Moszna_Brothers Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 ......pytanie jak w temacie......jak krece swojego gf3ti200 leadtek tdh 175/400 na 250/500 to pojawiają sie kropki na ekranie i czasami sie zawiesza w 3dmark. Zdjąłem radiator, posmarowałem dobrze pamieci i proca, naciągnąlem sprężyny od radiatora.....dodałem jeszcze jeden cooler wysłużony jeszcze na voodoo i radiator jest zimny końcówa dziadla mroza a a rtefakty (jeżeli to to ) są nadal. A widziałem jak chłopaki kreca tu swoje ti200 do takich wartości ze mała bania. I leadtek tez niby sie dobrze kreci. Wiec o co tu chodzi??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Poprostu pamięci nie wyrabiają i tyle najprawdopodobnie jest to wina czasu dostępu pamięci pewnie masz jakieś 5ns chociaż nie jestem pewien sprawdź jaie masz czasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Pamiatki i nic wiecej. Pewniea jakies wolniejsze masz i nie robia roboty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Dlatego polecam Gainwardy :) Te to maja pamiatki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jak wyzej. Moze mod Vmem by pomogl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 no to dzieki...juz wiem all :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Tak przy okazji napisz mi jaką masz normalną temperaturę grafy tj. w spoczynku tj. nie grając oraz po graniu - zarówno bez podkręcania jak i po podkręceniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Tak przy okazji napisz mi jaką masz normalną temperaturę grafy tj. w spoczynku tj. nie grając oraz po graniu - zarówno bez podkręcania jak i po podkręceniu. Jutro ci powiem...nie myslełem ze ktos tu jesscze napisze to nie zagladałem ....wydaje mi sie ze normalna tem bez krecenie i po odpaleniu kompa jest koło 40 paru stopni..ale powiem dokładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 To jeszcze ja polecę .... 1 - jak możesz ( i chcesz )to zerwij i wyczyść spierytem miejsca po naklejkach , stickerach itd -jezeli są naklejone w miejscach gdzie lakier odsłania miejsca lutownicze zwłaszcza przy ścierzkach biegnących do kostek pamięci. 2 - jak masz pecha to regulator napięcia na karcie daje mniejsze napięcie i np zamiast 3,3 v masz 3,15 to już wystarczy żeby karta nawet przy standardowym taktowaniu sypała błędami obrazu. ( był taki model (pixel view któremu trzeba było dolutować rezystor ,żeby podnieść napięcie na szynie głównej karty) 3 - bardzo słabe przegrzane, pamieci to tyle Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Dlatego polecam Gainwardy :) Te to maja pamiatki :P dziwne ;) od 2 tygodni tez tak uwazam :D poprostu karta the best.... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 A masz radiatory na pamięciach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 A masz radiatory na pamięciach? tak... standardowe.... nic nie zmieniane :D i tak te radiatory sa zimne, wiec nie wiem po co one sa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 JA MAM GAINWARDA GF3TI200 i kręce ją z 175/400 na 250/550 i co??? niezły to jest wynik?? A karta od razu wyposazona w dobry wentyl na GPU a radiatorki na pamiatkach tez wysokiej klasy NIE MA TO JAK GAINWARD!!!! NIECH ZYJE :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 A co do pamiątek to wszystkie GF3 ti200 maja 4ns....:) przed zakupem mialem GF4 mx460 (oczywiscie Gainwarda!) i ten mial tylko wentyl slaby na GPU a o pamiatkach to w ogóle zapomnieli!!!!!!! a pamieci sie grzaly jak cholera!!! ZWLASZCZA PO PODKRĘCENIU:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Gainward robił bardzo udane serie gf2/gf3. gf4 mu nie wyszedł, parametry ma jak inni producenci. Przykład gf4 4200 Prolinka mojego kumpla podkręcony do 315/625 stabilnie. Kolo miał artefakty, nawet poszedł z kartą do serwisu, bo myślał, że się przegrzewa, of course paste nową zapodał. I co się okazało, karta była ok, a on miał jeszcze stary zasilacz z obudową na Antku 1700@1800, proc mu się troche przegrzewał= pionowy zasilacz, i pamięci nagrzewały się mocno od radiatora proca, po przesunięciu ich najdalej jak się da problem ustąpił. Po wymianie obudowy, proc ma 9 stopni mniej, a pamięci mogą siedzieć gdzie tylko się chce, w międzyczasie dokupił kolejne 256 mb i wszystko chodzi ok... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 A co do pamiątek to wszystkie GF3 ti200 maja 4ns....:) przed zakupem mialem GF4 mx460 (oczywiscie Gainwarda!) i ten mial tylko wentyl slaby na GPU a o pamiatkach to w ogóle zapomnieli!!!!!!! a pamieci sie grzaly jak cholera!!! ZWLASZCZA PO PODKRĘCENIU:) sory :) 3.8 ns :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...