Skocz do zawartości
msn

Sygnatura, A Moderatorzy

Rekomendowane odpowiedzi

Moze sie wypowie przeciwna strona. ;]

Słuchajcie, "przeciwna strona" brzmi jakby to były początki jakiejś batalii, a tego nie chcę. Chcę poprostu zrobić, coś aby to forum było jak najbardziej przyjazne dla użytkowników, i jeżeli juz są tu wprowadzone jakeś określone zasady, to stosować się powinni do nich wszyscy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczowo i na temat ...

ech

o ortografii nie wspomnę

Przepraszam, nastepnym razem bede o Tobie pamietal i dodam pare :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i :lol2: :lol2: :lol2: , ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Czy może tylko ja widzę, że sygnaturka miała jakby więcej linijek niż 10?

Nie wiem jak to możliwe ale z rozwiniętym spojlerem naliczyłem koło 30 linijek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, piszę ponieważ na tym forum dzieją się dziwne rzeczy. Wygląda na to, że moderatorzy sami nie znają regulaminu – tak, tak, zaraz wyjaśnię, o co chodzi.
Ok, prosimy o wyjaśnienie.

Po korekcie moja sygnatura wyglądała tak:

2116815[/snapback]

28 kwietnia Domik dał mi +10% za „nieregulaminowy podpis” – nie ukrywam , zdenerwowałem się, ponieważ był zgodny z regulaminem.
Znowu mijasz się z prawdą. Podpis miałeś nieregulaminowy, gdyż zawierał więcej niż 10 linijek (dokładniej 34).

Wysłałem więc do niego PW z pytaniem, dlaczego dostałem %.

Wysłałem wiadomość o tej treści:

„dlaczego była nieregulaminowa? i nie wciskaj mi że nie czytałem regulaminu, bo po 10% go dobrze poznałem”

Właśnie widać, jak go dobrze poznałeś. :blink: 34 linijki to "trochę" więcej niż 10.

No dobrze, niech będzie. Usunąłem linka z sygnatury i zapytałem, czy jest teraz poprawna, w odpowiedzi otrzymałem:

„I nie tylko to spojler liczymy jako 1 linia.” – skoro jest liczony, jako jedna linia to wszystko się zgadza: długość, rozmiar, brak linków.

Po raz kolejny muszę zaprzeczyć. Spojler owszem jest liczony jako jedna linijka, ale po rozwinięciu spojlera miałeś łącznie tych linijek 34. Jak widać nie wszystko się zgadzało.

Wszystko było by w porządku, gdybym 30 kwietnia nie dostał kolejnych 10% (w sumie 30) i ZPP od Crosisa za „Po raz kolejny nieregulaminowy podpis. 3 dni ZPP. Poczytaj regulamin.”

W dodatku nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie „dlaczego?”, a wysłałem je już jakiś czas temu.

Podpis był nieregulaminowy, dlatego też dostałeś kolejne % z pewnym bonusem (3 dni ZPP), gdyż po raz trzeci miałeś nieregulaminowy podpis.

Odpowiedzi nie napisałem, zgadza się (brak czasu, aby siedzieć na forum). Nie będę przytaczał treści tych pmek, ale stwierdziłeś w nich, że Domik napisał, iż podpis jest już ok. Z tego co wiem, Domik nic takiego nie stwierdził.

Ludzie, ręce opadają, po prostu już nie wiem co mam o tym myśleć, jak widać na moim przykładzie na tym forum można dostać % za stosowanie się do regulaminu, kulturalne wysławianie się i pomoc innym.
:blink: Jeśli przestrzegasz regulaminu, pomagasz innym i zachowujesz się kulturalnie, to żadnej kary nie otrzymasz. Problem tylko w tym, że tutaj po raz kolejny się mylisz (żeby nie napisać, że kłamiesz). Wszystkie dotychczasowe % dostałeś za nieprzestrzeganie regulaminu.

Przy okazji, czy 2116815[/snapback]

Gdybym nie był już zżyty z tym forum to bym przestał je odwiedzać, ponieważ bardzo zniechęciło mnie do niego to, co się stało.

Nie chcę oczywiście udowadniać tym topikiem, że moderatorzy są beee, ale na miłość boską ludzie, spróbujcie się określić…

Jeśli to forum Ci nie pasuje, to zwyczajnie zrezygnuj z uczestnictwa na nim. Zniechęciło Cię to, że za niestosowanie się do regulaminu dostałeś %? No tak, to może zniechęcić. :?

BTW: czy masz zgodę pozostałych uczestników, do wykorzystywania ich treści pmek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sig powinien zawierać 10 a nie 34 :blink: i tu jest sprawa oczywista, że moder miał racje.

BTW: Mój sig jest regaluminowy!? ;) (Mi się wydaje, że tak :))

/---------/

TAK

fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW: Mój sig jest regaluminowy!? ;) (Mi się wydaje, że tak :))

No nie wiem. "Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum" ,a ten zielony troche daje po czach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest faktycznie tak jak napisał Crosis, to powinienieś wyrazić skruchę za swoje postępowanie, a nie pyszczeć, skoro nie masz racji.

BTW: dzięki moderatorom za poprawienie siga bez % :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem. "Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum" ,a ten zielony troche daje po czach :wink:

To masz juz czerwony :rolleyes: Specjalnie dla Ciebie Sgj ;)

EDIT: A teraz w ogóle zmieniłem kolory :wink: i chyba nie dają po oczach :unsure: :wink:

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym a jak ktoś 10 linii tekstu + 1 przerwy między nimi to jest 10 czy 11 ? Bo akurat tak „wglądowo” mi pasowało a bym się wkurzył jak by mi ktoś sygnaturkę skasował bo nieźle się nad nią napracowałem.

Swoją drogą denerwuje mnie troszeczkę ze do limitu znaków wliczają się też taki np. z kolorami, dla przykładu:

PurePC.pl = 75 znaków

PurePC.pl = 9 znaków

Różnica w ilości użytych znaków ogromna a wyświetlają to samo, dało by się coś z tym zrobić czy nie bardzo ? Podobny problem jest z linkami do np. screen-ów, osobiste lubię dawać im dość długie nazwy dzięki którym od razu wiadomo co dany screen przedstawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze mijasz się z prawdą. Podpis jaki został usunięty nie wyglądał tak, jak go przedstawiasz. Tak się składa, że moderatorzy mają swoje sposoby i zabezpieczają się na takie sytuacje. Twój podpis wyglądał tak jak w poniższym cytacie: [...]

[...]Sygnatury te różnią się od siebie. Fakt mają tą samą liczbę linijek (34 żeby być dokładnym), ale po rozwinięciu spojlera widać różnicę w wielkości. Tylko ślepy tego nie zauważy.

no właśnie chodzi o to, że wyglądał tak, jak go zamieściłem, poniweaż po ponownym wklejeniu czcionka powiększa się z 1 na 2, dużo osób widziało mój sig i może poświadczyć, że tekst w spojlerze był w większości pisany 1.

Znowu mijasz się z prawdą. Podpis miałeś nieregulaminowy, gdyż zawierał więcej niż 10 linijek (dokładniej 34).

Po raz kolejny muszę zaprzeczyć. Spojler owszem jest liczony jako jedna linijka, ale po rozwinięciu spojlera miałeś łącznie tych linijek 34. Jak widać nie wszystko się zgadzało.

wydaję mi się, że spojler jest po to, aby ukryć coś czego ma nie być początkowo. Jaki jest tesns używania spojlera przy np. wypisaniu samych elementów konfigu, które mogą byc widocze normalnie, jeżeli mieszczą się w regulaminowych 10 linijkach.

Jaki jest więc sens jego używania, jak i tak traci on swoją podstawową funkcję. Pojęcie spojler, przynajmniej dla mnie oznacza, jedną linijkę (hiperłącze), które skrywa zawartość i jego zawartość powinna być liczona jako jedna linijka.

Odpowiedzi nie napisałem, zgadza się (brak czasu, aby siedzieć na forum). Nie będę przytaczał treści tych pmek, ale stwierdziłeś w nich, że Domik napisał, iż podpis jest już ok. Z tego co wiem, Domik nic takiego nie stwierdził.

nie pamiętam już co dokładnie napisałem, ale nie napisałem chyba, że Domik powiedział coś w stylu "Tak, tak teraz twój sig jest ok", ale z jego odpowiedzi wywnioskowałem że jest, ponieważ podał mi powód jego usunięcia.

Jeśli przestrzegasz regulaminu, pomagasz innym i zachowujesz się kulturalnie, to żadnej kary nie otrzymasz. Problem tylko w tym, że tutaj po raz kolejny się mylisz (żeby nie napisać, że kłamiesz). Wszystkie dotychczasowe % dostałeś za nieprzestrzeganie regulaminu.

Przy okazji, czy ten post jest regulaminowy?

to proszę dać mi % za nieprzestrzeganie regulaminu

Jeśli to forum Ci nie pasuje, to zwyczajnie zrezygnuj z uczestnictwa na nim. Zniechęciło Cię to, że za niestosowanie się do regulaminu dostałeś %? No tak, to może zniechęcić.

już napisałem, że będę go używał i podałem powód

BTW: czy masz zgodę pozostałych uczestników, do wykorzystywania ich treści pmek?

Zacytowałem jedynie Domika i Ciebie, bo uznałem, że nie jest to coś poufnego i skoro administrujecie na tym forum to kontakt z Wani ma charakter oficjanlny. Nikt przecież nie pyta polityków, czy można upublicznić ich wypowiedzi, jeżlei są związane ze sprawami państwowymi.

I nie odbierajcie tego tematu jak jakieś ataki, chciałem poprostu udowodnić, swoją rację, a jeżeli się mylę to liczę na pomoc w tej sprawie.

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok moze i jestem lewy, ale nie rozumiem.

niech mi powie moderator jakis!!!!! ktory sig jest regulaminowy. tak z ciekawosci sie pytam?

ps: zaczynaja sie po "-----", nie liczcie pustych linii

--------

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

-------

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

-----

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

bla

Edytowane przez paprotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SimooN

Znowu wojna o podpisy ... ile razy jeszcze?

Ja znam tylko jedną zasadę która pozwala obiektywnie ocenić wielkość sygnatury:

Post nie może być krótszy od sygnatury.

po dodaniu czegoś takiego do regulaminu skończą się wszelkie problemy z wielkością podpisów :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu wojna o podpisy ... ile razy jeszcze?

Ja znam tylko jedną zasadę która pozwala obiektywnie ocenić wielkość sygnatury:

Post nie może być krótszy od sygnatury.

po dodaniu czegoś takiego do regulaminu skończą się wszelkie problemy z wielkością podpisów :P

Raczej konkretne zapytanie o konkretne warunki regulaminowego podpisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crosis => AFAIR jakis czas temu chyba Marco pisal, ze nie ma oficjalnego stanowiska w srawie spojlera w sigu i ze jezeli ze zwinietym spoilerem sig ma <10 linijek to jest OK.

wiec IMO jezeli chodzi o sama ilos lini w sigu to jest to czepianie sie na sile, a jezeli byly jeszcze roznice wielkosci czcionek to juz nie moja sprawa, ale ze spoilerem to jest chyba czepianie sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie było żadnych zmian w wielkościach, przecież bym się sam nie kompromitował

można zrobić test: zrobić sygnaturkę , skopiować ją razem z tagami do worda, potem wkleić na forum, jak mi ktoś nie wierzy, proszę tak zrobić - czcionka powiększa się z 1 na 2 w całej sygnaturze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok moze i jestem lewy, ale nie rozumiem.

Ja tez jestem lewy... tzn. leworeczny :P

Tez jestem ciekawy jaki podpis jest regulaminowy. Jakis zapis by sie przydal w regulaminie o stosowaniu spoilera bo na razie nic tam nie ma i stad sa te nieporozumienia.

EDIT

Mozna wprowadzic cos takiego w regulaminie - "W sigu mozna uzyc jeden spoiler ktorego zawartosc ma maksymalnie 10 linijek (spoiler jest traktowany jako jedna linijka podpisu)".

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gta case mod in progress

Sygnatura, a moderatorzy - zapraszam do dyskusji

"a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.Purepc.pl"

tak wygląda moja obecna sygnatura, po wizycie w wordzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym a jak ktoś 10 linii tekstu + 1 przerwy między nimi to jest 10 czy 11 ? Bo akurat tak „wglądowo” mi pasowało a bym się wkurzył jak by mi ktoś sygnaturkę skasował bo nieźle się nad nią napracowałem.

Przerwa jest liczona jako 1 linijka - czyli teraz masz ich 11..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crosis => AFAIR jakis czas temu chyba Marco pisal, ze nie ma oficjalnego stanowiska w srawie spojlera w sigu i ze jezeli ze zwinietym spoilerem sig ma <10 linijek to jest OK.

wiec IMO jezeli chodzi o sama ilos lini w sigu to jest to czepianie sie na sile, a jezeli byly jeszcze roznice wielkosci czcionek to juz nie moja sprawa, ale ze spoilerem to jest chyba czepianie sie.

Regulamin stanowi:

Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii.

Podpis, który ma w sobie spoilera i przed rozwinięciem nie jest większy niż 10 linii jest regulaminowy. Jeśli po rozwinięciu tych linii jest powyżej 10, wtedy podpis jest nieregulaminowy. Tutaj występują wątpliwości, ale dokonując wykładni regulaminu, każdy podpis ze spoilerem mający po rozwinięciu więcej niż 10 linijek, jest podpisem nieregulaminowym.

O wielkości czcionek wspomniałem tylko dlatego, że podany w pierwszym poście podpis nie jest tym, za którego dałem %.

Poza tym podpis mający 34 linijki po rozwinięciu spoilera jest "lekkim" przegięciem, nie sądzisz?

Do poniedziałku temat zamykam. W poniedziałek wszelkie wątpliwości związane ze spoilerem zostaną rozwiazane. Cierpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa ze spoilerem w podpisach wygląda tak:

1. Tag spoiler w podpisie jest dozwolony.

2. Podpis z rozwiniętym spoilerem może mieć maksymalnie 10 linijek.

1. wiersz

2. wiersz

3. wiersz

4. wiersz

10. wiersz
Powyższy przykład jest regulaminowy. Po rozwinięciu spoilera, podpis ma 10 linijek. Tekst» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « jest liczony jako jedna linijka (w powyższym przykładzie jest piątym wierszem w podpisie).

Czy są jakieś pytania lub wątpliwości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze myslalem , ze spoiler obojetnie ile linijek wew. zawiera zawsze liczony jest w sigu jako jedna linijka... :lol:

byloby bez sensu ...

przeciez chodzi o to zeby podpis nie tylko nie zajmowla duzo miejsca w sigu .. ale takze nie ladowaly sie z basy niewiadomo jakie wielkie sigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byloby bez sensu ...

przeciez chodzi o to zeby podpis nie tylko nie zajmowla duzo miejsca w sigu .. ale takze nie ladowaly sie z basy niewiadomo jakie wielkie sigi

No bez przesady, limit 2000znaków na sign a będący w spojlerze to miejsca na ekranie nie zajmuje, dlatego też jak dla mnie mogło by nie być limitu linijek w spojlerze ale to już decyzja administracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi