LordFury Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 bachus: do m2n32-sli jest bios 0501No właśnie cały myk polega na tym, że to musi być do M2N-SLI (których nigdzie nie ma), a nie M2N32-SLI (które są na stronie Asusa nawet). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie wiem czy już ktos to umieścił na forum, ale tutaj jest test porownawczy AM2 z s939 niestety po niemiecku. wg mnie nia ma się czym podniecac... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie wiem czy już ktos to umieścił na forum, ale tutaj jest test porownawczy AM2 z s939 niestety po niemiecku. wg mnie nia ma się czym podniecac... :mur: To teraz spójrz tu http://tomshardware.co.uk/2006/06/05/first...2_uk/page8.html i zobacz jak wypada high-endowy AM2 w porównaniu z jeszcze nie ostateczną wersją Conroe.... Tak zdecydowanie nie ma się czym w AM2 podniecać.. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 e tam wy źle traktujecie AM2. na dzień dzisiejszy to zadna rewolucja - ot taki 939 z ddr2. prawdziwe zmieny dopiero nadejdą (muszą bo inaczej AMD sie juz nie pozbiera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 no wlasnie wejdzie conroe to amd da cos nowego na am2, a na dzis znajdzcie mi cos mocniejszego od intela od fx-62 (nie kręconego!). Wejdzie conroe on bedzie mocniejszy, wejdzie K8L i pewno on bedzie mocniejszy i tak w kółko! Naprawde nie wiem dlaczego taką tragedie robicie z tym AM2. Moim zdaniem jest lepszy bo ramy bardziej dostepne i tansze, a na wydajnosci minimalnie zyskał czyli wsio ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 X2 mnie zdraznil - sciana powyzej 2.5GHz wiec powiedzialem mu papa. Jak narazie wsio ok, ladnie to chodzi. Zobaczymy co bedzie dalej. Mobo jest ok tylko cena jakby nizsza byla (aczkolwiek jak i tak nie placilem za nic z tego zdjecia B) ). Testy jakies moze na szybko dzisiaj jeszcze porobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 foto X2 mnie zdraznil - sciana powyzej 2.5GHz wiec powiedzialem mu papa. Jak narazie wsio ok, ladnie to chodzi. Zobaczymy co bedzie dalej. Mobo jest ok tylko cena jakby nizsza byla (aczkolwiek jak i tak nie placilem za nic z tego zdjecia B) ). Testy jakies moze na szybko dzisiaj jeszcze porobie. a pamieci 800 ? szkoda ze nie masz 3200+ , większe pole manewru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) a pamieci 800 ? szkoda ze nie masz 3200+ , większe pole manewruPamieci 667 :cry: Matiz ma D9 ale tylko 2 x 256MB. Z chlodzeniem mam problem bo nic co mam pod reka (wc/wfc, oraz rozniste coolery) nie pasuja i mam boxa zalozonego. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Fajnie cpu-z widzi nazwę procesora: AMD Athlon 64 X2 3000+ LOL Szkoda, że takiego nie ma... Pozdr Edytowane 7 Czerwca 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Pierwsze wrazenie : bez ramu latajacego z 800MHz min. 4-3-3-8 to nie ma co sie w to ladowac. Niby DDR2 tanie, ale wlasnie te dobre moduly sa drogie i to troche zatrzymie rozwoj tej platformy, bo nie kazdego jest stac wydac ponad 500zl za szybkie DDR2 w ilosci 2 x 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Pierwsze wrazenie : bez ramu latajacego z 800MHz min. 4-3-3-8 to nie ma co sie w to ladowac. Niby DDR2 tanie, ale wlasnie te dobre moduly sa drogie i to troche zatrzymie rozwoj tej platformy, bo nie kazdego jest stac wydac ponad 500zl za szybkie DDR2 w ilosci 2 x 512MB.A szybkich ddr1 2x512 przecież też nie dostaniesz za 300zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A szybkich ddr1 2x512 przecież też nie dostaniesz za 300zł ;)Hmmm 2 x 512MB np. UCCC napewno sie taniej dostanie niz szybkie DDR2 min. 800MHz ;) Mala wada mobo juz wyszla : 270x9 i nie chce startowac za kazdym razem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Hmmm 2 x 512MB np. UCCC napewno sie taniej dostanie niz szybkie DDR2 min. 800MHz ;) Mala wada mobo juz wyszla : 270x9 i nie chce startowac za kazdym razem :lol: żartujesz??? przecież to żałosne by było ... ale w sumie to MSI :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 żartujesz??? przecież to żałosne by było ... ale w sumie to MSI :/Nie zartuje. Sciagam nowszy bios, moze cos to pomoze bo denerwuje mnie ta sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie zartuje. Sciagam nowszy bios, moze cos to pomoze bo denerwuje mnie ta sytuacja.pisz co i jak, jak tylko cos wymodzisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 omg :/ przeca przy athlonie 3200+ (10x) to to jest tylko 2.7 ghz :/ (powiedz chociaż czy na standard V ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Powiem krotko 280x9 na 1.5V nie stabilne :ploom: Smieszna ta nowa platforma AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Myślałem ponownie zmienić platformę już na AM2 ale chyba jednak kupię cos z s939, może jakiś używany A64 bo z tego co widzę to te nowe też już kiepsko się kręcą. :( Sądziłem, że tańsze pamięci DDR2 wypadną lepiej i zrekompensują cenowo s939 ale tak nie jest. Jak już napisaliscie lepsze memki są droższe więc i tak drożej wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 @DEVILEK a moze po prostu trafiles na jakiegos dziwnego procka? poczekajmy z ocena mozliwosci O/C tej platformy do czasuaz wiecej userow zrobi jakies testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) @DEVILEK a moze po prostu trafiles na jakiegos dziwnego procka? poczekajmy z ocena mozliwosci O/C tej platformy do czasuaz wiecej userow zrobi jakies testy :) trafił nie trafił, ale trafiać sie nie powinny, bo to az szkoda by sie bawić w zmiany DEVILEK - może to MSI ??? Edytowane 7 Czerwca 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 @ma1y a przeciez zawsze moze sie trafic gorszy proc, czyz nie? jakia masz pewnosc ze kupisz procesor ktory bedzie bardzo dobrze sie krecil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 @ma1y a przeciez zawsze moze sie trafic gorszy proc, czyz nie? jakia masz pewnosc ze kupisz procesor ktory bedzie bardzo dobrze sie krecil? a ja własnie o tym piszę, ze AMD juz moglo coś poprawić wydając to am2, lepszej jakosci krzemu uzywać czy coś, bo jak na raie to plusów to nie ma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 a ja własnie o tym piszę, ze AMD juz moglo coś poprawić wydając to am2, lepszej jakosci krzemu uzywać czy coś, bo jak na raie to plusów to nie ma ...i podejrzewam ze na tą podstawke plusów długo nie będzie, a przynajmniej do wyjscia proców 65nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 devilek - przysyłaj proca, zobaczymy co jest wart :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 http://pcarena.pl/a-443.html Przetestowali 5000+. Nieznacznie przekroczyli 3000 MHz na boxowym chlodzeniu. Ogolnie zadna rewelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) mogli by się zająć raczej jakimiś 3000+ czy 3200+ a nie 5000+, przecież i tak mało kto je kupuje <_< Ale w sumie 3GHz na boxie to jest całkiem, całkiem... Ale bez rewelacji. Pozdr EDIT: Przydała by się edycja pierwszego posta i więcej info o płytach itp. (wiem, wiem nudny już z tym jestem, ale tak jest wygodniej). Edytowane 7 Czerwca 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 nie wiecie czy thermaltake planuje wydac jakis koszyk żeby mozna było montoważ Big Typhoon'a na AM2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) http://pcarena.pl/a-443.html Przetestowali 5000+. Nieznacznie przekroczyli 3000 MHz na boxowym chlodzeniu. Ogolnie zadna rewelka Cytuję z powyzszego testu:"Uwaga! W związku z tym, iż na płycie głównej MSI K9N Neo-F nie ma możliwości ustawienia parametru pamięci Command Rate na 1T i działa on domyślnie przy sztywnym 2T..." koniec cytatu. To w tej chwili chyba najtańsza mobo pod AM2,ale brak 1T to duzy minus. :blink: @DEVILEK Podaj tempy jakie są na BOX'ie :) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Cytuję z powyzszego testu:"Uwaga! W związku z tym, iż na płycie głównej MSI K9N Neo-F nie ma możliwości ustawienia parametru pamięci Command Rate na 1T i działa on domyślnie przy sztywnym 2T..." koniec cytatu. to w tej chwili chyba najtańsza mobo pod AM2,ale brak 1T to duzy minus. :blink: brak vcore to tez duzy minus :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Cytuję z powyzszego testu:"Uwaga! W związku z tym, iż na płycie głównej MSI K9N Neo-F nie ma możliwości ustawienia parametru pamięci Command Rate na 1T i działa on domyślnie przy sztywnym 2T..." koniec cytatu. To w tej chwili chyba najtańsza mobo pod AM2,ale brak 1T to duzy minus. :blink: @DEVILEK Podaj tempy jakie są na BOX'ie :) czy ja wiem czy taki minus ? w asusie jest - co z tego jak na 1T nie chce sie odpalic winda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...