Skocz do zawartości
kamilo23

Matura 2006

Rekomendowane odpowiedzi

wez u mnie porazka, arkusz 1 35/35 wiec extra , ale na rozszerzonej to juz kijowo......., powiedzcie ile u was osob bezmyslnie sciagalo? ja pisalem w normalnej sali i z tego co wiem to juz sporo osob polapalo sie na w czasie pisania ze kolega ma inna wersje albo ktos tu jest debilem i ma wszystko odwrotnie^^.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us
  leborg napisał(a):

Ode mnie spisywało 5 osób :lol: Przejadą sie srogo ludki....[;

Pewnie pisales 2 prace, jedna dla ludkow, jedna dla komisji ;> Hehe, grobel, ladnie to tak? ;*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisał taki jeden, co jest tak leniwy że mu się nawet nie chciało wejść na rozszerzoną;]

Grobel/Leborg czy jak on się tam nazywa, bo nei znom dziada;]

Widziałem arkusz z poziomu podstawowego, to nawet łatwe w miarę biorąc pod uwagę że zakońćzyłem naukę geografii rok temu. Na rozszerzonym podobno w większości była ekonomiczna, więc typowo na myślenie.

BTW. Będąc przy maturzę, to może i ktoś ma pomocne mi informacje nt. studiów. Tu padło pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narcyz napisał(a):

Pisał taki jeden, co jest tak leniwy że mu się nawet nie chciało wejść na rozszerzoną;]

Tam od razu leniwy :lol: Podstawa byla prosta i rozszerzenie pewnie też bym napisał gdyby nie fakt ze przerwa trwałaby u mnie 1.5godziny, które to wolałem wykorzystać na jedzenie i ogladanie kwadratowych głów ;]]]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Policzyłem sobie właśnie tak pi x drzwi arkusz II i zakładając wersje pesymistyczną powinienem mieć 70%, wiec nie jest źle. Sądząc po opiniach innym gorzej poszlo ;) . W sumie nie dziwie sie, bo ten arkusz byl stosunkowo trudny (na pewno znacznie trudniejszy niz rok temu) - mi sie troche przyfarcilo bo część z tego co strzelałem mam dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra panowie a juz za prawie dobe matematyka czyli jeden z jezdzcow apokalispy (chemia, fiza, nauka o tancu:P),

Mysle ze dobrze przygotowany uczen mzoe meic neizle zrobiony arkusz 1, ale zeby zrobic neizle arkusz 2 to trzeba byc naprawde IMO pro...... Jednym z

kluczy do sukcesu jest dobre zapoznanie sie z tablicami matematycznymi... wiedzac gdzie jest intresuajcy wzor mzoemy zaoszczedzic sporo czasu i nerwow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lizardus tablice pewnie, ale najlepiej robić robić robić arkusze. W mojej byłej klasie (mat-inf) arkusze iz adania były robione przez pół roku przed matura non stop i kilka 9X% z rozszerzonej sie zdarzylo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drugi arkiusz matmy dobrze zrobiony znaczy ze jestes pro...? phi...? zarty sobie stroisz... przecie to banal tak naprawde - tylko trzeba siasc, pomysleć, zobaczyć, skojarzyć i już! a nie to co na podstawowej - mechaniczne banalne liczenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodzę się, że podstawowa to banał, chyba najłatwiejszy przedmiot do zdania na te 30% dla myślącego człowieka... Rozszerzona to już niestety inna bajka, trzeba po prostu przez całą szkołę średnią solidnie uczyć się matmy... Ja uczyłem się przez 3 klasę, a wcześniej tylko sprawdziany zaliczałem. :? Teraz trochę podgoniłem z materiałem ale na cuda nie licze... Myślę, że może być gdzieś 95-100% z podstawy i 50% z rozszerzonego...

Mam nadzieję, że fizyką nadrobię bo tam nie ma takiej różnicy między podstawą a rozszerzonym...

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg napisał(a):

Ode mnie spisywało 5 osób :lol: Przejadą sie srogo ludki....[;

Bardzo inteligentne ... :mur:

U mnie na angielskim było podobnie - nawet ostrzeżenia nauczycieli przed maturą o różnych wersjach odpowiedzi nie pomogły ... są ludzie i parapety.

A potem taki delikwent będzie mówił: dlaczego on ma np. 40 pkt, a ja 12, skoro zerżnąłem od niego wszystko w ząb :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SuChyY napisał(a):

igomako, zazdroszcze, wnioskuje ze 90% z rozszerzonej to minimum czego oczekujesz ?

no :] zobaczymy jak pojdzie, ale serio mi przyjemnosc sprawia rozwiazywanie zadan z rozszezonej... i nie sa proste, tylko fajne :) wynik moze powalajacy nie bdedzie (tak miedzy 60-70%) ale przyjemnosc niemala bede mial z rozwazywania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi