neomagnet Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) jutro jade do niemiec wiec gdy wróce bede zaopatrzony w dodatkowe fundusze na kompa :) moze kupie jakiegos procka x2?? kto wie..... edit// Nie bedzie anty-HT. http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32885 to była bujda :( Edytowane 17 Lipca 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 no tak to już od pewnego czasu wiadmowe..... A teraz niestety ale lepiej kupic conroe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 No niestety, conroe jest dosc tani i nasłabszy model jest w stanie przebic fx-62. A ja juz kupiłem asrocka-co za pech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 kurde, a tak sie napalilem na to anty ht :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Nie wiem co tak wszyscy jęczycie pod koniec tego roku mają wyść nowe procki wykonane w technologii 65 nm i bardzo prawdopodobne jest ,że będą lepsze niż procki Intela. A tak poza tym to jak myslicie doczekamy sie wkoncu na obnizkecen tak gdzies do 10 sierpnia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davero Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Ale te 65nm to mają być tylko dwurdzeniowce, tak? Czy orientujecie się czy zapowiadane są jakieś spadki cen jednordzeniowych procesorów na AM2 po premierze handlowej Conroe pod koniec lipca? Nie wiem czy czekać. Czy trafiliście gdzieś na testy porównawcze w grach Sempronów i Athlonów na AM2? Się waham. Czy ten zwiększony cache cokolwiek daje istotnego? Czy, waszym zdaniem, w cenie do ok. 450 złotych jest jakakolwiek inna sensowna propozycja procesora do gier niż Athlon na AM2, względnie Sempron na tę samą podstawkę? Edytowane 18 Lipca 2006 przez Davero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ale te 65nm to mają być tylko dwurdzeniowce, tak? Czy orientujecie się czy zapowiadane są jakieś spadki cen jednordzeniowych procesorów na AM2 po premierze handlowej Conroe pod koniec lipca? Nie wiem czy czekać. Czy trafiliście gdzieś na testy porównawcze w grach Sempronów i Athlonów na AM2? Się waham. Czy ten zwiększony cache cokolwiek daje istotnego? Czy, waszym zdaniem, w cenie do ok. 450 złotych jest jakakolwiek inna sensowna propozycja procesora do gier niż Athlon na AM2, względnie Sempron na tę samą podstawkę? Cash procesora właśnie przydaje się w grach. Według moich obserwacji i inych forumowiczów też - głównie w grach. Nie zauważyłem innych zalet większej pamięci podręcznej. Nawet są takie testy na badziewnym benchmarku - wystarczy same tabelki pooglądać (opis trzeba czytać z przymróżeniem oka :) wiadomo dlaczego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Apropo DFI --> http://eu.dfi.com.tw/Product/xx_product_sp...ITY&SITE=PLNo i okazuje się, że płytka ma spore możliwości --> http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107226 HTT 433MHz to już naprawdę dużo, poza tym moduje się na SLI B-) Edytowane 18 Lipca 2006 przez lukas8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) nice :D tylko teraz pytanie ile to cudo bedzie kosztowac hihi ^_^ Edytowane 18 Lipca 2006 przez tsgs2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ceny AMD po premierze Core 2 Duo wg. dailytech. X2 3800+ za ~650 zł w porównaniu do dzisiejszej ceny 1200 zł to naprawdę spora obniżka, miejmy nadzieję że ceny się potwierdzą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 a ja sie jeszcze tu tak spytam , ale nie bijcie ;P czy procki na s754 jeszcze stanieja? :) wiem ze ot ale nie chce innego tematu zakladac ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 pewno minimalnie tak ale na zbyt wiele bym juz nie liczył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ceny AMD po premierze Core 2 Duo wg. dailytech. X2 3800+ za ~650 zł w porównaniu do dzisiejszej ceny 1200 zł to naprawdę spora obniżka, miejmy nadzieję że ceny się potwierdzą :) o niee, piekna obnizka - teraz cos czuje,ze w polsce za cene dzisiejszego X2 3800 bedzie mozna kupic X2 5000 ($282 x kurs euro ~3.8zl + jakas marza = ~1200zl) albo moze by tak X2 4600 65W EE ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davero Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 rafa, lukas8 --> dzięki. :D Warto poczekać trochę, bo i jednordzeniówki ładnie mają potanieć z tego wynika. Mam jeszcze jedno pytanie czy ASROCK AM2XLI-eSATA2 może mnie ograniczać jakoś przy kręceniu karty graficznej? Nie wiem - chipset nie ten, tanie części odpowiadające za zasilanie - ja się przesiadam z Rivy TNT2 M64 więc dla mnie nowa technologia to jest trochę czarna magia... :oops: Prawdopodobnie nabędę 7600GS od Galaxy w celu kręcenia właśnie więc kiepsko by było, jakby się okazało, że mobo mnie ogranicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 raczej nie. Te grafy za duzo pradu nie zra :) p.s. dobry wybor z grafa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 raczej nie. Te grafy za duzo pradu nie zra :) p.s. dobry wybor z grafa :) Szczególnie jeszcze ta Zalman edition :D tez mi sie śni po nocach ale postanowilem poczekac z wymiana aż nvidia wypusci cos zgodnego z DX10 a co do cen prockow to fajnie jakby potaniał venice 3000 + bo ten własnie zastapi w niedługim czasie mojego semprona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davero Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Z obrazka, do którego prowadzi linka zarzucana przez lukasa8, wynika że Athlony na S.939 nie stanieją (chyba, że NA znaczy "brak danych", a nie "bez zmian") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Z obrazka, do którego prowadzi linka zarzucana przez lukasa8, wynika że Athlony na S.939 nie stanieją (chyba, że NA znaczy "brak danych", a nie "bez zmian")NA-non available - niedostępny Czyli będą wycofywane z rynku. Ale zostają jeszcze zapasy magazynowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 ale z obrazka wynika, jesli sie nie myle, ze nie wszystkis s939 zostaja wycofywane. polityka dostepnosci prockow w przypadku AM2 i s939, z tego obrazka, wynika na podobna. najmocniejsze modele zostaja na AM2, a w przypadku slabszych znikaja te z 2MB L2 (X2) i z 1MB L2 (AMD64) oczywiscie ja zakladam, ze tam gdzie nie ma napisane SOCKET AM2 chodzi o s939 poprawcie mnie jesli sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Nie mylisz się. Wszystkie procki S939 zostaną wycofane ze sprzedaży. @Kosiarz_1987 Nie opłaca sie brać Athlona 3000+ - 3200+ jest kilka zł droższy a ma większy mnożnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Czegoś nie kumam: Przecież zostaną A64 3500+ i 3800+ i to w dość atrakcyjnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MR.MANIAK Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Co sądzicie o tej płycie głównej -- Asus M2n-e Nforce 570 Ultra? Ktoś używa? Jak sie sprawuje? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Troche osob juz ją posiada i zachwala sobie. Poszukaj nawet w tym temacie albo zapytaj MILANSa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) NVIDIA PO WYKUPIE ULI PRZEMALOWAŁA ICH CHIPSET M1697 NA NVIDIA M1697 A MSI PUŚCIŁO PŁYTĘ K9NU Neo --- NA TYM CHIPSECIE NIBY JUŻ MARKI NVIDIA --- A TERAZ MAM PYTANIE CZY JAK ZAKUPIE PŁYTĘ ASROCK AM2XLI-eSATA2 - M1697 TO PÓJDA NA NIEJ TE SAME STEROWNIKI A DODATKOWO ZYSKAM TE XLI CZY NIE DA RADY TAK ZROBIĆ BO NIBY CHIPSET TEN SAM Edytowane 19 Lipca 2006 przez XWOJCIECHX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 musisz miec zmodyfikowane sterowniki od grafy aby dzialalo SLI (XLI). Jak je wgrasz to wsio piknie smiga (tak czytalem :P ) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davero Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Czegoś nie kumam: Przecież zostaną A64 3500+ i 3800+ i to w dość atrakcyjnych cenach. Fakt, w identycznych jak analogiczne modele na AM2. A odnośnie wspominanej mobo Asus M2n-e Nforce 570 Ultra - jest na niej chłodzenie z heatpipem, w którym zbiorniczek z cieczą jest na dole (na chipsecie, a radiatorki na górze). Jeśli mam montaż płyty odwrócony o 180° to chyba ta płyta nie dla mnie, nawet gdybym przykleił na bloczek na chipsecie jakiś dodatkowy radiator? Edytowane 19 Lipca 2006 przez Davero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) chodziło mi o to czy jak kupie ta z XLI to czy bede mógł uzywać sterowników od MSI K9NU Neo -- TEN SAM chipset 1697 ale juz bez xli dali ( czyzby okrojona XLI -- zeby kupować tylko ORYGINALNE SLI -->570 tki ) Edytowane 19 Lipca 2006 przez XWOJCIECHX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Co sądzicie o tej płycie głównej -- Asus M2n-e Nforce 570 Ultra? Ktoś używa? Jak sie sprawuje? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29510 mam teraz ta płyte na testy i do tego pamięci patriota 800 LLK...jest to padaka ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Czemu padaka ??, pochwal sie jakimiś wynikami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 dziwne :huh: ...ja mam płytkę jak w podpisie i nie narzekam, a przecież to prawie te same płytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...