Gość Dawidsfuturx Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ja jednego nei rozumie, juz troche czasu mineło od premiery am2, procki są dostepne, troche płyt jest, a zadnych testów oc płyt jak i sempków, czy tanszych athlonków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) ja jednego nei rozumie, juz troche czasu mineło od premiery am2, procki są dostepne, troche płyt jest, a zadnych testów oc płyt jak i sempków, czy tanszych athlonków ee...płyty są 4, i to 3 w cenie >350zl. Trzeba czekac na jakies low-budget EPoXy albo DFI dla ubogich. Edytowane 31 Maja 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 E tam ja czekam na 0,65 i dopiero sie przesiadam. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ee...płyty są 4, i to 3 w cenie >350zl. Trzeba czekac na jakies low-budget EPoXy albo DFI dla ubogich.Tu sie nie zgodze ze sa 4 plyty. W komputroniku i znaku maja 2 gigabyty ze zintegrowana grafika. Prawdopodobnie sam kupie taka plyte poniewaz chce zminic kompa a nie stac mnie na inna plyte + grafa :( Jak tylko ja dostane(ok koncowki czerwca poczatek lipca) to zdam relacje :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr1 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 to może zaczekaj na 45nm i ddr3 i tak w nieskonczoność a może zaczekaj na biologiczne procki a nie krzem będziesz kópował :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 a nie krzem będziesz kópował :mrgreen:To może faktycznie, kópowanie krzemu nie jest zbyt ciekawym zajęciem (tak mi sie wydaje choc nie wiem co to znaczy) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Tu sie nie zgodze ze sa 4 plyty. W komputroniku i znaku maja 2 gigabyty ze zintegrowana grafika. Prawdopodobnie sam kupie taka plyte poniewaz chce zminic kompa a nie stac mnie na inna plyte + grafa :( Jak tylko ja dostane(ok koncowki czerwca poczatek lipca) to zdam relacje :wink: Pozdrawiam No dobrze, ale wiadomo ze na Gigabyte'cie z zintegrowaną vga czy tanim MSI się nie pokręci procka/pamięci za bardzo. No nic, pozyjemy zobaczymy co zaprezentują inni producenci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 To może faktycznie, kópowanie krzemu nie jest zbyt ciekawym zajęciem (tak mi sie wydaje choc nie wiem co to znaczy) :P :lol: // imo amd dalo d, niestety to nie jest to czego sie spodziewałem, wejscie conroe jest sepktyakularne, a am2 jakos tak po cichu, bez echa. Wydajnosc mierna, wracam do niebieskich. dziekuje za CB i caloksztalt ;) moze z ddr3 bedzie cos ciekawszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 wejscie conroe jest sepktyakularneNo nie dokonca, bo jeszcze nie wszedł konrou, o tym bedzie można mówić jak bedzie można go kupić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 :lol: // imo amd dalo d, niestety to nie jest to czego sie spodziewałem, wejscie conroe jest sepktyakularne, a am2 jakos tak po cichu, bez echa. Wydajnosc mierna, wracam do niebieskich. dziekuje za CB i caloksztalt ;) moze z ddr3 bedzie cos ciekawszego. :mur: No teraz wypowiedziałeś się całkiem,całkiem :blink: Troche Reklamy i Kolesia mają :mur: I jak ta Polska ma trwać jak Wiary w ludziach nie ma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na allegro już są Semprony 2800+ za 269 zł. Cena chyba atrakcyjna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na allegro już są Semprony 2800+ za 269 zł. Cena chyba atrakcyjna :)W gralu też są - procki tanie ale płyte drogie jak ... i do tego do kitu a co do intelka to masakruje wszytkich wynikiem 5,33 (chyba że wczoraj znów coś poszło) a Poland ? 9,17 :P pojade do ameryki i bez kręcenia zrobie rekor polski :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 W gralu też są - procki tanie ale płyte drogie jak ... i do tego do kitu a co do intelka to masakruje wszytkich wynikiem 5,33 (chyba że wczoraj znów coś poszło) a Poland ? 9,17 :P pojade do ameryki i bez kręcenia zrobie rekor polski :PBo w hameryce conroe na ulicy rozdają... :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tylko, że te semprony za 270zł 2800+ mają Cache L2: 128 KB i zegar 1,6 Ghz, a nie wiele droższe bo za 310zł semprony 3000+ Cache L2: 256 KB i zegar 1,8Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 40zl to jest niewiele drozsze :lol: Pozatym cache nie daje "aż" tak dużo, z zegarem to się coś zrobi (wiadomo co) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 sempron 3000 tez ma taktowanie 1600mhz co d otego najtanszego msi wg mnie nie powinnam iec problemów z htt320-350, co w przypadku mnoznika 9 jest ok, ale przy 8 nie syci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 :mur: No teraz wypowiedziałeś się całkiem,całkiem :blink: Troche Reklamy i Kolesia mają :mur: I jak ta Polska ma trwać jak Wiary w ludziach nie ma :wink: eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, czyli jakbym wierzyl w amd to by polska byla gora? lol, powiem, ze nie ejstem slepo zapatrzony ani w intela ani w amd, kupuje to co sie oplaca do oc, niestety, ale aktualne testy am2 pokazuja ze odstaje od conroe. http://img384.imageshack.us/my.php?image=conroe5lf.jpg niestety, ale przy tych samych mhz conroe jest wydajniejszy, a widziales kiedys amd robiacego 5 ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 sempron 3000 tez ma taktowanie 1600mhz co d otego najtanszego msi wg mnie nie powinnam iec problemów z htt320-350, co w przypadku mnoznika 9 jest ok, ale przy 8 nie syci Tez tak mysle, tylko ze jedna rzecz mnie nurtuje: http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/pila/am2/tabelka-plyt.png MSI Neo9-F i HTT regulowane w zakresie 200-300 HTT? WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) dlatego ja wole trochepoczekać i przekonać się co jaka mobo warta i wtedy ewentualnie przesiaść sie z s754... kurde tylko musiały by być dobre do o/c mobo na nf550 ... Edytowane 1 Czerwca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) http://img384.imageshack.us/my.php?image=conroe5lf.jpg niestety, ale przy tych samych mhz conroe jest wydajniejszy, a widziales kiedys amd robiacego 5 ghz? Trochę ?!!?! Conroe jeszcze nie zrobił 5Ghz max to 4,5 - bo nie ma CB Edytowane 1 Czerwca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Trochę ?!!?! Conroe jeszcze nie zrobił 5Ghz max to 4,5 - bo nie ma CB Jak nie wiesz to nie pisz… zrobił i to dawno… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Jak nie wiesz to nie pisz… zrobił i to dawno…real? :? Wczoraj przeglądałem xs i jakość się "nie natknełem" A stabilnie ? bo jezeli nie to nawet normalka bo z ostatni screen jaki widziałem to 4,5 ghz na 5,33 przeszedł 16 mb :? EDIT: Sorry - własnie znalazłem 5 ghz - 1mb - 10.2 sekundy (lol) Edytowane 1 Czerwca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 real? :? Wczoraj przeglądałem xs i jakość się "nie natknełem" A stabilnie ? bo jezeli nie to nawet normalka bo z ostatni screen jaki widziałem to 4,5 ghz na 5,33 przeszedł 16 mb :? EDIT: Sorry - własnie znalazłem 5 ghz - 1mb - 10.2 sekundy (lol) SPI16M na 5,33GHz ?! Skąd ty bierzesz te wyniki to ja nie wiem… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 am2 niczym nie powali - najwyzej ze śmiechu procek poleciał na 2950 mhz przy 1.55V ( w biosie 1.5) wyniki podobne do opterona + winbondy (nawet ciut słabsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 jaki procek to byl , i na jakiej mobo testowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 pierwszy z brzegu athlon 3000+. mobo asus m2n32-SLI Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 SPI16M na 5,33GHz ?! Skąd ty bierzesz te wyniki to ja nie wiem…Czytaj UWAŻNIE 4,5 Ghz czas 5,33Min na 16 MB A najwyzej ile widzałem to 5Ghz i przeszedł 1 MB na 10,2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 am2 niczym nie powali - najwyzej ze śmiechu procek poleciał na 2950 mhz przy 1.55V ( w biosie 1.5) wyniki podobne do opterona + winbondy (nawet ciut słabsze) i to wg Ciebie słabo jak na pierwszego z brzegu proca? :blink: :P Na boxie tyle poleciał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Czytaj UWAŻNIE 4,5 Ghz czas 5,33Min na 16 MB A najwyzej ile widzałem to 5Ghz i przeszedł 1 MB na 10,2 Naucz sie pisac zrozumiale, bo ja takze zrozumialem ze 5.33GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) niestety zgodze się z przedmówcom ciekawy artykół http://pclab.pl/art19897.html na AM2 nie ma dobrych płyt jak na razie i nie zapowiada się żeby były dość szybko a co do kręcenia procków na AM2 to się nie da niestety. W tym artykule prubowali i udało się o 2ooMHz wyżej nie stabilny nędza jakich :blink: :zonk: :sad: mało Jesteś głupi? :blink: utrzymaj 3 GHz jedno rdzeniowca na boxowym coolerku, w ogóle na AC to jest TRUDNE. A co dopiero 2 rdzenie? Na PCLAB podkrecili aż o 350 MHz co jak na nich jest niebywałe... Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...