Sysak Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Nie wie ktoś która z tych płyt na dzień dzisiejszy jest najlepsza? Może się ktoś o nich wypowiedzieć? Abit KN9 SLI Asus M2N-E Asus M2N SLI Deluxe Gigabyte GA-M55SLI-S4 Gigabyte GA-M57SLI-S4 MSI K9N Neo-F MSI K9N Platinum MSI K9N ULTRA-2F Ciekawi mnie jeszcze to: AsRock AM2XLI-ESATA2 Czyżby ta płyta była następcą słynnego Asrocka 939Dual SATA2? :D Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ABIT, Asus, Asrock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Nie będzie bo na am2 raczej nie będzie anty HT a dopierow K8L o którym niewiadomo czy z podstawką AM2 będzie pracowal.Zanim bedzie K8L maja byc dwie lub trzy wersje X2 65 nm. Pierwszej optymalizacji mozna spodziewac sie w 65 nm. Co do X2 3600+ 65 W to bardzo prawdopodobne bo dwurdzeniowy 31W Turion z 2x256 KB L2 jest oficjalnie u AMD http://www.amdcompare.com/us-en/notebook/ Asrock prawdopodobnie nie zamiscil X2 3600+ w liscie procesorow do nowych plyt AM2 dla zabawy. W majowym oficjalnym cenniku AMD ten turion (T-L50) kosztuje 184$ a najtansze X2 3800+ 303$. Trudno zgadnac jaka cene wyznaczy AMD (a raczej rynek) na najtansze X2 po wejsciu core 2 duo. Jedno jest pewne: musi byc konkurencyjna a to czy bedzie to X2 3800+ czy X2 3600+ to odzielna sprawa. Edytowane 28 Czerwca 2006 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 A ten X2 3600+ będzie tylko na AM2, czy też zamierzają go wprowadzić jeszcze na S939? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Przydałoby się na 754, jakis dual core dla biedaków... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 A ten X2 3600+ będzie tylko na AM2, czy też zamierzają go wprowadzić jeszcze na S939?Dotychczas nic nie wskazuje na to ze ma byc na s939 bo Asrock umiescil X2 3600+ tylko w spisie CPU do AM2 oraz stepping wspomnianego turiona jest identyczny jak CPU pod AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Przydałoby się na 754, jakis dual core dla biedaków... ;)Ja bym wolał DFI LP nf4 z pcx dla 754 :P ;(. Przez to agp muszę się przesiadać powoli, narazie jest taki zamęt z tym wszystkim iż nie wiadomo w co się pakować, także czekam aż coś konkretnego się pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Przydałoby się na 754, jakis dual core dla biedaków... ;)Dual core na 754 to raczej nie bedzie skoro turion zmienil podstawke z 754 na S1 pod dual core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja mam takie pytanko czy boxowe coolery do athlonów są z heatpipe tak jak pisali na pclab czy zwykłe aluminiowe klocki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Do FX'ow są z heatpipe, do reszty normalne. No chyba że do X2 też sa z HP ale nie wiem tego. Edytowane 28 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h1jack3r Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 do am2 sa te nowe wiatraki z heatpipe. http://pclab.pl/art19897-1.html taki jak masz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 W tej aukcji widać aluminiowego kloca także sam nie wiem http://www.allegro.pl/item111399590_athlon...lata_w_wa_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 w sempach i antkach do 3200+ sa zwykle alu. wyzszych modeli nei mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 na pclab to sobie mogą pisać... tak jak mówił niemieć semp/jednordzeniowy athlon są zwykłe alusy (w sumie to sie na początku zawiodłem) btw.. ASrock załatwiony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Pojawily sie pierwsze CPU pod AM2 35 W co dziwniejsze 3800+ 2,4 GHz ktorego nie ma w cenniku na stronie AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 @MILANS i co? masz juz jakies testy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h1jack3r Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 kurczak80 przepraszam ze w blad wprowadzilem, kierowalem sie pclabem wlasnie, w sumie to troche nie ladnie jesli tak robia. Jak fajny box to dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 kurczak80 przepraszam ze w blad wprowadzilem, kierowalem sie pclabem wlasnie, w sumie to troche nie ladnie jesli tak robia. Jak fajny box to dla wszystkich. mala uwaga nie pclab a pclol [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 zacieram raczki na test ASRocka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) narazie to jeszcze musi dojść ;) jutro chyba będe musił się rozstać z ASUSem :( a tak mi sie z nim dobrze współpracowało btw.. nie chce ktos kupić sempa 2800+ ? (Am2) - robi 2600 mhz na stock voltage Edytowane 29 Czerwca 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 narazie to jeszcze musi dojść ;) jutro chyba będe musił się rozstać z ASUSem :( a tak mi sie z nim dobrze współpracowało btw.. nie chce ktos kupić sempa 2800+ ? (Am2) - robi 2600 mhz na stock voltage Ja bym kupił jakby była porządna mobo na am2 ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 no ten asus m2n32-sli deluxe jest bardzo dobry ;) jak narazie chyba najlepsze mobo pod am2 (chyba ze cos jeszcze jest dobre tylko my tego jeszcze nie dostrzegliśmy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) cena też fajna :rolleyes: A sprawdzałeś prostszą wersję tzn bez SLI ??? Edytowane 29 Czerwca 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Mi się marzy TEN EPoX, zobaczcie na sekcje zasilania :>. 2 gniazda IDE wiec nie bede musiał zmieniać dysku, wyświetlacz kodów, ogółem full wypas 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) prostszej wersji jeszcze nie testowałem a co do Epoxa... mi się wydaje czy on na NF4 jest ? Edytowane 29 Czerwca 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Nom jest na NF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A co w tym złego ze jest na NF4 :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Mi się marzy TEN EPoX, zobaczcie na sekcje zasilania :>. 2 gniazda IDE wiec nie bede musiał zmieniać dysku, wyświetlacz kodów, ogółem full wypas 8)czy epox sie nauczy w końcu i da gniazdo zasilania w normalnym miejscu???? a swoją drogą fajny fajny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 czy epox sie nauczy w końcu i da gniazdo zasilania w normalnym miejscu???? a swoją drogą fajny fajny :) mi to ulozenie gniazdka w epoxie bardzo odpowiada. kable zasilajace puszczalem w szynach wzmacniajacych a pozniej schodzily bezposrednio nad gniazdo zasilajace, zero balaganu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) czy epox sie nauczy w końcu i da gniazdo zasilania w normalnym miejscu???? a swoją drogą fajny fajny :) Mam nadzieje, że gniazdo pozostanie tak jak jest ;) Ja mam tak ułożony kabel, że zupełnie nie przeszkadza w przepływie powietrza, bynajmniej w mojej obudowie, a w przypadku gdyby gniazdo było po prawej stronie, byłoby gorzej. Kabel mam puszczony pod obudową wentylatora 120x120x38, wcześniej w takiej "ramce" w obudowie...Także grunt to dobra buda ;) mi to ulozenie gniazdka w epoxie bardzo odpowiada. kable zasilajace puszczalem w szynach wzmacniajacych a pozniej schodzily bezposrednio nad gniazdo zasilajace, zero balaganu. o własnie, chodziło mi o te szyny wzmacniające, tam są takie fajne wgłebienia, idelane na kabel 12v i ten gruby ;p Edytowane 29 Czerwca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...