Ricci Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) DDR520 2,0-2-2-5 czyli 260MHz 2,0-2-2-5 jak najbardziej możliwe. @Bachus Pisałeś,że idzie 290x10=2,9GHz na BOX'ie,czyli zupełnie przyzwoicie. :D Przewidujesz FC? :) Nie na BOX'ie akurat, ale na AC Freezer 64 Pro (cooler na S939 z zapinka)...Sorka pomyliłem;AC F64Pro,co nie zmienia faktu,że na AC ładnie poszło. :) Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) @Bachus Pisałeś,że idzie 290x10=2,9GHz na BOX'ie,czyli zupełnie przyzwoicie. :D Przewidujesz FC? :) Nie na BOX'ie akurat, ale na AC Freezer 64 Pro (cooler na S939 z zapinka). Co do FC, to jeszcze nie wiem, bo musialbym zmajstrowac jakies mocowanie pod AM2... Raczej nie w tym tygodniu, to napewno. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 ej a jakie taktowanie i jakie timmingi musiala by posiadac kosc ddr2 zeby dorownac ddr1 480 2.5? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 @bachus_anonym pytanie: Ile mniej wiecej kosztuja ramy takie na ktorych sie bawisz? Gdyz moj nowy komp na 95% bedzie wymagal DDR2, a 800MHz @ 4.4.4.12 wyglada zachecajaco, zwazywszy na alternatywe w postaci Goodramow PRO 2x1GB @ 5.5.5.15... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 ~250$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ja poczekam z memkami na xdr lub ddr3. Teraz zeby pracowac na am2 z pełną wydajnością potrzeba kosmicznie drogich pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 @NeoMagNeT Ty ze swoim sprzetem mozesz czekac, ale ja, ktory juz ledwo zipie bede teraz kupowal cos sobie. Prawdopodobnie wskocze w AM2, jakas dobra pod O/C plytke, prawdopodobnie Goodramy Pro, liczac ze trafie na D9, i na tym dociagne moze do K8L, ktore powinno wykorzystac potencjal DDR2. ktos ma podobne przemyslenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ale tak czekać można do usranej śmierci... Jak wyjdzie ddr3 to będą mówić "a poczekam na ddr4, zobaczymy co pokaże" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Dokładnie Cro masz absolutną rację! Moim zdaniem warto poczekać najwyżej miesiąc góra 2 i podjac wtedy decyzje czy pakujemy sie w 939 czy AM2. Myslę że po takim czasie sytuacja bedzie juz w miare klarowna i wszystko bedziemy wiedziec co i jak! Dajmy AM 2 jeszce troche czasu (zaznaczam TROCHE) a potem bedziemy wyciągac wnioski. Poza tym dziwię sie bardzo AMD że w taki sposób "promują" swoje najnowsze produkty. Jak można wypuszcac na rynek cos co wymaga jeszce ostatniego szlifu? Na miejscu AMd molestowałbym producentów żeby wypuszczali dobre płyty i żeby był wsród nich jakis wybór a nie to co teraz... Może jestem naiwny i to tak się nie da ale ja mam wrażenie że AMD nawet nie próbowało!!! Firma wypuściła nowe procki a reszta to juz nie ich problem. Ale do cholery bez tej reszty te procesory to se można najwyżej w ramke wstawić! Kurcze przecież logiczne jest to że jak wychodzi nowość to każdy chce ją miec a tu co? Wszyscy zastanawiają się czy AM2 czy 939 i większość skłania sie ku temu drugiemu - no moim zdaniem paranoja jakas! Odpowiedź powinna być tylko jedna: AM2!!! Mam nadzieję że rozumiecie o co mi mniej wiecej chodzi;p Pozdr Edytowane 9 Czerwca 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) teps86, myślę że każdy ma zdanie podobne do twojego, bo AMD jak by nie patrząc zawaliło sprawe z AM2, ale jest tez inna mozliwosc: najpierw myslałem ze skoro wychodzi nowa podstawka a AMD kupiło Rambusa to się postara i wydajnościowo bedzie przewyzszało wszystkie dotychczasowe proce a tu klapa. wydajnosc mniejsza niz na 939. Jeżeli AMD szybko nie wprowadzi K8L w 65nm i HT3.0 to sie nie pozbiera gdy na rynek wejdzie conroe Edytowane 10 Czerwca 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) No zobaczymy czy cos ciekawego szykuje AMD. Oby, nie chce znowu monopolu Intela. Dzisiejsze wyniki platformy AM2 nie sa zadowalajace. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez d0b0c0p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) No i mam winowajce moich problemow z AM2 - mobo. Ta MSI to krotko mowiac szmelc, niby wersja z serii Platinum a nie ma regulacji vdd i dlatego nie mozna sie przebic przez stabilne 260-270MHz HTT. Nie polecam tych plyt stanowczo !!! :angry: ps. oswiecilo mnie po trzech dniach :mur: Edytowane 10 Czerwca 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 a moze jak wyjdzie jakis zmodowany bios to bedzie lepiej ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 DEVILEK Z tym radzeniem, odradzaniem wstrzymaj się do ukazania się nowych biosów :blink: Po co ta panika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 DEVILEK Z tym radzeniem, odradzaniem wstrzymaj się do ukazania się nowych biosów :blink: Po co ta panika? Sadzisz ze nowy bios odblokuje mozliwosc regulacji vdd ? Bo ja nie. Juz jest druga rev. biosu to K9N Platinum i regulacji nadal nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 sugerujesz zeby czekał na bios ? ja raczej szukałbym innej płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja nym poczekał ze 2-3 tygodnie, moze wyjdą lepsze biosy lub płyty główne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 jak mam być szczery nie pamiętam żeby kiedykolwiek nowy bios udostępnił szersze możliwości zmian napięcia. zawęził tak - w niektórych biosach do dfi lp nf4 opcja additional voltage została zmniejszona ze 126% na marne 113% :D w takim przypadku vmody tylko i wyłącznie :> ktoś zna datę oficjalnej premiery płyt DFI na AM2?? bo na computex'ie pokazali już pełną gamę, ale nigdzie nie rzuciła się w oczy data premiery :( Życzę powodzenia wszystkim pionierom ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jak DFI AM2 będzie przynajmniej tak dobra jak DFI s939 (bo w końcu nowy model powinien być lepszy) to wtedy bym choć pomyślał o AM2 a tak to na razie patrzę i patrzę i się śmieję aby nie płakać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jak DFI AM2 będzie przynajmniej tak dobra jak DFI s939 (bo w końcu nowy model powinien być lepszy) to wtedy bym choć pomyślał o AM2 a tak to na razie patrzę i patrzę i się śmieję aby nie płakać :/hehe, tez chciałbym się z tego smiać ale nad tym mozna tylko ubolewać. Jeśli AMD dalej bedzie wypuszczało takie padaki to koniec z nimi i bedzimy skazani na intela <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 co mają do rzeczy te "amd'kowe padaki" z d******i płytami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 bo dodając taką padake do i tak g***no wartej płyty otrzymasz platforme która mogłaby zadowolic jedynie jakiegos lamera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ludzie nie popadajcie w skrajności...W końcu Am2 (zanim nie wyjdzie K8L) miał tylko dawać AMD wsparcie dla DDR2, to nie miał być żaden przełom. A że na razie mobo są niedopracowane to jest norma, zawsze tak było na początku nowego socketu. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Tak naprawde to na razie ani Intel ani AMD nie dostarczaja na rynek nic interesujacego poza zapowiedziami. Do core duo nie ma rozsadnych plyt , coreduo2 nie ma nawet CPU, AM2 35W tez nie mozna kupic. Czekam na jakiegos dwurdzeniowca i 35W X2 brzmi interesujaco. Obecnie uzywam AXP-M stosujac od 1200 do 2400MHz i byle co mnie nie zadowoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 bo dodając taką padake do i tak g***no wartej płyty otrzymasz platforme która mogłaby zadowolic jedynie jakiegos lamera No nie przesadzajmy zawsze może być gorzej (czytaj: Celeron). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 No może trochę przesadziłem ale chodziło mi głownie o to że w chwili obecnej AM2 to nieopłacalny shit. Dopiero gdy zostaną wprowadzone proce w 65nm bedzie mozna powaznie o tym pomyslec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Wiesz, nikt Cię przeciez nie zmusza do kupna...Zawsze możesz zostać na tym co masz, lub przejść do niebieskich... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Do niebieskich nie przejde bo taka platforma mi nie odpowiada. Raczej zostane przy swoim sprzecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 No nie przesadzajmy zawsze może być gorzej (czytaj: Celeron). hehehe taki celeron na bazie conroe i tak będzie niezły - więc uogólnienia jak zawsze są niebezpieczne. BTW Ciekawe, że teraz na DDR2 to szansa na niskie timingi jest na razie tylko na Intelu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 hehehe taki celeron na bazie conroe i tak będzie niezły - więc uogólnienia jak zawsze są niebezpieczne. BTW Ciekawe, że teraz na DDR2 to szansa na niskie timingi jest na razie tylko na Intelu :D bardzo niebezieczne jest tez wróżenie aczkolwiek niektórzy sie podojmuja tego ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...