Iczka Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Eee Na śląską można! Jakaś ochrona środowiska czy technologia chemiczna miały chyba straszliwie niskie wymagania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Eee Na śląską można! Jakaś ochrona środowiska czy technologia chemiczna miały chyba straszliwie niskie wymaganiaTaa tylko ja jestem ciekawy czy na architekture starczy. Mowie tutaj oczywiscie o studiach wieczorowych, nie dziennych. Niewiecie ile trzeba bylo miec punkciszy rok temu zeby sie dostac na wieczorowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 siema ;] ja tez juz po maturce, wlasnie wrocilem z krka... papiery juz zlozone teraz tylko czekac. moje wyniki: ustne: pol - 90% ang pdst 85% pisemne: pol 49% mat 84 / 26 ang 87 / 67 .... zlozylem na polibude do krka na wydzial elektromechaniki i na agh na wydzial zarzadzania... czy ktos sie orientuje jak wyglada wlasnie zarzadzanie na agh'u w krku? Moze ktos tam juz studiuje i plus minus wie jakie sa wymagania w kwestii wynikow maturalnych? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Zamiast zakładać nowy topic spróboje zapytać tutaj. Pytanie kieruje do tych co zdawali fizykę w tym roku. Szukam jakiejś książki z dobrze wyłożoną teorią z fizyki, ale jakoś nic sam nie potrafię znaleść, w domu mam same książki, gdzie całki się przewijają non stop, a w szkole po prostu nie używamy książek do fizyki. Możecie coś polecić z czego się przygotowywaliście do matury? Od razu możecie podać zbiory zadań, z których robiliście zadanka? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Fizyka dla szkół ponadgimnazjalnych 1. Podstawy 2. Rozszerzenie cz. 1 3. Rozszerzenie cz. 2 4. Fizyka - zbiór zadań cz. 1 5. Fizyka - zbiór zadań cz. 2 Wszystko z Zamkor, przesyłka gratis zamów w wydawnictwie... Imo bardzo dobre książki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Tak się składa, że mam cz1 rozszerzenia, czyli radzisz dokupić reszte ksuiązek tej serii? Ah, jakbyś jeszcze mogl powiedzieć o którą ksiazke chodzi z tym "Podstawy", bo jest ich kilka i jeśli chodzi o zb zadan, bo nie widze tam. http://www.zamkor.pl/zamkor.pl?mb=fiz_liceum_mat_podst Edytowane 27 Lipca 2006 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Jak masz już jedną książkę - to oceń czy taka forma przedstawiania materiału ci odpowiada. Moim zdaniem jest to wzorowy podręcznik, dodatkowo masz programy itp. Zawsze możesz przejrzeć w księgarni propozycje innych wydawnictw, z tym ze watpie zeby bylo cos lepszego na rynku. Zreszta jak jestes z Zabrza, moge ci te ksiazki pozyczyc na rok. Edytowane 27 Lipca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Byłoby naprawdę świetnie, ale w sumie jakie masz zabezpieczenie wtedy? Chętnie bym je pożyczył i oddał po maturce, a może odkupił jakbyś chciał sprzedać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ja do sesji uczylem sie z pozyczonych: http://alejka.pl/c/david_halliday-a5--fizyka.html swietna sprawa, wszystko przystepnie opisane czesto na 2 sposoby: z calkami i bez :) , szkoda tylko ze taka droga :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Wlasnie nie chodzilo mi o nauke do sesji :) tylko do matury raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Wlasnie nie chodzilo mi o nauke do sesji :) tylko do matury raczej.nadmiar wiedzy nie powinien Ci zaszkodzic :) a zdając fizyke wybierasz sie na studia techniczne więc tym bardziej... ze swojej strony (tegoroczny maturzysta) moge Ci polecic inwestycje w książki: Jay Orear - "fizyka" - tom 1 i 2 Feynman, Lieghton, Sands - "Feynmana wykłady z fizyki", przynajmniej 3 pierwsze tomy obie pisane przystępnym jezykiem, ciekawe/życiowe przyklady, do tego mnostwo starych zbiorów z naciskiem na Cedrika (!) (świetne zadania), Mendel, Ćwiok itp... a te nowe "maturalne" podręczniki - szkoda na nie środków jak zrobisz już te tysiące zadań to pozniej raczej nie bedziesz sie zastanawial jak zacząć wiekszosc zadan, a tymbardziej tych maturalnych ;) polecam aukcje, tanio mozna dostac wartościowe książki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...