Phuong Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=92190 przeczytac ReadMeFirst !! po pobraniu tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mouseman Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) To jeszcze mi powiedzcie jak zrobic clear cmosa bez rozbierania lapa i biore sie do działania:) Wedlug tego co pokazuje everest to moge zmienic CL z 4 na 3 i nie martwić sie o zwis. Edytowane 3 Maja 2006 przez mouseman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 To jeszcze mi powiedzcie jak zrobic clear cmosa bez rozbierania lapa i biore sie do działania:) a co sie stalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mouseman Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) JA zawsze martwie sie na zapas:) boje sie ze polacznie goodrama z pamiecia ktora jest w srodku, moze wywolać konflikt przy zmianie timmingow. Chce miec plan awaryjny w przypadku problemow. Edytowane 3 Maja 2006 przez mouseman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) u mnie nie dziala... :(-sprawdz u siebie bo nie wiem,czy to wina pamieci ,czy plyty na nx8220 ? a moze to wina drutmoda? w koncu pamieci inaczej pracuja na drutmodzie i program ten nie styka.. ? edit. sprawdz,czy dziala ? -jak nie masz drutmoda zrobionego... edit. wlozylem procka pentium m 1,73(533) i dalej nic :(-- tak wiec to chyba wina plyty/chipsetu Edytowane 4 Maja 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mouseman Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Phuong jezeli ty masz przestawionego proca co za tym idzie tez pamieci, to juz chyba niema co kombinować z timmingami? dzisiaj juz nie zbiore sie na odwage zmiany, jak sie nakręce to może jutro B) edit. z watku na XS wynika ze na 915p nie da się nic zrobić a na 910 GM sa problemy, nie wszystko da się zmienić. Edytowane 3 Maja 2006 przez mouseman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Phuong jezeli ty masz przestawionego proca co za tym idzie tez pamieci, to juz chyba niema co kombinować z timmingami? dzisiaj juz nie zbiore sie na odwage zmiany, jak sie nakręce to może jutro B) edit. z watku na XS wynika ze na 915p nie da się nic zrobić a na 910 GM sa problemy, nie wszystko da się zmienić. czytalem... u jedengo goscia byl problem na 915 ale u innego bylo ok tez na 915. hmm.. musisz sprawdzic u siebie.. Edytowane 3 Maja 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=92190 przeczytac ReadMeFirst !! po pobraniu tego Mogę potwierdzić że na 845D działa poprawnie. Mam 1.5/2/2/5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 z watku na XS wynika ze na 915p nie da się nic zrobić a na 910 GM sa problemy, nie wszystko da się zmienić. wlasnie zmniejszylem timings na aspire 1692wlmi z chipsetem 915PM --bez problemu... w tej chwili wydaje mi sie,ze to zalezy od producenta pamieci! --dlatego tym bardziej powinienes to sprawdzic ! --jeszcze sie okaze,ze musze pamiec zmienic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Phuong, możesz napisać jakie pamięci masz i jakie timingi przed i po? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Phuong, możesz napisać jakie pamięci masz i jakie timingi przed i po? na aspire mam kingstona 400mhz(pracuje na 333) mialem 3-3-3-7 zmienilem na 2-3-3-6 -wiem tyle,ze ta pierwsza wartosc jest wazna i chyba ostatnia,wiec pozostalych nie ruszam.. a moze powinienem? w HP NX8220 mam natomiast 1GB 533 Corsair i nie mozna nic zmienic w pamieci :( OBYDWA LAPKI maja chipset 915PM EDIT. teraz na kingstonie mam timings 2-2-2-6 na pamieci 333MHZ :) --to mi sie podoba!,szkoda,ze na HP NX8220 nie idzie nic zmienic:( Edytowane 4 Maja 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zvierzak Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 z tego co się mi wydaje to najlepiej jak suma trzech pierwszych cyfr jest ostatnią, ale może mnie ktos zaraz z błedu wyprowadzi. ja mam 910 i troszk boję się ruszać, ale jak ktoś by mi mógł wytłumaczyć łopatologicznie to z chęcią spróbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ja u siebie mam: Samsung 333MHz - 2.5-3-3-7 Kingston 400MHz, ale wiadomo, ustawiony na 333 i takie same timingi. Jak próbowałem ustawic na 2-2-2-6 --> niebieski ekran i restart lapka :/ Chipset i855GME. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Ja u siebie mam: Samsung 333MHz - 2.5-3-3-7 Kingston 400MHz, ale wiadomo, ustawiony na 333 i takie same timingi. Jak próbowałem ustawic na 2-2-2-6 --> niebieski ekran i restart lapka :/ Chipset i855GME. w tym momencie kingston pokazuje swoja klase :) edit. przed chwila na HP nx9020 z chipsetem i852GM zmienilem timings na pamieciach : infineon 512MB(333mhz parcujace na 266) i mosel (333 pracuje na 266) (pamieci 266mhz )z wartosci 2,5-3-3-7 na 1,5-2-2-5 !! a HP NX8220 z Corsair dalej sie opiera... i nic sie nie da zrobic :( --caly czas wydaje mi sie,ze to przez Corsair --cena podejzanie niska byla... ) :) Edytowane 4 Maja 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mouseman Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 no i lipa, mam pamieci jedna firmowa a druga goodram działaja w dualu i nic z tego, wystepuje blue screen przy przestawieniu najważniejszej wartości czyli CL. Wyglada na to ze problem wystepuje nie w marce pamieci a ich rodzaju może? z kometarzy wynika ze ddr2 na 915pm niechca sie przestawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 witam mogłby ktos krok po kroku napisac co tam trzeba pozmieniac w tych liczbach, ktore zmienić , a które zostawic?? bo nic z tego nie czaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 A moze ktoś napisze co mu to dało w 3dmarkach albo jakiś grach??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...