Skocz do zawartości
kamilo23

Matura 2006

Rekomendowane odpowiedzi

wez u mnie porazka, arkusz 1 35/35 wiec extra , ale na rozszerzonej to juz kijowo......., powiedzcie ile u was osob bezmyslnie sciagalo? ja pisalem w normalnej sali i z tego co wiem to juz sporo osob polapalo sie na w czasie pisania ze kolega ma inna wersje albo ktos tu jest debilem i ma wszystko odwrotnie^^.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Ode mnie spisywało 5 osób :lol: Przejadą sie srogo ludki....[;

Pewnie pisales 2 prace, jedna dla ludkow, jedna dla komisji ;> Hehe, grobel, ladnie to tak? ;*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisał taki jeden, co jest tak leniwy że mu się nawet nie chciało wejść na rozszerzoną;]

Grobel/Leborg czy jak on się tam nazywa, bo nei znom dziada;]

Widziałem arkusz z poziomu podstawowego, to nawet łatwe w miarę biorąc pod uwagę że zakońćzyłem naukę geografii rok temu. Na rozszerzonym podobno w większości była ekonomiczna, więc typowo na myślenie.

BTW. Będąc przy maturzę, to może i ktoś ma pomocne mi informacje nt. studiów. Tu padło pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisał taki jeden, co jest tak leniwy że mu się nawet nie chciało wejść na rozszerzoną;]

Tam od razu leniwy :lol: Podstawa byla prosta i rozszerzenie pewnie też bym napisał gdyby nie fakt ze przerwa trwałaby u mnie 1.5godziny, które to wolałem wykorzystać na jedzenie i ogladanie kwadratowych głów ;]]]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Policzyłem sobie właśnie tak pi x drzwi arkusz II i zakładając wersje pesymistyczną powinienem mieć 70%, wiec nie jest źle. Sądząc po opiniach innym gorzej poszlo ;) . W sumie nie dziwie sie, bo ten arkusz byl stosunkowo trudny (na pewno znacznie trudniejszy niz rok temu) - mi sie troche przyfarcilo bo część z tego co strzelałem mam dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra panowie a juz za prawie dobe matematyka czyli jeden z jezdzcow apokalispy (chemia, fiza, nauka o tancu:P),

Mysle ze dobrze przygotowany uczen mzoe meic neizle zrobiony arkusz 1, ale zeby zrobic neizle arkusz 2 to trzeba byc naprawde IMO pro...... Jednym z

kluczy do sukcesu jest dobre zapoznanie sie z tablicami matematycznymi... wiedzac gdzie jest intresuajcy wzor mzoemy zaoszczedzic sporo czasu i nerwow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lizardus tablice pewnie, ale najlepiej robić robić robić arkusze. W mojej byłej klasie (mat-inf) arkusze iz adania były robione przez pół roku przed matura non stop i kilka 9X% z rozszerzonej sie zdarzylo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drugi arkiusz matmy dobrze zrobiony znaczy ze jestes pro...? phi...? zarty sobie stroisz... przecie to banal tak naprawde - tylko trzeba siasc, pomysleć, zobaczyć, skojarzyć i już! a nie to co na podstawowej - mechaniczne banalne liczenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodzę się, że podstawowa to banał, chyba najłatwiejszy przedmiot do zdania na te 30% dla myślącego człowieka... Rozszerzona to już niestety inna bajka, trzeba po prostu przez całą szkołę średnią solidnie uczyć się matmy... Ja uczyłem się przez 3 klasę, a wcześniej tylko sprawdziany zaliczałem. :? Teraz trochę podgoniłem z materiałem ale na cuda nie licze... Myślę, że może być gdzieś 95-100% z podstawy i 50% z rozszerzonego...

Mam nadzieję, że fizyką nadrobię bo tam nie ma takiej różnicy między podstawą a rozszerzonym...

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ode mnie spisywało 5 osób :lol: Przejadą sie srogo ludki....[;

Bardzo inteligentne ... :mur:

U mnie na angielskim było podobnie - nawet ostrzeżenia nauczycieli przed maturą o różnych wersjach odpowiedzi nie pomogły ... są ludzie i parapety.

A potem taki delikwent będzie mówił: dlaczego on ma np. 40 pkt, a ja 12, skoro zerżnąłem od niego wszystko w ząb :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

igomako, zazdroszcze, wnioskuje ze 90% z rozszerzonej to minimum czego oczekujesz ?

no :] zobaczymy jak pojdzie, ale serio mi przyjemnosc sprawia rozwiazywanie zadan z rozszezonej... i nie sa proste, tylko fajne :) wynik moze powalajacy nie bdedzie (tak miedzy 60-70%) ale przyjemnosc niemala bede mial z rozwazywania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi