Skocz do zawartości
msn

Sygnatura, A Moderatorzy

Rekomendowane odpowiedzi

No bez przesady, limit 2000znaków na sign a będący w spojlerze to miejsca na ekranie nie zajmuje, dlatego też jak dla mnie mogło by nie być limitu linijek w spojlerze ale to już decyzja administracji.

ale po co komu takie wielkie sigi?

a limit znakow zdaje sie byl taki duzy zeby ludzie nie narzekali ze nie mozna se linkow za duzo dac w sigu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to i tak dawanie sobie spoilera w sygnaturce mija się z celem, skoro może zostać wyświetlony tylko przy pierwszym poscie na stronie gdzie się wypowiadamy.

Dobrze, że wreszcie zostało to uregulowane, bo niektórym zdażało się wyczerpać limit za siebie i dwóch innych użytkowników;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byloby bez sensu ...

przeciez chodzi o to zeby podpis nie tylko nie zajmowla duzo miejsca w sigu .. ale takze nie ladowaly sie z basy niewiadomo jakie wielkie sigi

przecież spoiler w sigu jest starndardowo wyświetlany jako jedna linijka i nie widać zawartości, więc nie przeszkadza to nikomu, jeżeli nie chce oglądać jego zawartości

chyba do zamknięcia się nadaje, tylko szkoda że zostałem ukarany za brak zapisu w regulaminie, co do używania spojlera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież spoiler w sigu jest starndardowo wyświetlany jako jedna linijka i nie widać zawartości, więc nie przeszkadza to nikomu, jeżeli nie chce oglądać jego zawartości

Mi przeszkadza. Po co mam czekac na wczytanie dodatkowych bajtów ktorych i tak nie będę oglądał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostales ukarany za brak umiaru, rozumiesz?

raczej za niedopatrzenie w update'cie regulaminu

Mi przeszkadza. Po co mam czekac na wczytanie dodatkowych bajtów ktorych i tak nie będę oglądał?

no rzeczywiście 1-1,5 KB robi różnicę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoiler jest traktowany jako jedna linijka, ale tylko w przypadku gdy jest zwinięty. Kiedy tag ten jest rozwinięty, liczone są wszystkie wiersze będące w tym tagu.

chyba do zamknięcia się nadaje, tylko szkoda że zostałem ukarany za brak zapisu w regulaminie, co do używania spojlera

raczej za niedopatrzenie w update'cie regulaminu

Przepraszam bardzo, a czy w ostatnim czasie w regulaminie się coś zmieniło? :blink:

Regulamin od długiego czasu nie był zmieniany (ponad pół roku). Wtedy jeszcze nie było taga spoiler na forum, nie został on jeszcze wtedy wprowadzony. Stąd pojawiają się wątpliwości co do tego ile podpis ze spoilerem może mieć linii. Nie oznacza to jednak, że wraz z pojawieniem się spoilera nie było odpowiednich przepisów w regulaminie.

Regulamin stanowi:

Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii.

Zapis ten mówi, że w każdym momencie, gdy podpis ma więcej niż 10 linijek, taki podpis jest nieregulaminowy. I nieważne ile jest wierszy w spoilerze, gdy jest rozwinięty i podpis z rozwiniętym spoilerem ma więcej niż 10 linii, to jest nieregulaminowy.

Nie jest to żadne niedopatrzenie w regulaminie, ani nie można mówić, że regulamin obowiązujący od długiego już czasu, nie regulował sprawy ze spoilerem. Sig z rozwiniętym spoilerem, mający więcej niż 10 wierszy był zawsze podpisem nieregulaminowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie powinna byc formuła w regulaminie jak dotychczas tzn: 10 linijek ze spojlerem, lecz w samym spojlerze moze byc dodatkowo np 5 linijek. Na pierwszy rzuc oka wygladał by na normalny podpis a osoba zaciekawiona reszta mogła by doczytac wiecej.. Choc z drugiej strony .. jesli juz ktos zamierza robic jakies szczegołowe konfingi w samym podpisie to niech zrobi sobie lepiej stronke i link do niej w podpisie, tak? ;)

I bezsensem jest pisanie ze tekst taki "zapychałby" łacze.. itd. Przeciez rownie dobrze mozna sie czepiac co do rozmiarów avatarów itd itd.. Nie ma co sie rozdrabniac. Jesli juz liczy sie troska o posiadaczy bardzo wolnych łaczy to chyba jest opcja na dole forum "Wersja Lo-Fi" Ktora jak sadze na prawde daje ulge modemowcom ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bezsensem jest pisanie ze tekst taki "zapychałby" łacze.. itd. Przeciez rownie dobrze mozna sie czepiac co do rozmiarów avatarów itd itd.. Nie ma co sie rozdrabniac. Jesli juz liczy sie troska o posiadaczy bardzo wolnych łaczy to chyba jest opcja na dole forum "Wersja Lo-Fi" Ktora jak sadze na prawde daje ulge modemowcom ;)

Tylko ze w chwili gdy zaczyna mulic netem avatary i reszte grafiki wyłączam jednym kliknięciem w przeglądarce...

A jak taki zacznie ładowa do spoilera po kilkadziesiąt linii to wyjdzie na to ze kod strony t ow wiekszosci same podpisy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to żadne niedopatrzenie w regulaminie, ani nie można mówić, że regulamin obowiązujący od długiego już czasu, nie regulował sprawy ze spoilerem. Sig z rozwiniętym spoilerem, mający więcej niż 10 wierszy był zawsze podpisem nieregulaminowym.

No właśnie o tym nie wiedziałem i do tego sprowadzał się wątek tego topicku.

No to chyba już wszystko zostało wyjaśnione.

Dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, a jak to jest w przypadku sigow, ktore maja 10 linijek we wszystkich skinach oprocz Pure? Czy staja sie wtedy nieregulaminowe?

A w sprawie spoilera powinen pojawic sie odpowiedni zapis w regulaminie. Dopoki go nie ma takie sytuacje beda sie powtarzac. Interpretacja przepisu w sprawie siga w regulaminie jak widac moze byc zupelnie rozna i obydwie strony maja w pewnym sensie racje. W sadzie by wygral ten kto by mial lepszego prawnika :).

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, to juz wiem o co chodzi, ale u mnie i tak jest 10, bo korzystam z 1280.

Trzeba wprowadzic limit znakow w linijce :)

---

To by było tak.

Podpis moze miec max 10 linii, przy 1024 na skinie Pure :)

IMHO trzeba porownywac z karta w profilu. Szerokosc postow ulegla zmianie wiec 10 pelnych linii w starych skorach bonusuje do 20 w pure

Z profilem to za bardzo nie ma jak porównywac, bo tam wejdzie zawsze wiecej niz w poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, to juz wiem o co chodzi, ale u mnie i tak jest 10, bo korzystam z 1280.

Trzeba wprowadzic limit znakow w linijce :)

---

To by było tak.

Podpis moze miec max 10 linii, przy 1024 na skinie Pure :)

Sikorowi tez sie rozjechal do 11 linijek w Pure w rozdzialce 1024x768 ;).

3 dni ZPP + 10% :?: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ze zaraz beda sie pl...... dochodzic o to ze w profilu maja przepisowa liczbe a w postach wywala co innego to wina ukladu stron :P

Pojdzmy jeszcze dalej - maksymalna ilosc znakow przy domyslnej czcionce i rozmiarze nie mozeprzekraczac n :P A potem przeliczniki pomiedzy size i font :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ktoś napisze program co będzie wyliczał % zgodności z regulaminem i 30 różnymi rozdzielczościami na 15 skórkach z uwzględnieniem szerokości biurka na końcu wyliczał ryzyko dostania % za ewentualne niezgodności z maksymalną liczbą przecinków wypadającą na średnią ilość użytych wyrazów zawierających literę „a” !

W skrócie to chyba starczy już tych zastrzeżeń co do signów !

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sikorowi tez sie rozjechal do 11 linijek w Pure w rozdzialce 1024x768 ;).

3 dni ZPP + 10% :?: :lol:

Ech, to wszystko przez te nietypowe marginesy. Używam deserta. Poprawiłem. Już jest OK.

Wszyscy już szczęśliwi :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może na przyszłość dodać zapis o maksymalnej ilości znaków w linii np: "Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii, (maksymalna ilość znaków w linii: 67)"

lub dodać ogranicznik maksymalnej ilości znaków w podpisie np.: "Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii, (suma znaków w podpisie nie może być większa niż 670)"

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez tagów było by trochę bez sensu, ale ?

"Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii, (suma znaków ASCI w podpisie nie może być większa niż 670)"

tak żeby spacje dodać i inne kszaczki ?

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie jest limit prawie 2000 znakow, a i tak wielu ludzi balansuje na granicy.

Zapominasz, ze wszelkie tagi i URLe tez sie licza do tego limitu.

a ograniczenie tekstu bez tagów, wymagało bu to trochę więcej roboty ze strony tworzącego, musiał by policzyć ile jest bez tagów ale skończyły by sie problemy

"Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii, (suma znaków ASCI w podpisie nie może być większa niż 670, bez tagów)" ?

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi