hary Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ej no, nie chwalmy dnia przed zachodem.. po wyjściu conroe bedzie czas intela (a przynajmniej jego 5 minut), a co wyjdzie z planów AMD to się dopiero okaże... Ja się na intela nie przesiąde bo nie, choć wiem że intel aktualnie stoi na lepszej pozycji, tak prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 speyfikacja ddr3 chyba jeszcze nie jest zatwierdzona, ale coś mi się kołuje po głowie że może być zgodna w dół (chociaż wydaje mi się to mało prawdopodobne) - jesli podstawka by została a zmienił tylko kontroler pamięci w procu, to w zasadzie wystarczyłyby drobne zmiany w konstrukcji płyt, żeby wprowadzić nowy standard (poza tym sloty 240 pin, układy regulacji napięcia itp.itd) @letrev też cie NDA obowiązuje?? :D daj jakieś screeny, chociaż z dwa. moga być malutkie, nikt nie zauważy :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ej no, nie chwalmy dnia przed zachodem.. po wyjściu conroe bedzie czas intela (a przynajmniej jego 5 minut), a co wyjdzie z planów AMD to się dopiero okaże... Ja się na intela nie przesiąde bo nie, choć wiem że intel aktualnie stoi na lepszej pozycji, tak prawda. :cool: Trzeba pozostać wiernym firmie "na dobre i na złe" :lol2: Pewnie będzie podobnie jak z K6-2 i Pentium 2/celeronami, tansze ale wolniejsze...miałem K6-2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 heh, moj pierwszy proc to był athlon palomino 1200mhz a intela to nigdy nie miałem i nie zamierzam ale coz, skoro amd sie cofa w rozwoju (wydajnosc) to zmiana bedzie konieczna. chyba ze sie pospiesza z K8L i intel nie wygra starcia z amd nawet w 2006. no i ceny musiały by byc niskie (100zł za x2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ja chciałbym jednak wierzyć, że AM2 będzie chociaż trochę wydajniejsze od S939, bo tak zawsze będzie znów czekanie na coś lepszego. Na intela może i bym przeszedł, ale problem w tym, że 300-400$ za conroe to dość dużo na warunki polskiego nastolatka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 dokładnie, a 70-100$ za am2 to jakos sie uzbiera. amd dobrze zrobiło dając tak niskie ceny, bo wiekszosc osob nie bedzie stac na conroe to wybiora am2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 dokładnie, a 70-100$ za am2 to jakos sie uzbiera. amd dobrze zrobiło dając tak niskie ceny, bo wiekszosc osob nie bedzie stac na conroe to wybiora am2lepiej zostan przy twoin AMDXP 2600+@3000+ przejsc warto jak bedzie tego warte cena/mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 moze i masz racje, ale na pewno nie zostane na moim sprzecie. proc zupełnie do bani, wiecej niz w sigu nie uciagnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A myślisz że podstawki intela to długo będą żyć? Bo mi sie wydaje że tak czy inaczej wymyślą coś nowego...Obecna podstawka czyli LGA775 żyje i ma się dobrze, tylko co z tego ze podstawka fizycznie jest taka sama skoro zmienia sie specyfikacja sekcji zasilania CPU (vide duo core) wiec trzeba i tak wymienić mobo, czyli na jedno wychodzi, nowy = nowa mobo i tyle. wiec jednak sie nie myliłem ze am2 bedzie obsługiwało ddr3. wiec jego zycie bedzie dłuzsze niz 2 lata. technologia AHT to ten słynny as AMD No żebyś sie nie zdziwił co do DDR3, nie ma ogłoszonej oficjalnej specyfikacji ale juz wiadomo ze nowe moduły bedą pracować na niższym napieciu, mimo 240pin nie jest powiedziane ze będą zgodne wstecz ze starszym standardem. Poza tym płyty nie bedą przygotowane ze wzgledu na napięcia i wyjdzie to samo co napisałem wyzej, nowy standard = nowe mobo mimo ze sama fizyczna podstawka przeżyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Hm no i kolejne plyty pod AM2, tym razem Epox i Foxconn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Hm no i kolejne plyty pod AM2, tym razem Epox i Foxconn ładnie to wygląda [szczególnie fox] , miejmy nadzieje ze taksamo wydajne bedzie :) nie wiecie czy są juz w PL?[hurtowniach] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zaraz popytam Foxconn'a co to za mobo bo ostatnio mówili że dopiero przymierzają się do AM2 ... Dostałem fotki ale zupełnie innych modeli "podstawowych" ... 6150K8MD-8EKRS <-- taki model dokładnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Hm no i kolejne plyty pod AM2, tym razem Epox i Foxconnepox ładniejszy. Dobrze się zapowiada sekcja vcore. Tylko jak zwykle gniazdo zasilania w oblesnym miejscu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 epox chyba od zawsze daje to gniazdo w tym samym miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Mi to w sumie nie przeszkadza, i tak kabel idzie przy sciance budy więc nie blokuje przepłwu powietrza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Foxconn wizualnie podoba mi się bardziej... natomiast mam sentyment do Epox'a od czasu mojego starego 8RDA+ :) Foxconn do tej pory nie był mocny w OC, więc zobaczymy czy coś się u nich zmieniło po pierwszych testach... Edytowane 18 Maja 2006 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 epox ładniejszy. Dobrze się zapowiada sekcja vcore. Tylko jak zwykle gniazdo zasilania w oblesnym miejscu... gniazdop zasilania w tym miejscu mi w ogole nie przeszkadzalo a pozwalalo nawet lepiej poprowadzic kabel zasilajacy niz na DFI czy asusie. wystarczylo wykorzystac do tego szyny od budy i zero problemow. jak wroce do domu to dam fotke, chos jak masz chec to mozesz poszukac, bo gdzies na forum jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Przydał by się godny następca DFI LP NF4 na AM2 ;) Wtedy to można zmieniać platformę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 I procki podobne to 17 i 21 tygodnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 I procki podobne to 17 i 21 tygodnia ;) Ta seria tyczy się tylko i wyłącznie Venice a to nie jedyne CPU na s939, i jest dużo więcej dużo lepszych proców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 0530 epaw czy jakos tak :D BTW mialem 0517dpmw - 2.2ghz 1.55v niestabilny !! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 0530 epaw czy jakos tak :D BTW mialem 0517dpmw - 2.2ghz 1.55v niestabilny !! :lol: potwierdza to fakt ze seria serii nie równa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Mardok Ale mi chodzi o odpowiednik Venica 3k+... Wiem że jest dużo lepszych procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Nie ma się co rzucać na pierwszą lepszą płytę. Tak jak mówi Mardok należy się wstrzymać z wyborem do czasu, gdy pojawi się prawdziwa królowa dla nowego księcia CPU (a'la DFI NF4). O ile w ogólę będzie warto zawracać sobie gitarę AM2. Jeśli Conroe okaże się lepszy, to nie widzę sensu kopowania mniej wydajnego rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) mniej wydajnego ale za to sporo tanszego. conroe kosztuja 600$, a po przeliczeniu na polskie bedzie trzeba dodac jeszcze stówe+płyta główna= tyle co za am2 x2 4600+ +mobo+ddr2, conroe z pewnoscia bedzie lepszy ale am2 bedzie sporo tanszy. Edytowane 18 Maja 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 najtanszy conroe taktowany 1.86GHz i z 2MB cache'u ma kosztowac 209 dolarow czyli tyle samo co teraz 920 i 930 ktore w polskich sklepach chodza w okolicach 750-800 zl a za dwuedzeniowke to nie jest cena wcale wygorowana jak najtansza X2 od AMD kosztuje ponad 300$ i w tym przypadku am2 juz wypada bardzo blado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 ciekawe jak w turiony bedą sobie radzić dzisja premiera testów jeszce nie widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Ani widu ani słychu :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 mniej wydajnego ale za to sporo tanszego. conroe kosztuja 600$, a po przeliczeniu na polskie bedzie trzeba dodac jeszcze stówe+płyta główna= tyle co za am2 x2 4600+ +mobo+ddr2, conroe z pewnoscia bedzie lepszy ale am2 bedzie sporo tanszy. Nie ważne czy będzie tańszy od Conroe zacznie ważniejsze jest czy będzie lepszy od s939 ! A na to pytanie nie uzyskaliśmy jeszcze jednoznacznej odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Miejmy nadzieje, że finalne wersję procesorów wypadną jednak lepiej niż to co było dane nam zobaczyć w testach. Do premiery jeszcze trochę i narazie pozostaje nam czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...