ziupo Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 jak ustawi sciane boczna i podstawe gorna na wdmuchiwanie a przeciwna sciane boczna i tyl na wydmuchiwanie to bedzie mial mala wichure i mnostwo kurzu aczkolwiek takie chlodzonko to nawet fajny szum musi generowac a w dodatku gromadzic sporo kurzu w srodku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Looknij w moje WuCe ,może cos w tym guście?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 ja bym to nazwal "w[ciach!]iajaca maszyna robiaca wielkie "szszszszszszsz"... N/C, ani to oryginalne ani praktyczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A ja tak tylko ostrzegę że z wszystkimi maszynami tnącymi, to na prawdę nie ma żartów, osobiście znam gościa (mój tata), który od czasu gdy mu pękła tarcza od "szlifierki kątowej" 2500w, i zostawiła pamiątkę na całe życie, teraz podchodzi do cięcia z wielką ostronością. ano... mój ojciec nie ma dwóch palców przez zabawy z ciężkim sprzętem... jeśli masz mocne nerwy nacisnij przycisk.... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Kiedyś dawno urwało mu palec wskazujący w lewej ręce... kilka lat później rozpadający się kamień szlifierski uciął mu kciuka. Jednak dzięki namowom mojej ciotki pielęgniarki przyzabiegowej lekarze postanowili spróbować przyszyć palca.. i zaczał działać... Jednak ostatecznie upadek na rowerze + złamanie tegoż palca (otwarte) + zbyt mocne zszycie PRZEZ LEKARZA który najwyraźniej nie przyłożył się do zabiegu... i palec obumarł i musieli go amputowac niestety. Chamówa straszna... Dlatego niech to będzie przestrogą przed zbyt lekceważącym podejściem do sprawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 co do obiegu powietrza: jeden 120mm z przodu jeden z tylu jeden z boku i jeden z gory ;) z przodu i boku wdmuciach!ace z gory i tylu wyciagajace nie bede pisal czemu tak :) kumaci zczaaja o co chodzi btw. pelzak wspolczuje twojemu ojcu.. bez kciuka dlon jest praktycznie bezuzyteczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) i sie zdziwisz :) początkowo ojciec sie meczył z posmarowaniem kromki... a teraz obsługuje tokarki frezarki.. tynkuje, remontuje.. i robi wszystko normalnie... :) - zdolności adaptacyjne człowieka... mózg nie jest taki głupi jak na kawałek galarety :).. widać wypracował sobie metodę obchodzenia się ze wszystkim bez kciuka... Jego funkcjonalność przejęły inne palce, zapewne z gorszym efektem niż sam kciuk.. ale na tyle dobrze że ltyko niektórych specyficznych rzeczy nie może zrobić... Edytowane 8 Maja 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) co do obiegu powietrza: jeden 120mm z przodu jeden z tylu jeden z boku i jeden z gory ;) z przodu i boku wdmuciach!ace z gory i tylu wyciagajace nie bede pisal czemu tak :) kumaci zczaaja o co chodzi [...] Sry jestem niekumaty. Wytłumaczysz mi po kiego grzyba chcesz wpychać powietrze do obudowy? Było wiele razy o tym, że stosowanie wentyli wciągających praktycznie nic nie daje. Poza tym zakłóca to naturalny obieg powietrza w obudowie i zwiększa poziom hałasu! Edytowane 8 Maja 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Sry jestem niekumaty. Wytłumaczysz mi po kiego grzyba chcesz wpychać powietrze do obudowy? Było wiele razy o tym, że stosowanie wentyli wciągających praktycznie nic nie daje. Poza tym zakłóca to naturalny obieg powietrza w obudowie i zwiększa poziom hałasu! musi być conajmniej jeden wiatrak wciągający chłodne powietrze, które zostaje ogrzane i wyciągniętę przez inne wiatraki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 musi być conajmniej jeden wiatrak wciągający chłodne powietrze, które zostaje ogrzane i wyciągniętę przez inne wiatrakiTo w takim razie mi powiedz co się stanie jeżeli takiego wiatraka nie będzie? Wytworzy się próżnia w obudowie? Nie, powietrze sobie samo wleci. Jedyną rzeczą jaką trzeba zapewnić to brak przeszkód dla wlatującego powietrze - trzeba wyciąć blachę z przodu (jeżeli konieczne), powiększyć otwory w plastikowej atrapie obudowy itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 nadmuchiwanie sprawdza się tylko przy chłodzeniu bardzo gorących elementów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 b/k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Skąd masz zdjecie mojego kompa ? :mur: A tak na poważnie...jak Cie stać na 6 wentyli to stać Cie na WaterCooling....no i mamy problem częściowo rozwiazany ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Skąd masz zdjecie mojego kompa ? A tak na poważnie...jak Cie stać na 6 wentyli to stać Cie na WaterCooling....no i mamy problem częściowo rozwiazany ! :lol2: a chłopak zadał pytanie jak zrobić nawiew do środka budy... jak temat zacznie się rozwijać to niedługo FC sobie zmontuje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...