobie to zmienić w zarządzaniu energią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wszystko poustawiane jest wtedy na najbardziej wydajne... na baterii lapek ci będzie inaczej pracował aby oszczędzić energię, na AC jedzie na pełnych obrotach. Jak cię to drażni to możesz sobie to zmienić w zarządzaniu energią.

ale jak to zminić w zarządzaniu energią?

Czy możesz napisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz ciepły prąd z elektrowni słonecznej?? Żartuje.

U mnie jest podobnie ale wystarczy zaczasnąć klapę i już się po chwili uspokaja. W panelu sterowania są opcje zarządzania baterią. Ewentualnie można jeszcze (przynajmniej u mnie) przykręcić wydajność karty graficznej i troche przyciemnić matrycę...

Udanego ściągania życzę;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi