Gość Dawidsfuturx Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ma ktoś linki do testów porównawczych płyt na am2, ale tych bardziej przyzmienych jak mis k8neo9f, czy cos z gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 no, ale zawsze mozna zamówic z zachodu. ja czesto tak robie i spoko, ceny są czesto duzo nizsze.taaa ale nie każdy ma tyle odwagi żeby zapłacić gościowy ileś $ tym bardziej jeżeli mieszka w innym kraju. A co do Opteronów to sprawa była troche inna ponieważ procesory były dużo mniej popularne - w większości sklepów ludzie nie mieli pojęcia co to ;/ i do dnia dzisiajszego w sklepie nie dostaniesz opka na s.939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Taa żeby tylko nie wiedzieli w sklepach co to Operton. Byłem w takim że nie wiedzieli że jest radeon x300, a na półce za ladą :lol2: Ale szkoda że niektórych rzeczy nie mozna kupić w PL :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ale szkoda że niektórych rzeczy nie mozna kupić w PL :(No szkoda. Sam tez wolałbym zamawiać wszystko w Polsce bo jednak przesyłki są tansze, a w niemczesch czasami życzą sobie po 15 euro. Zeby tylko podatek obniżono to byłoby spoko i sporo taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 No szkoda. Sam tez wolałbym zamawiać wszystko w Polsce bo jednak przesyłki są tansze, a w niemczesch czasami życzą sobie po 15 euro. Zeby tylko podatek obniżono to byłoby spoko i sporo taniej.Koniec z tym OT:) Wracając do am2 wie już ktoś co z tym cb i jakie są narazie pierwsze wyniki na o/c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Koniec z tym OT:) Wracając do am2 wie już ktoś co z tym cb i jakie są narazie pierwsze wyniki na o/c? Jak był tak jest. *info sponsorowane przez XS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Wracając do am2 wie już ktoś co z tym cb i jakie są narazie pierwsze wyniki na o/c?Na pclabie z FX-a wycisneli na razie 3123 MHz bez podnoszenia napięcia na stockowym chlodzeniu. To chyba pozytywnie :razz: Ciekawe jak beda sie krecic sempy? :rolleyes: Pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Na pclabie z FX-a wycisneli na razie 3123 MHz bez podnoszenia napięcia na stockowym chlodzeniu. To chyba pozytywnie :razz: Ciekawe jak beda sie krecic sempy? :rolleyes: Pzdroboją się pociskać więcej ;) (oni zawsze robią takie testy oc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 mnie ciekawi jak beda sie krecic sempy z 256 L2, oraz athlony 3000+ i 3200+, ale pewnie wielkiej roznicy w porownaniu do 939 nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 mnie ciekawi jak beda sie krecic sempy z 256 L2, oraz athlony 3000+ i 3200+, ale pewnie wielkiej roznicy w porownaniu do 939 nie bedzie. Nawet jeśli jakaś różnica będzie , to raczej nie będzie to wartość przemawiająca za przesiadaniem się z s.939 na AM2 - różnica w wydajności , nawet na plus AM2 nie uzasadni przejścia na tę platformę , a już wogóle nie uzasadni finansowych kosztów przejścia na DDR2 - no ale to moje zdanie , zapaleńcy mogą mieć odmienną ode mnie opinię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 a już wogóle nie uzasadni finansowych kosztów przejścia na DDR2 - no ale to moje zdanie , zapaleńcy mogą mieć odmienną ode mnie opinię :)Nie czaje? Jakich kosztów przejścia na DDR2? Przecie one kosztują tyle co zwykłe DDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Nie czaje? Jakich kosztów przejścia na DDR2? Przecie one kosztują tyle co zwykłe DDR. Dokładnie :D :D a nawet w niektórych sklepach sa tansze od zwykłych DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Nawet jeśli jakaś różnica będzie , to raczej nie będzie to wartość przemawiająca za przesiadaniem się z s.939 na AM2 - różnica w wydajności , nawet na plus AM2 nie uzasadni przejścia na tę platformę , a już wogóle nie uzasadni finansowych kosztów przejścia na DDR2 - no ale to moje zdanie , zapaleńcy mogą mieć odmienną ode mnie opinię :)no wiesz, ale ja siedze aktualnie na socket A i raczej nie ma sensu żeby przesiadac sie na 939, wiec interesuje mnie am2, ktore i tak pewnie za granicą kupię (narazie tylko przypuszczenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 co do oc 3000+/3200+ postaram się zdac relację w tym tygodniu (btw.. nie chce ktoś kupić tych procków ? ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 no wiesz, ale ja siedze aktualnie na socket A i raczej nie ma sensu żeby przesiadac sie na 939, wiec interesuje mnie am2, ktore i tak pewnie za granicą kupię (narazie tylko przypuszczenia)Cena na początku będzie pewnie dużo tańsza niż w Polen a co to DDR2 to nie moge się przekonąć java script:emoticon(':?', 'smid_5') :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Na pclabie z FX-a wycisneli na razie 3123 MHz bez podnoszenia napięcia na stockowym chlodzeniu. To chyba pozytywnie :razz: Ciekawe jak beda sie krecic sempy? :rolleyes: Pzdro Na boxie i ma 53C w idle... :lol: :lol2: Takie kręcenie można sobie w dupe wsadzić :? PClab - taki duży serwis, a nie mają żadnego porządnego chłodzenia :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Na boxie i ma 53C w idle... :lol: :lol2: Takie kręcenie można sobie w dupe wsadzić :? PClab - taki duży serwis, a nie mają żadnego porządnego chłodzenia :oops: A zapowiedzial/wydał juz ktos coolerki an AM2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) freezer 64 pro podobno pasuje na am2 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1139 Edytowane 28 Maja 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 freezer 64 pro podobno pasuje na am2 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1139 Ciekawe, musze sprawdzic co daja w komplecie :) Juz widze ciekawa plytke pod AM2, MSI K9N Platinium, cena przystepna (ponizej 500zł) duzy VCORE, tylko pytanie jak z ustawieniami pamieci, cyz jest ich tak duzo jak na DFI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29016 czy te proce są naprawde dostępne czy to tylko przedsprzedaż?? a jasli sa dostepne to czy ktos juz ma, bo ciekawia mnie wyniki oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 3500+ są kompletnie nieopłacalne, kto chce kupić na AM2, poczeka na aż 350zł tańszy 3000+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Jak znajde takiego procka co mam teraz to chyba tez sie przesiade na AM2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 a kiedy wyjdą 3000+?? słyszałem za 6 czerwca lub 2 tygodnie poźniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) jutro w hurtowni z której biorę sprzęt będą athlony 3000+ i 3200+ i do tego sempy 2800+, 3400+ i 3600+. jak ktos chetny to jaknajszybciej pisac na priv co do coolerów kompatybilnych z am2... coolermaster RR-KCT-T9E1 ponoc pasuje :) Edytowane 28 Maja 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) jutro w hurtowni z której biorę sprzęt będą athlony 3000+ i 3200+ i do tego sempy 2800+, 3400+ i 3600+. jak ktos chetny to jaknajszybciej pisac na priv co do coolerów kompatybilnych z am2... coolermaster RR-KCT-T9E1 ponoc pasuje :) Jak ktoś chce listę coolerów kompatybilnych z AM2, to jest ona tutaj: klik Scytke Mine jest chyba najwydajniejszym egzemplarzem dostępnym w PL. Edytowane 28 Maja 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jutro w hurtowni z której biorę sprzęt będą athlony 3000+ i 3200+ i do tego sempy 2800+, 3400+ i 3600+. jak ktos chetny to jaknajszybciej pisac na priv co do coolerów kompatybilnych z am2... coolermaster RR-KCT-T9E1 ponoc pasuje :) [/img]http://img139.imageshack.us/img139/6369/aka21460qz.jpg[/img] debilstwo ... dopiero co kupiłem nowiutką nijne a oni już zminili mocowanie ;/ - p co :? A co do cen to są nawet nawet atrakcyjene jak wyszło 939 to 2 razy tyle kosztowało :) Zobaczymy ja czekam na normalne testy o/c bo wiadomo na xs to znajde i athlona64 4 ghz na stockowym napieciu i coolerku :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 debilstwo ... dopiero co kupiłem nowiutką nijne a oni już zminili mocowanie ;/ - p co :? A co do cen to są nawet nawet atrakcyjene jak wyszło 939 to 2 razy tyle kosztowało :) Zobaczymy ja czekam na normalne testy o/c bo wiadomo na xs to znajde i athlona64 4 ghz na stockowym napieciu i coolerku :-) no właśnie niebardzo ... jakoś mrozu AM2 nie lubi chyba bardziej niż S939 ... Testy na WC dały na razie jedynie 3,2-3,4GHz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 no właśnie niebardzo ... jakoś mrozu AM2 nie lubi chyba bardziej niż S939 ... Testy na WC dały na razie jedynie 3,2-3,4GHz ... hmm jedynie ? To dopiero pierwsza seria zobaczymy co będzie potem. Jedyne co wiemy to że proce mają strasznego CB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 hmm jedynie ? To dopiero pierwsza seria zobaczymy co będzie potem. Jedyne co wiemy to że proce mają strasznego CB ano JEDYNIE, bo: -przeważnie było tak, że wersje inżynierskie wprowadzanych proców kręciły się sporo lepiej od produkcyjnych, teraz hmm jak by nie bardzo -to WC to dla 3250 woda ok 20 stopni, dla 3400 woda -15 stopni, bo niżej CB -bo dzisiejsze proce potrafią tyle (choćby proce Stonki, czy myrdinna - 3200MHz na AC max Pi 16M) -bo nie widać szans na OC rzędu dzisiejszych (Bachus 3600MHz FC, Gemmy 3400MHz FC, nie wspominając o FX ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ano JEDYNIE, bo: -przeważnie było tak, że wersje inżynierskie wprowadzanych proców kręciły się sporo lepiej od produkcyjnych, teraz hmm jak by nie bardzo -to WC to dla 3250 woda ok 20 stopni, dla 3400 woda -15 stopni, bo niżej CB -bo dzisiejsze proce potrafią tyle (choćby proce Stonki, czy myrdinna - 3200MHz na AC max Pi 16M) -bo nie widać szans na OC rzędu dzisiejszych (Bachus 3600MHz FC, Gemmy 3400MHz FC, nie wspominając o FX ...) ale też już nie przesadzajmy cold bug rzedu +5 stopni dla wszyskich to były by jaja :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...