mariobross1 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Za co jest odpowiedzialne napięcie +3.3V ? Pytam się, bo bardzo u mnie skacze napięcie właśne na tej linii. :-| Pomóżcie Edytowane 4 Maja 2006 przez mariobross1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Za co jest odpowiedzialne napięcie +3.3V ? Pytam się, bo bardzo u mnie skacze napięcie właśne na tej linii. :-| Pomóżcie Np, za zasilanie pamięci RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Za co jest odpowiedzialne napięcie +3.3V ? Pytam się, bo bardzo u mnie skacze napięcie właśne na tej linii. :-| Pomóżcie Skacze w jakim przedziale? Jeśli mierzysz programem to nic nie mierzysz bo dane podawane są bardzo odległe od prawdy. Zakup miernik ( jeśli nie masz ) za ok. 20 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Za co jest odpowiedzialne napięcie +3.3V ? Pytam się, bo bardzo u mnie skacze napięcie właśne na tej linii. :-| Pomóżcie Pierw napisz jaki masz zasilacz i czym robisz pomiar. napięcie +3.3 odpowiada za RAm, jest dosc wazne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ram, zasilanie logiki na mobo oraz kartach PCI, zasilanie dysków S-ATA, ogólnie tam gdzie nie ma dedykowanych przetwornic zasilania tam jest pobierane 3,3 i 5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Skacze w przedziale 3.34-3.369 V. A w programie Intel Active Monitor potrafi włączyć się alarm - dochodzi nawet do 3.9 V. Zasilacz jaki posiadam to Topower SPW-480W. Wcześniej miałem fortrona 350 W i było to samo. Fakt, że dzieje się to sporadycznie, ale się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Udajesz niepełnosprytnego czy masz to nieszczęście nie udawać? Jak myślisz po co w podpisie zamieściłem pewną sentencję wielkimi literami? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Skacze w przedziale 3.34-3.369 V. na mierniku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wątpię żeby miał miernik o takiej dokładności. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wątpię żeby miał miernik o takiej dokładności. :lol: racja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Moglibyście pomóc, a nie się nabijać. Jeśli będzie możliwość to zmierzę miernikiem. Czyli może być wszystko ok ze sprzętem, poprostu program kłamie od czasu do czasu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 bierz miernik w lapki i bedziesz wiedzial na 100%, a na przyszlosc to nie ufaj programom bo nie sa dokladne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 człowieku programem to se wiesz co mozesz! kup miernik zmierz i wtedy dopiero sie mozesz bać! na allegro dostaniesz juz nawet za 10zł a bedzie o wiele lepszy niz to cos co jest na płycie... ps wogole po kiego grzyba oni to daja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobzi Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 LoL 3,9V na lini 3,3 chyba raczej 3,39V. Ja mam u siebie 3,44V i jest syto :D Oczywiscie miernik. Z doswidczenia wiem ze programy zanizaja napiecia, albo tak jest na asusach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 LoL 3,9V na lini 3,3 chyba raczej 3,39V. Ja mam u siebie 3,44V i jest syto :D Oczywiscie miernik. Z doswidczenia wiem ze programy zanizaja napiecia, albo tak jest na asusach. Przeczytaj jeszcze raz... ze zrozumieniem, a nie udajesz mądrego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Przeczytaj jeszcze raz... ze zrozumieniem, a nie udajesz mądregood czytania ze zrozumieniem powinien zaczac autor tematu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...