Skocz do zawartości
letrev

Nowości Am2 / Am2+

Rekomendowane odpowiedzi

Linoge => ten standard zasilania to ESP12 czy jakos tak, na mobo pod intela jest juz od dluzszego czasu. m.in. jest to na moim asusie i dziala z wetknieta tylko jedna 4 pinowa wtyczka.

Dokładnie. Pod A64 też wyszły płyty, które posiadały taką wtyczkkę zasilającą, m.in. sapphire RD580 i po wetknięciu wtyczki 4-pin z mojego chiefteca nie było żadnych problemów.

Ja się martwie bardziej o chłodzenie - posiadam ninję i chyba nijak nie będzie można tego zamontować na AM2. :angry:

EDIT - dostałem odpowiedź od Scythe - firma nie zamierza wydawać koszyczka, który by umożliwił zamontowanie obecnych coolerów tej firmy na socket AM2. Taka możliwość pojawi się tylko w nowszych produktach. No ładnie :( Swoją drogą szybkość reakcji na moje zapytanie do scythe europe jest naprawdę godna podziwu - po dwóch godzinach miałem odpowiedź, a na odpowiedź od scythe USA czekam od piątku.

Edytowane przez mach82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lucas234

z taka wydajnoscia jaka prezentuje am2 to po wyjsciu conroe amd bedzie chyba sprzedawac swoje proce na kilogramy tymbardziej jesli potwierdza sie zapowiadane ceny conroe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z taka wydajnoscia jaka prezentuje am2 to po wyjsciu conroe amd bedzie chyba sprzedawac swoje proce na kilogramy tymbardziej jesli potwierdza sie zapowiadane ceny conroe

Na co pewnie liczy AMD (takie dywagacje):

a) dotychczasową renomę - zanim sie klienci zorientują...

B) przejdzie znowu do sektora tanich i w miarę wydajnych konfiguracji - nie mamy jeszcze wyników najsłabszego Conroe aby sprawdzić czy mają szanse powalczyć w tym sektorze - jeśli nie to pozostanie walka Sempronami ;-)

c) zmiana technologii na 0,65 pod koniec roku i istotne podbicie zegarów - przypuszczalnie powinno dać im to może jakieś doszlusowanie z wydajnością do Conroe a może te jakieś 6 miesięcy przetrzymają a jak Conroe wyjdzie np. w sierpniu to jeszcze mniej. Potem jest K-8L, które powinno dać jakiś oddech.

Edytowane przez delwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok, wiele sie niezmienilo od przedpremierowych testow, szkoda ze beda chcieli szybko wycofac s939 z rynku i ceny moga zeswirowac tak jak na SA.

Ehh komus trzeba wciskac to ddr2 co lezy na magazynach ;p

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma co narzekac, te proce co teraz sa na am2 szybko zejda z rynku i zostaną zastapione prze 65nm od amd. beda one pewnie duzo wydajniejsze a pewnie tez sporo sie podkreca, a po wyjsciu k8l w technologi 65nm to intela nikt nie kupi, o ile ceny beda przystepne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym no może ten AM2 taki zły nie będzie i ewentualne braki nadrobi wyższą przeciętną O/C, tylko jakoś bardziej by mnie interesowały wyniki słabszych CPU a nie od razu FX bo na to na pewno stać mnie nie będzie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesuje oc taniego semprona, gdyby było takie, jak tego x2 którego pokazał Masell, to już byłoby coś o dobrym stosunku cena/wydajność, ale jeszcze płyta z HTT 450 byłaby potrzebna.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi