Skocz do zawartości
msn

Sygnatura, A Moderatorzy

Rekomendowane odpowiedzi

to dlaczego jest tak w regulaminie?

Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych reklam, obrazków (w tym także emotikonów ze zdalnych serwerów - jedynymi emotikonami dopuszczalnymi są emotikony udostępnione na naszym serwerze)

chyba coś tutaj nie tak :blink: Edytowane przez -=virus=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie dotyczace siga'a:

Dla jakiej rozdzielczosci ekranu i jakiej skorki sprawdzacie ilosc linijek w sigu'u??

Tak pytam, bo np. przy przejsciu w nizsza rozdzialke w niektorych sig'ach zawija wiersze i robi sie wiecej linijek. :P

Np. w rozdzialce 800x600 z uzyciem skorki "pure" sig mechl!k'a ma 12 wierszy. :) Ale to taka mala ciekawostka.

Pozdrawiam.

Edytowane przez .:RoGeR:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh tyle ze u mnie na O sig jednego usera omija tagi i przez co z regulaminowych 10 robi sie 13. :?

Na Frajerze i IE prawidlowo wyglada. Any ideas? [;

Kup sobie A64/S64 zainstaluj X64 i będziesz miał 2x IE na raz wiec jak któreś się spiep$% to zawsze będziesz miał zapas :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh tyle ze u mnie na O sig jednego usera omija tagi i przez co z regulaminowych 10 robi sie 13. :?

Na Frajerze i IE prawidlowo wyglada. Any ideas? [;

czyżbyś miał mnie na myśli :P :lol: B)

Już Ci mówiłem masz coś zje..psute ;) u mnie na Operce,Firefoxie,IE mój sig wygląda ok :P zreszta widziałeś :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie A64/S64 zainstaluj X64 i będziesz miał 2x IE na raz wiec jak któreś się spiep$% to zawsze będziesz miał zapas :P

A późneij jeszcze dobry sznur i jakiś hak na sufit, bo korzystając z 2xIE można się dwa razy szybciej wykończyć psychicznie, więc jakoś trzeba się zabezpieczyć :lol:

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj z tym bym sie nie zgodzil, szczegolnie ze na win xp x64 net dziala o wiele szybciej. :) Poza tym ten sys jest bardziej stabilny. :) Ale to taki maly OT za co z gory przepraszam. :) A co do przegladarek to jednak kazda z nich ma dziury, nawet Firefox. :) Czytajac wasze posty wynika ze skrypty forum nie sa zoptymalizowane pod wszystkie przegladarki, a to wielka szkoda. W koncu powinno byc jednakowo dla wszystkich. Jesli sa jakies problemy z forum pod jakas przegladarka proponuje zalozyc temat o tym, albo pisac na PW do moderow, o ile nie maja nic przeciwko temu, aby wyeliminowac te niedogodnosci. W koncu kazdy powinien miec prawo do jednakowego, traktowania, uzytkowania oraz przegladania forum, bez wzgledu na uzyty interface(czyt. przegladarke).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyna jest prosta - rozmiar w bajtach, a właściwie w KB. Jeden obrazek to około 10KB. Idźmy więc w skrajny przypadek:

wyświetlanie 100 postów na stronie, autor każdego ma 3 paski, każdy pasek jest inny

100 x 3 x 10KB = 3MB na sygnatury!

Nawej, jeśli weźniemy najbardziej optymistyczny wariant, to jednak 10KB na podpis, to o 9 za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystajac z okazji, a że czas i miejsce jest właściwe mam taka prosbe do Mederacji naszego szacownego Forum, dotyczy ona oczywiscie % które dostałem dawno temu na Tweaku (a jakże) za nieregulaminowy sig :wink: .

W sumie zyje sobie z nimi od dłuższego czasu i jakos leci (dobrze że nie % :) ) ale z racji tego ze jestem poprawnym formulowiczem ktory swego honoru nie splamil wiecej, prosiłbym o zdjecie mi tych 10%, na pifo to za duzo a na cos mocniejszego za mało wiec po co to komu? :) no i ogolnie jak widze te 10% to psuje mi to widok mojego wesołego awatara :rolleyes:

Mysle ze moje winy odkupilem Faqiem do 7600Gt/Gs wiec sie wyrownalo z nawiazka :D

Pozdro i licze na pozytywane rozpatrzenie apelacji :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niech tam. Skoro jesteś faq'erem, to masz. :-P

O matko ale piknie sie teraz ta kacza morda prezentuje :D dzieki wielkie Sikor i pozdrawiam.

Oto żywy dowód na to jak moderzy potrafia być przyjaźni userowi :razz:

Tym optymistycznym akcentem możemy nawet zamknąc topic :D

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O matko ale piknie sie teraz ta kacza morda prezentuje :D dzieki wielkie Sikor i pozdrawiam.

Oto żywy dowód na to jak moderzy potrafia być przyjaźni userowi :razz:

Tym optymistycznym akcentem możemy nawet zamknąc topic :D

Nei ma sprawy. :-P

Aha, zapomniałem dodać. Następnym razem takie rzeczy, to na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przepraszam że odkopuję ten lekko zakurzony temat , ale spotkała mnie dzisiaj kwestia , bardzo z nim związana .

Otóż dzisiaj rano dostałem w prezencie od moderatora fipa 10% za zbyt długą sygnaturę .

W pierwszym odruchu zacząłem przeklinać , odpaliłem fajkę i zacząłem się zastanawiać ZA CO ?? .

Przecież regulamin zawsze czytam i to nie tylko podczas rejestracji i staram się go bezwzględnie przestrzegać .

Sprawdzam więc ponownie ów punkt dotyczący Podpisów , czyli sygnaturek i widnieje tam :

PODPIS (sygnatura, sig) - tekst wyświetlany pod każdą wiadomością użytkownika, definiowany w profilu. Może to być krótki opis posiadanego komputera (konfig) lub ważna dla użytkownika maksyma.

Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych reklam, obrazków (w tym także emotikonów ze zdalnych serwerów - jedynymi emotikonami dopuszczalnymi są emotikony udostępnione na naszym serwerze), a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.Purepc.pl (również tych w dziale "Giełda"). Linka do własnej strony www nie umieszcza się w podpisie, ale w innym polu profilu (link dostępny w karcie i profilu użytkownika). W podpisie można umieścić swoje dane kontaktowe (identyfikatory wybranych komunikatorów, jeden adres mailowy). Dozwolone jest także wstawianie linków do akcji humanitarnych. Inne linki można zamieścić jedynie za zgodą administracji forum.Purepc.pl.

Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (2), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii. W podpisie nie należy stosować znaczników

,
 i pochodnych ([php], [sql], [html], etc.).Pod koniec można wyczytać że jest to 10 linii , a jak edytowałem ostatnio sygnaturkę to kliknąłem "sprawdź długość posta" i pokazało ok 1300 znaków na 2000 więc ok i z tego co pamiętam zajmowały 10 linijek ( w 1280x1024 ). Okazało się że przy rozdzielczości 1280x1024 na jakiej pracuję to było 10 linii , dopiero na piątej stronie tego tematu zalazłem informację że ma to być na skórce PURE i w rozdzielczości 1024x768 .W takich warunkach to wiadomo że ta sygnaturka była dłuższa , ale dlaczego mam płacić za nieprecyzyjny regulamin .Zadałem pytanie owemu moderatorowi , czy był to jedyny sposób na zwrócenie mi uwagi i czy nie mógł najpierw napisać np. na PW o tym fakcie .Dostałem odpowiedź że muszę znać regulamin i go przestrzegać , oraz dwa linki do tematów o procentach ( ten w którym jestem teraz wydaje mi się bardziej odpowiedni ).OK . Ale skoro regulamin jest nieprecyzyjny to przydałoby się go sprecyzować ??Wystarczyłoby dodać że te 10 linii tekstu ma byc dla rozdzielczości 1024x768 i na skórce np. "Pure Blue" .Mój sig był/jest długi ponieważ zazwyczaj zamieszczam tam jak najwięcej parametrów pracy mojego sprzętu i chętnie odpowiadam na wszelkie pytania jego dotyczące .

Zawsze na forum staram się być jak najbardziej kulturalny i pomocny dla innych userów . Chętnie pomagam i dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem .

Proszę o informację w jaki sposób mógłbym odpokutować te procenty ponieważ strasznie mnie kłuja w oczy :)

Napisałem juz propozycję do fipa oraz romka/rafała że mogę udostępnić i opublikować na łamach PurePC mój wykład o modyfikacjach obudowy , który prezentowałem na "Targach Tuningu Komputerów" we Wrocławiu , ale jak narazie nie dostałem odpowiedzi na ten temat. Wykładzik oczywiście przerobiłbym z lekka i dodał jakieś fotki .

Mam nadzieję że nie zostanę potraktowany jak zwykły użyszkodnik który się żali , ponieważ nie to jest kwestią tego posta . Czuje się poprostu "jak pacnięty płetwą rekina" ( bez urazy "Sikor" poprostu taki szokens , bo zawsze byłem grzeczny i pomocny a tu nagle PAC ) i chciałbym aby nastąpiła aktualizacja regulaminu która wyjaśni w końcu tą kwestię , aby więcej forumowiczów nie padło ofiarą tej nieprecyzyjności regulaminu która z tego co czytałem została juz gruntownie obgadana w tym temacie , ale w regulaminie dalej tego niema .

Zwykły użytkownik , taki jak np. ja pisze zazwyczaj w kilku interesujących go tematach i nie sprawdza całego forum żeby dowiedzieć się o kwestiach typu % itp , może tylko czasami odwiedzi kilka innych tematów żeby sobie coś poczytać.

Teraz żeby ustawić backup sig'a musiałem zmienić skórke i rozdzielczość monitora na 1024x768 i dopiero sprawdzić czy w temacie jest to napewno te 10 linijek tekstu !! Po wykonaniu tych czynności mogłem spowrotem ustawić rozdzielczość 1280x1024 , przy której jest to już tylko 8 linijek tekstu ;)

Pozdrowienia dla Adminów i Modów PurePC .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu co do FAQ, bedzie takowe to zostanie zamieszczone na forum i portalu.

Nie odpisałem na PW bo mam bardzo dużo pracy.

Punkty Fipa dał prawidłowo i z jego decyzją się zgadzam w 100%.

Sygnatura była za duża i Fipa zrobił to co powinien czyli skasować ją i dać punkty. Zawsze siga można odzyskać jeśli się poprosi bo jest przed kasowaniem, również zapisywany w oddzielnym forum.

Jak będziesz miał FAQ to zapraszam na PW/mail/GG to pomyślimy nad zamieszczeniem.

Oczywiście za FAQ punkty zdejme.

Pozdrawiam

Romek

Redaktor Naczelny PurePC.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuszna uwaga... jeszcze by sie przydał jakis czas od momentu edycji siga, bo raz kliknąłem zmiaen sygnature, a forum muli muli muli muli, poszedlem do kuchni napic sie wody, cos mnie tam zatrzymalo, wracam po ~20 minutach, ale naszczesnie nikt mi nie zdarzyl wlepic % za to ze było 12 lini.

to samo cytowanie zdjec, ostatnio otworylem 2 tematu w panelach, napisalem odpowiedz w jednym, zatwierdszielm, czytam drugi, odpowiadam, wracam do pirwszego: ups, zacytowalem, edytuje (10 minut od napisania) zrobilem [im g] czy jakos tak, zatwierdzam, patrze ale juz mam 10% wiecej za cytowanie [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

Wiem że słusznie dostałem :-| , no cóż należało mi się , bo miałem za dużą sygnaturkę .

Proszę tylko o dodanie w regulaminie info że długość sygnatury max 10 linii ma być mierzona dla rozdzielczości 1024x768 oraz skórki np. Pure Blue ( która osobiście najmniej mi się podoba , ale to mój gust ) . Będzie to wtedy bardziej czytelne i zrozumiałe .

Mam teraz dużo roboty ( wycieczka na pocztę i zobaczyc co się dzieje z kumpla kompem ), ale wieczorkiem lub jutro zabiorę się za ten wykład i przerobię go na jakiś ładny FAQ i jak skończę to napewno podeślę .

Pozdrawiam

Edytowane przez Kencho-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kszonek sprawa wyjaśniona -10% mniej. Nie wszyscy są tacy źli i zawsze można sobie wszystko wytłumaczyć.

Kencho-1 czekam na dobre FAQ a otrzymasz -10% i zaistniejesz na stronie głównej. Ludzie właśnie potrzebują takich FAQ bo dzięki temu mamy jedną z największych baz wiedzy w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi