menic Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Poszukuje programu ktory pozwoli zmienic rozdzielczosc ekranu na dowolna jaka zechcemy. Np. zmienic z 1280/800 na np. 1380/800. I wygladałoby to tak ze rozdzielczosc rzeczywista pozostała by normalna 1280/800 ale te dodatkowe 100 pixeli by sie przewijało np. przy najechaniu kursorem do bocznej krawedzi. Efekt taki mozna zaobserwowac po podlaczeniu zwyklego monitora do laptopa. Spotkał sie ktos z tkim programem? Przegooglowałem siec ale nic nie znalazłem, moze dlatego ze troche nie wiem jakie zapytanie wpisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 oprogramowanie firmowe do kart graficznych ma funkcję tzw. "virtual desktop" czyli masz np. 2048x1880 ale widzisz z tego tylko 1024x768 a do reszty dostęp masz jak najedziesz myszką na bok ekranu (przesuwa się). Ja mialem to na bank w TSENG-ET6000 na PCI :) w nvidii i ati musowo też będzie (w ati moze będzie w hydravision) gogluj virtual desktop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menic Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 No ja mam karte ati (Acer 4102). Zainstalowałem hydravision i nie znalazłem tam takiej opcji :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...