malkovich Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Tutaj test Gigabyte na 570SLI - wyciąga HTT=300. Ciekawe czy GB na NF550 tak samo daje rady B-) Bo obie płyty wyglądają (wiem, że to niby nic nie ma do rzeczy) identycznie poza drugim slotem PCIEx w modelu SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Zainteresowala mnie plyta Asus M2N4-SLI http://sklep.benchmark.pl/pelny_30388.html?print=1 na starszym chipsecie nForce4 SLI, z racji posiadania 2 kontrolerów ATA, ktos ma moze cos o niej powiedziec czy dobrze sie na niej podkreca proca i nie ma z nia problemow. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez grz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Napisałem mail do esc.pl z zapytaniem kiedy bedzie dostepna DFI na AM2 co się pojawiła w cenniku, odpisali ze od jutra rana. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 No, nareszcie pożądna płyta pod am2. Juz zaczynam zbierac forse, bo asrock to raczej nie do oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 No, nareszcie pożądna płyta pod am2. Juz zaczynam zbierac forse, bo asrock to raczej nie do oc.Życie pokaże :wink: - ja bym się zbytnio nie napalał - jak ASUS i Abit pierniczy swoje płyty to i DFi też coś może... Coś mi się wydaje że dla chętnych na dobre AM2 to jeszcze trzeba trochę więcej czasu poczekać. Może kwartał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Życie pokaże :wink: - ja bym się zbytnio nie napalał - jak ASUS i Abit pierniczy swoje płyty to i DFi też coś może... Coś mi się wydaje że dla chętnych na dobre AM2 to jeszcze trzeba trochę więcej czasu poczekać. Może kwartał. Na xtremesystems wykręciła się całkiem ładnie. I jest tania. Teraz wiem jaką bede miał płyte pod AM2 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Na xtremesystems wykręciła się całkiem ładnie. I jest tania. Teraz wiem jaką bede miał płyte pod AM2 :] plz link :) To DFI wygląda całkiem nieźle -> http://www.madshrimps.be/forums/showthread...?threadid=25618 i stosunkowo tanie :) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5062 EDIT: I płyta pozamiatała :) 359 zł V-CPU 0,8-1,85V; V-mem do 2,5V; HTT 350 :) http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?p=559054 http://www.lejabeach.com/pics/dfiultra2m2072606-9.jpg EDIT2: 433 :) THX grzesiu Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 kurcze czemu tu wszyscy narzekają na AM2..owszem ma pewne problemy z kompatybilnością pamięci ale bez przesady...moj Asus chodzil bez problemu na Goodramach, Kingstonach, Corsairach VS a teraz na XMSach2 i 0 (słownie ZERO) problemów...OC rewelacyjny 333x9 na 1,525 i wszystko stabline...niższy model mimo zlych recenzji tez ma niezle przeblyski http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102595 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 plz link :) To DFI wygląda całkiem nieźle -> http://www.madshrimps.be/forums/showthread...?threadid=25618 i stosunkowo tanie :) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5062 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...p;highlight=dfi http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107226 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=208466 Czy ty wogóle czytałeś topic, do którego link mi podałeś? ;-) Ponawiam pytanie: Czy wiadomo coś o planach wprowadzenia na rynek przez Asrocka modelu 939 Dual Sata2? (Nie chodzi mi o obecną już płytę AM2-XLI-eSata2, tylko o coś z portem AGP+PCIe.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Czy ty wogóle czytałeś topic, do którego link mi podałeś? ;-) Ponawiam pytanie: Czy wiadomo coś o planach wprowadzenia na rynek przez Asrocka modelu 939 Dual Sata2? (Nie chodzi mi o obecną już płytę AM2-XLI-eSata2, tylko o coś z portem AGP+PCIe.) Juz tu ktos podał link chyba z 2 strony wcesniej ze jest taka mobo z asrocka ale czy juz wyszla to nie wiadomo wystarczy tylko troszke poczytac :wink: Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zajrzyj na strone asrocka (www.asrock.com). Moze tam bedzie info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 To DFI wyglada bardzo apetycznie :twisted: Duże możliwości zmiany napięć, zwłaszcza mem, możliwość odblokowania SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 jeszcze raz Asus m2n-e click pamięci @2,15V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 ja chyba również zdecyduję się na tą DFI s.AM2 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Panowie lamersie pytanie 1. Czy teoretycznie jest jakas różnica w OC miedzy nforce 570 a 590 2. Jak byscie nie patrzyli na kase jaką płyte byście kupili pod socket am2 ( z tych nawet nie dostępnych w naszym kraju bo mam taką możliwość) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) 1. Teoretycznie nie. 2. ASUS RoG (Ring of Gamers) ;) oczywiście, że Republic ;) Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 1. Teoretycznie nie. 2. ASUS RoG (Ring of Gamers) ;) RING? RoG = Republic of Gamers ja bym się jeszcze zastanowił nad tym foxconnem. jest on troche tańszy bo kosztuje coś koło 700 zł (asus 900 ale ma lepsze chłodzenie, lepszą dzwiekówke i kilka bajerów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 1. Nie 2. Najbardziej wypasiony model EPoXa/DFI. Jutro będe miał DFI + sempron 3000+, zobaczymy co potrafi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 No nareszcie jakies konkretne testy konkretnych płyt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 1. Nie 2. Najbardziej wypasiony model EPoXa/DFI. Jutro będe miał DFI + sempron 3000+, zobaczymy co potrafi :D No zobaczymy co to będzie za zestawik jak coś porządnego to może będzie przesiadka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) No, nareszcie test dfi. grzesiu, jak bedziesz miał to na samym początku napisz czy mozna zmieniac vcore i mnoznik na sempronie no i czy działa cnq. Chce zmienic tego asrocka na cos lepszego choc teraz zaczołem wyciagac htt 270 Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) to jak jest w końcu z tymi pamięciami DDR2 800Mhz w nowej DFI Infinity? obsługuje ta płyta? (w opisie przedmiotu na esc.pl nie pisze że obsługuje, to samo na stronie producenta a ci kolesie z extremesystem testowali 800Mhz) a Ty grzesiu jakie masz RAMY? pozdro B-) Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez gosu001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) to jak jest w końcu z tymi pamięciami DDR2 800Mhz w nowej DFI Infinity? obsługuje ta płyta? (w opisie przedmiotu na esc.pl nie pisze że obsługuje, to samo na stronie producenta a ci kolesie z extremesystem testowali 800Mhz) a Ty grzesiu jakie masz RAMY? pozdro B-) Jutro będe miał GoodRam 2x512 667. Testy będą pewnie wieczorem, bo najpierw musze złozyć kumplowi który kupuje odemnie graty kompa, potem jechac do brata po dfi/cpu/ram i złozyc sobie. No, nareszcie test dfi. grzesiu, jak bedziesz miał to na samym początku napisz czy mozna zmieniac vcore i mnoznik na sempronie no i czy działa cnq. Chce zmienic tego asrocka na cos lepszego choc teraz zaczołem wyciagac htt 270 Ok, wszystko napisze. BTW, htt270 :lol: ? To jakaś tragedia, nawet 2.4ghz to nie daje :/ Ten Asrock to jednak padlina jest :P Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 @grzesiu: a Ty jak sądzisz, pamiątki 800Mhz pójdą na tej DFI? B-). Ja zamierzam kupić 2x512MB 800Mhz Geil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 @grzesiu: a Ty jak sądzisz, pamiątki 800Mhz pójdą na tej DFI? B-). Ja zamierzam kupić 2x512MB 800Mhz Geil Na extremesystems testowali na 800MHz i chodziły, więc pewnie będą chodzić, kupuj śmiało 800stki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Heh, asrock to naprawde złomek. Narazie testuje spi 16Mna 275HTT, na 280 nie dawał rady <_< . Przydałoby sie podniesc vcore, a co do vcore to looknijcie na fotke: :blink: CPU-Z zle pokazuje. Przy 2v zamiast procka miałbyś kłęby dymu i troszkę zwęglonego laminatu :] Wiem, przeciez asrock nawet nie byłby wstanie podac takiego napięcia. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Heh, asrock to naprawde złomek. Narazie testuje spi 16Mna 275HTT, na 280 nie dawał rady <_< . Przydałoby sie podniesc vcore, a co do vcore to looknijcie na fotke: :blink: CPU-Z zle pokazuje. Przy 2v zamiast procka miałbyś kłęby dymu i troszkę zwęglonego laminatu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Heh, asrock to naprawde złomek. Narazie testuje spi 16Mna 275HTT, na 280 nie dawał rady <_< . Przydałoby sie podniesc vcore, a co do vcore to looknijcie na fotke: :blink: Wiem, przeciez asrock nawet nie byłby wstanie podac takiego napięcia. Najlepiej zgonić na asrocka. Może poprostu nie potrafisz podkręcić lub trafiłeś padake procka? Eh bo asrock to odrauz jakieś [ciach!]o... n/c Wracając do tematu, to DFi jest kuszącą propozycją w połączeniu z x2 i dobrym ramkiem można zbudować wypas pcetka. Jak zakupie podziele się wrażeniami. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Najlepiej zgonić na asrocka. Może poprostu nie potrafisz podkręcić lub trafiłeś padake procka? Eh bo asrock to odrauz jakieś...Ale mówisz tak bo masz ASrock'a...czy testowałeś/porównywałeś z innymi DFi,Abit,Asus,MSi itp??? :D :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...