qbis0 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Witam. Caciałem się dowiedzieć dlaczego tak jest że podczas podłączenia zasilania przez kabel tj. prądem AC laptop głosniej mi chodzi niż przy zasilaniu z baterii. Chodzi o to że przy zasilaniu pradem zały czas chodzi cooler na procesorze na wyższych obrotach. Czy w was też tak jest? Jeśli nie to jak się tego pozbyć bo czasem w nocy coś sciągem a denerwuje mnie troche ten dzwięk. Mój sprzęt to GATEWAY MX680. Dzięki za help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Witam. Caciałem się dowiedzieć dlaczego tak jest że podczas podłączenia zasilania przez kabel tj. prądem AC laptop głosniej mi chodzi niż przy zasilaniu z baterii. Chodzi o to że przy zasilaniu pradem zały czas chodzi cooler na procesorze na wyższych obrotach. Czy w was też tak jest? Jeśli nie to jak się tego pozbyć bo czasem w nocy coś sciągem a denerwuje mnie troche ten dzwięk. Mój sprzęt to GATEWAY MX680. Dzięki za help. Bo wszstko chodzi na full i wymaga lepszego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Bo wszystko poustawiane jest wtedy na najbardziej wydajne... na baterii lapek ci będzie inaczej pracował aby oszczędzić energię, na AC jedzie na pełnych obrotach. Jak cię to drażni to możesz sobie to zmienić w zarządzaniu energią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbis0 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Bo wszystko poustawiane jest wtedy na najbardziej wydajne... na baterii lapek ci będzie inaczej pracował aby oszczędzić energię, na AC jedzie na pełnych obrotach. Jak cię to drażni to możesz sobie to zmienić w zarządzaniu energią.ale jak to zminić w zarządzaniu energią? Czy możesz napisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 zmien z tego co masz na minimalne zasilanie czy jakos tak to bylo....czy najmniej wydajy..jakos tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Może masz ciepły prąd z elektrowni słonecznej?? Żartuje. U mnie jest podobnie ale wystarczy zaczasnąć klapę i już się po chwili uspokaja. W panelu sterowania są opcje zarządzania baterią. Ewentualnie można jeszcze (przynajmniej u mnie) przykręcić wydajność karty graficznej i troche przyciemnić matrycę... Udanego ściągania życzę;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...