Rascal666 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Maly apel do wszystkich milosnikow FALLOUTA: Poszukuje napisu - "FALLOUT" (charakterystyczny piorunek w czerwonej literce O reszta liter biala z czarna obramowka ) jest to charakterystyczny napis z tej ze gry ale niestety nie moge go nigdzie znalesc (przekopalem 28 stron na googlach i nic :\ ) jest on mi potrzebny na planowany wakacyjny mod budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Wszystkie rezultaty oczywiście z Google. To teraz wytłumacz mi jak Ty tego szukałeś ? Ehh... Edytowane 5 Maja 2006 przez SeciK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 charakterystyczny piorunek w czerwonej literce O Jeśli nie pomylił się, to nie wskazałeś dobrego arta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Jeśli nie pomylił się, to nie wskazałeś dobrego artaPomylił sie , mam wlasnie pudełko w rekach i nie ma zadnej czerwonej literki o [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rascal666 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) secik ja przekopalem 28 stron z fotami z google w jakikolwiek sposob zwiazany ze slowem fallout a ten tacticsowy napis przewiaj sie tam abrdzo czesto :F Najbardziej mi ten moj poszukiwany odpowiada do fallouta 1 i z racji ze gra juz bardzo stara i jest mniejsze nia zainteresowanie niz 2 czescia to gdzies ten napis mogl zaginac :/ nic chyba bede musial z pamieci postarac sie go odtworzyc zeby wygladal jak najblizej pierwowzoru... :/ leborg wszystkie naglowki z pudelek od falloutow odpadaja :F choc teraz to rzeczywisice skoro nikt tego napisu nie kojarzy to moze moja bujna wyobraznia sama go sobie stworzyla :o Edytowane 5 Maja 2006 przez Rascal666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Swoją drogą, czemu taki klasyk nie miał swojego topica ;) Przecież to pierwsza gra dzięki której poznałem piękno cRPG-ów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Znacie jakiś patch, albo coś do windy aby można było grę odpalić pod XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 U mnie chodzi bez zadnych problemów f1 f2 i tactic na winxp sp2. Może masz service packa 1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Mam XP sp2. Chodzi mi o polską wersję. Pisze, że plik exe nie jest prawidłową aplikacją systemu windows. U kumpla też SP2 to samo, a ma gre od kogoś innego, nie wiem czy polską czy angielską Na ME jeszcze chodziło :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Mam XP sp2. Chodzi mi o polską wersję. Pisze, że plik exe nie jest prawidłową aplikacją systemu windows. U kumpla też SP2 to samo, a ma gre od kogoś innego, nie wiem czy polską czy angielską Na ME jeszcze chodziło :/ Tryb zgodnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Z tego co pamiętam, to też to próbowałem i nic nie dało. Instalacja aby ruszyła trzeba ręcznie, bo z menu wyskoczy, że nieobsługiwany ten windows. Niestety już nie mam możliwości zainstalowania znów, bo wyskakuje błąd odczytu przy instalacji. Ech tak to jest jak się komuś płyty pożycza :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dla tyuch wszystkich co maja problemy z Falloutami. We wrzesniu w wersji gazetowej calosc trylogii za 20 zl w pudle dvd box. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja już mam wszystkie - orginały kupowane osobno każdy, więc raczej nie bede znów kupował. Przy okazji jedynka była wydana na jakoś straszliwie łatwo rysowalnej płytce :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dla tyuch wszystkich co maja problemy z Falloutami. We wrzesniu w wersji gazetowej calosc trylogii za 20 zl w pudle dvd box. W jakiej gazecie? To sobie kupie, F1 mialem z CD Action chyba, ale sie zgubila :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Pamięta ktoś jak dokładnie zrobić trik żeby można było kontynuować grę? Wiem że kiedyś mi się udało, a teraz za chiny nie mogę dobiec na tyle daleko by móc kliknać na exit gridzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zaś, co do zakończenia gry znam troszeczkę inny sposób: po rozwaleniu Katedry i Bazy militarnej, gdy wejdziemy na brązowe pole (wyjście z lokacji) od razu wciskamy klawisz "A" następnie parę spacji. Gdy usłyszymy odgłos włączającej się walki-widzimy czarny ekran-wtedy 2x "F1"- okaże się ze jesteśmy przed kryptą 13, ale niema przed nami Vault-Dwellera (gdy wyłączymy walkę pojawi się),a więc na otwartej walce wiejemy z jaskini na Wasteland (gdy skończą się punkty akcji przewijamy turę), jednak nie można już wrócić do VAULT 13 do stary dziadek będzie na nas czekał... tak więc można dalej kontynuować grę po wykonaniu wszystkich qestów. (Nie gwarantuje że będzie działać, sposób niesprawdzony - dopisek Hammer'a) Ostatnio grałem w FALLOUT 1 i odkryłem bardzo fajna rzecz: w pierwszej części FALLOUT można grac po ukończeniu głównego questa (zniszczenie katedry i Military Base) . Sposób ten działa chyba we wszystkich wersjach F1. (Nie gwarantuje że będzie działać, sposób nie sprawdzony - dopisek Hammer'a) Tak zwykle wygląda końcówka rozgrywki w F1: niszczymy katedrę i bazę mutantów oglądamy filmik po obejrzeniu filmu zostajemy przeniesieni do V13 i tam rozmawiamy z Overseerem. W czasie rozmowy dowiadujemy się, ze jesteśmy zagrożeniem dla innych członków schronu i dlatego musimy odejść oglądamy outro i gra się kończy :( Ale da się to zrobić inaczej: po obejrzeniu filmiku ze zniszczeniem katedry/bazy mutantów(w zależności, co najpierw wysadziliśmy w powietrze najpierw), ale jeszcze przed rozpoczęciem rozmowy z Overseerem widzimy przez ułamek sekundy, jak nasza postać i Overseer stoją przy wejściu do V13 i właśnie wtedy należy wcisnąć ENTER i przejść do trybu walki. Gdy to zrobimy nie dojdzie do rozmowy Overseera z naszym bohaterem! zapisujemy grę strzelamy do overseera. Jeżeli trafimy, to zobaczymy genialna animacje śmierci overseera, ale gra zaraz się skończy. Gdy tak się stanie, to wgrywamy grę i próbujemy, aż do skutku. Gdy nie trafimy, to nie strzelamy już więcej. Gdy zakończymy nasza turę, to overseer biedzie chciał uciec do wnętrza V13. Pozwólmy mu na to i idźmy za nim, cały czas będąc w trybie walki. Gdy wejdziemy do V13 to automatycznie zakończy się tryb walki, ale NIE ZAKONCZY SIE GRA!!!. teraz możemy pobiegać po V13, w której kilka rzeczy się zmieniło od naszej poprzedniej wizyty gdy znudzi się nam V13 wychodzimy na Wasteland i wtedy gra się kończy, ale najważniejsze w tym jest to, ze o opuszczeniu schronu zadecydowaliśmy MY, a nie ten przemądrzały overseer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Dzięki, ale udało mi się inaczej. Gdy pojawiła się już jaskinia od razu nacisnąłem A. Potem biegłem do exit grida dopóki nie został mi 1 AP, naciskam Enter i zaraz trzymam wciśnięty A, i tak w kółko aż udało się dobiec do grida. Spoko że da się tak zrobić bo teraz można wybić wszystkich na mapie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Fajnie się overseer gibał na koncu jak dostał kulke ;]. Jakby ktoś nie wiedział (mały spoiler): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Taki maly bug ;) Jak go zabilem, to sposobem "A + Enter" wszedlem do krypty. Tam mozna sobie spokojnie chodzic, a najlepsze jest to, ze Opiekun siedzi normalnie u siebie. Jednak gdy damy w krypcie save i potem load, to tak czy siak pojawimy sie przed krypta, gdzie bedzie lezal trup Opiekuna i bedzie on rowniez stal na nowo ;) A przy okazji, to da sie jakos wyjsc poza jaskinie i ruszyc w swiat ? Bo jak dochodze do exit grida, to niestety jest koniec :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Próbowałeś pierwszy z podanych przeze mnie cytatów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 No właśnie metodą "A + Enter" mi się to udało. Chwilę zajmuje, ale działa. Tylko musisz trzymać A zaraz po naciśnięciu Enter, bo inaczej może wczytać się koniec jak jest "za długa" przerwa po zakończeniu tury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Ale wlasnie problem pojawia sie gdy zblizam sie do "piasku" przy wyjsciu z jaskini. Poprostu wtedy juz nie dziala sposob "Enter + A", moge naciskac nie wiem jak szybko, to i tak przy "piasku" nie uda mi sie juz wlaczyc tury i konczy sie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Sprawdź end game moda. Ja nie miałem okazji, więc nie gwarantuję, że pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ale klawisz A trzeba cały czas trzymać wciśnięty po naciśnięciu Enter, a ja wnioskuje że stukasz w ten klawisz w szybkim tempie? To jest właśnie za wolno dla koputerów, wystarczy przerwa liczona w ułamkach sekund i się wczyta skrypt kończący grę. Czyli: enter, od razu naciskasz i trzymasz A do czasu rozpoczęcia nowej tury, enter, od razu naciskasz i trzymasz A do czasu rozpoczęcia nowej tury, itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Sprawdź end game moda. Ja nie miałem okazji, więc nie gwarantuję, że pomoże. Dziala :) A przy okazji, to czy da sie wejsc w Bractwie Stali na pierwszym poziomie, do tego pomieszczenie gdzie stoi Michales ? Taki jakby magazyn, wozek widlowy nawet tam jest ;) Bo drzwi sa zamkniete, otworzyc nie moge, a nawet jak pojechalem cale pietro, to tamci i tak nie wychodza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Może ktoś orientuje się czy Fallout działa w rozdziałkach 16:9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Raczej nie, chyba, że z jakimiś modami (ale z tego, co kojarzę, to nawet mod podbijający rozdziałkę trzymał proporcje 4:3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 http://lmgtfy.com/?q=fallout+high+resolution+patch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...