s0n1c Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dla pocieszeniea powiem ze stres lepiej przeczyszcza umysl, niz lewatywa odbyt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Gratulacje dla Was wszystkich, ja dopiero jutro koncze swoje egzaminki podstawowym angielskim. Jestem dobrej mysli :) Troszke zaniedbalem ten topic, Grobelku, ta informatyka naprawde az tak trudna? Mowiles, ze to banał ;] Tak , na arkuszach ktore przegladalem infa byla banalem.... Angol zdany na 15pkt wiec juz wakacje... [; ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Ja ang zdałem na 12pkt i też mam wakacje. Ze też zawsze musze mieć do czynienia z Policja... nawet na ustnej z ang mialem pełno radiowozów na obrazku, hehe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 albo ja jestem debil ze MEGA szczesciem albo naprawde inteligentny.... przecztalem swoja prace z polskiego 3 razy i to z totalnym olewactwem (5 stron A4 gesto zapisane) Wylapalem z ustnego 19/20 pkt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Anglik ustny - 90% Polski ustny - 90% :D Ustne poszly wrecz idealnie, natomiast z pisemnych boje sie jedynie wynikow z polaka ... angielski pewnie bedzie okolo 90%, a matma okolo 50%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jak uzytkownik powyzej boje sie polskiego pisemnego ale to dopiero w lipcu sie zaczne "bać" jak przyjdą wyniki:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Jak każdy bo ten klucz czowieka przeraża :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Goście, chciałem się spytać o ustny polski. Czy można stać i w jakiej odległości od komisji, czy można mieć kartkę w ręce, czy musi leżeć na stole i czy muszę pokazywać te kartki komisji, czy są one dla mnie. Dalej, plan prezentacji, sam go muszę sobie przynieść, czy dają mi ten, który dawałem do dyrektora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stabak Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Z tego co mi wiadomo to mozesz miec ze soba tylko plan prezentacji. Przynosisz go sobie sam i musi byc identyczny z tym ktory oddales wczesniej. Mozna stac, siedziec, chodzic . Tak jak ci wygodnie, a przynajmniej tak bylo u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Tylko plan prezentacji? Czyli pracy nie mogę jako tako wnieść? Chce przynieść również fotografię oraz kasetę VHS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Tylko plan prezentacji? Czyli pracy nie mogę jako tako wnieść? Chce przynieść również fotografię oraz kasetę VHS.Nie możesz wnieść pracy. Fotografię i kasetę możesz wnieść tylko pod warunkiem, że zawarłeś je w bibliografii (jako materiały dodatkowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Plan prezentacji oraz bibliografię dostajesz od komisji zaraz po wejściu. Możesz trzymać to w ręce przed sobą siedząc czy stojąc (jak tam chcesz). Nie możesz wnieść pracy i nie powinieneś wnosić niczego co nie było wcześniej wpisane do bibliografii (plakaty, kasety, plyty, etc), ale na to drugie to czasem jednak komisja przymyka oko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 nie wiem jak u was ale u mnie wszystkie dodatki (plakaty, kasety, plyty itp) oddawal sie tydzien przed i niepowinno sie nic wnosic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 nie wiem jak u was ale u mnie wszystkie dodatki (plakaty, kasety, plyty itp) oddawal sie tydzien przed i niepowinno sie nic wnosicPrzerąbane, ja na dzień przed kończyłem prezentację multimedialną, a na tydzień przed miałem dopiero mój tekst :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Dziwne, bo moja polonistka mówiła, że mamy zrobić sobie kopie planu prezentacji dla siebie, więc to chyba znaczy, że mamy ją przynieść ze sobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Ja np. nie dostałem planu od komisji (musiałem mieć swój) - widocznie jedni dają, inni nie :P Edytowane 28 Maja 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Ja np. nie dostałem planu od komisji (musiałem mieć swój) - widocznie jedni dają, inni nie :PJa musialem prosic komisje o swoja kopie[yeah nie pamietalem nawet swojego tematu ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 No nic, jeszcze dopracuję pracę i będę ją czytał i próbował ją zrozumieć, ale nie będę się uczył na pamięć, będę improwizował z wiedzą z tej pracy. Do pracy skorzystałem z 15 fotografii i kasety VHS, mam nadzieję, że wystarczy, by zdać ustną maturę, z angielskiego miałem full, a nie wydawała się trudna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-PL Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 To i ja sie pochwale :P polak 11/20, wryłem na pamieć i to był błąd ang rozsz 20/20 :D takie wczesne wakacje to piekna rzecz Pozdrowienia, Janek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 No więc tak panowie, może mi doradzicie. Mam porównać dzieło literackie do jego adaptacji filmowej. Mam wszystko zrobione. Na początku powiem o temacie prezentacji. Następnie przejdę do informacji na temat powstania książki oraz filmu, następnie wprowadzenie do historii powieści. Potem zacznę porównywać przedstawienie 4 wątków w filmie - walki o władzę, wojny, miłości oraz śmierci. Potem chce porównać obrazy 3 głównych bohaterów i skończyć podsumowaniem. Wyszły mi w Wordzie nieco jak 3 kartki, a między opisywaniem wątków chciałbym puścić fragmenty filmu. Dodatkowo zrobiłem 15 fotografii Egiptu, by nieco ozdobić prezentację, szkoda, że nie załatwiłem muzyczki w tle. Czy to będzie dobrze? Tylko szczerze, chce to w końcu zdać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 @Winter Czy masz temat: "Język filmu i literatury. Porównaj wybrane dzieła literackie i ich filmowe adaptacje." Jak tak to moja kumpela go zdawala, i poszlo jej calkiem niezle (braklo jej czasu :D ). Btw. Polskiego ustnego NIE DA sie nie zdac. (No chyba ze nic nie zrobiles w tej sprawie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Dokładnie mam "Dokonaj porównania dzieła literackiego z jego filmową adaptacją. Określ różnice lub podobieństwa." Ja wybrałem "Faraona" i określiłem różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 hurrra wakacje nareszcie, wlasnie wrocilem z ustnego polaka ;] 100% siedzi, angol na 80% ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 No więc tak panowie, może mi doradzicie. Mam porównać dzieło literackie do jego adaptacji filmowej. Mam wszystko zrobione. Na początku powiem o temacie prezentacji. Następnie przejdę do informacji na temat powstania książki oraz filmu, następnie wprowadzenie do historii powieści. Potem zacznę porównywać przedstawienie 4 wątków w filmie - walki o władzę, wojny, miłości oraz śmierci. Potem chce porównać obrazy 3 głównych bohaterów i skończyć podsumowaniem. Wyszły mi w Wordzie nieco jak 3 kartki, a między opisywaniem wątków chciałbym puścić fragmenty filmu. Dodatkowo zrobiłem 15 fotografii Egiptu, by nieco ozdobić prezentację, szkoda, że nie załatwiłem muzyczki w tle. Czy to będzie dobrze? Tylko szczerze, chce to w końcu zdać :( dobrze będzie ale nie streszczaj filmu/książki! to nie jest twoim zadaniem tylko ich. oni mają wiedzieć o czym to jest. ty masz porównać, a jeśli oni nie wiedzą to ich sprawa. i często używaj słów "książka i film" żeby nie mówić, że coś jest lepsze. przynajmniej ja tak miałem i zdałem B) (15/20) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Tak wiem, ale wolałbym jakoś zapełnić ten czas, dlatego o tych wątkach wspomnę na czym one polegały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Temacik:Wizje przyszłości w filmie i literaturze,19pkt koniec juz POZDRO :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Sorry, że pytam, ale mam problem. Chciałem zawrzeć w swojej wypowiedzi informacje o powstaniu książki i filmu, następnie wprowadzić nieco słuchaczy w historię zawartą w powieści. A potem przechodzę do rozwinięcia. Problem w tym, że nie zawarłem w planie tego, że przedstawię informacje o powstaniu książki i filmu. Co wtedy? Nie chciałbym tego omijać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Sorry, że pytam, ale mam problem. Chciałem zawrzeć w swojej wypowiedzi informacje o powstaniu książki i filmu, następnie wprowadzić nieco słuchaczy w historię zawartą w powieści. A potem przechodzę do rozwinięcia. Problem w tym, że nie zawarłem w planie tego, że przedstawię informacje o powstaniu książki i filmu. Co wtedy? Nie chciałbym tego omijać. Nie możesz nic dodać tak jak miałes oddajac paln tak musisz to przedstawić :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 No nic, skrócę więc nieco wypowiedź, to i dobrze, będę mógł zaprezentować fragmenty filmu i nie przejmować się tak czasem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 20/20 polski! 20/20 angielski! wakacje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...