bobson37 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Testowałem, porównywałem. To nie jest temat na tą płytę ale jedyne jej wady to troszke ubogi bios i żadkie cooldboty. Jak ktoś chce i potrafi wykrzesa z niej bardzo dużo. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Najlepiej zgonić na asrocka. Może poprostu nie potrafisz podkręcić lub trafiłeś padake procka? Eh bo asrock to odrauz jakieś [ciach!]o... n/cUważam ze to asrock bo ma niedopracowany bios, nie działa CnQ w sempach (nie wiem jak jest na innych płytach) no i duzo osób wyciaga na nim bardzo małe HTT (230-240) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Jaka plyte byscie polecili pod AM2 za 300-350zl.Wiecej kasy nie mam.thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Jaka plyte byscie polecili pod AM2 za 300-350zl.Wiecej kasy nie mam.thx poczekaj na testy grzesia sam na nie czekam z niecierpliwoscia a ta DFI jest akurat po 359 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja myśle że to DFI bedzie ogólnie git, narazie w sumie od kiedy DFI zaczelo robic dobre plyty (czyli od wypuszczenia DFI LP/INF nf2) tylko jedną płyte pod AMD udało im się spaprać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dobra, jade po plyte i prawdopodobnie zamiast sempa wezme Athlona, bo mała róznica w cenie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ...prawdopodobnie zamiast sempa wezme Athlona...Rozpusta panie... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dobra, jade po plyte i prawdopodobnie zamiast sempa wezme Athlona, bo mała róznica w cenie. :) Jak bedziesz mial pierwsze wyniki to odrazu zapodaj jestem nizmiernie cikaw co ta mobo potrafi chociaż po linkach które podąłes do testów na zagranicznych forach widac ze bardzo duzo :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A juz myslałem ze bedzie test sempa na innej płycie. Ma ktos semprona 3k+ na płycie innej niz asrock am2xli?? Chcę wiedziec czy działa CnQ, i czy mozna zmieniac mnoznik i vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A juz myslałem ze bedzie test sempa na innej płycie. Ma ktos semprona 3k+ na płycie innej niz asrock am2xli?? Chcę wiedziec czy działa CnQ, i czy mozna zmieniac mnoznik i vcore.Na egiełdzie jest napisane że CnQ jest tylko w sempronach od 3200+ w górę :sad: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1680 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Sempron 3000+ AM2 nie wspiera technologii Cool'n'Quiet "Any AM2 Sempron over 1.8 GHz will support Cool’N’Quiet. If a Sempron is under 1.8GHz, it will not support Cool’N’Quiet due to the lack of power steps in the CPU. Also, all AM2 Semprons do support the Enhanced Virus Protection as well." Oficjalne stanowsko AMD. Potwierdzone też na forum MSI. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Kurde, to po cholere piszą o CnQ na pudełku?? Musze wymienic sempa na athlona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jestem już w domu, DFI/ATHLON 3000+/2x512 goodramow lezy kolo mnie (szkoda ze goodramy nie na D9 ). Zaraz się zabieram za montaz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) A teraz cos zupelnie z innej beczki :Tyan Tomcat h1000s (S3950) AM2 Edytowane 6 Października 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Kurde, to po cholere piszą o CnQ na pudełku?? Musze wymienic sempa na athlona.A po kiego??? :blink: Przecież sempron zużywa tak mało energi że nie ma co już oszczędzać. Athlon będzie zużywał więcej. To na czym ci zależy; oszczędności czy na bajerach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A po kiego??? :blink: Przecież sempron zużywa tak mało energi że nie ma co już oszczędzać. Athlon będzie zużywał więcej. To na czym ci zależy; oszczędności czy na bajerach?Ale w procach bez c'n'q mnożnik jest całkowicie zablokowany, nie da sie go w dol zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ale w procach bez c'n'q mnożnik jest całkowicie zablokowany, nie da sie go w dol zmieniac.Wiem o tym, ale on napisał kilka razy o braku C'N'Q a nie blokadzie mnożnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Wiem o tym, ale on napisał kilka razy o braku C'N'Q a nie blokadzie mnożnika.Ale chodziło mi takze o regulacje mnoznika, ale takze o zuzycie energii. Bradzo często komputer pracuje całymi dniami i jest w tym czasie nieuzywany wiec po co ma zuzywac nadmierne ilosci prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jak jest nieuzywany to dlaczego seti nie liczy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witajcie, Niech to ktoś w końcu rzeczowo i jasno wyjaśni z tym C'N'Q w Sempach :) Najlepiej posiadacz Socketa AM2 i Sempronka 2800 lub 3000+ na pokładzie.Przeglądając wątki wiem że jedna osoba tak ma na Asrocku a co z pozostałymi? wszyscy na Antkach? jadą :D Swoją drogą to trochę dziwne ta cała sprawa teraz ni stąd ni zowąd wyszła.Takie "newsy" że C'N'Q dostępne tylko od wersji 3200+ powinny już być od samego początku wyjścia procków jasno i czytelnie dla każdego objaśnione.Dla mnie liczy sie wydajność, komp u mnie przeważnie stale na maxa chodzi przez 24h i jeżeli będę składał zestaw na AM2 a okaże się że będe miał takiego Procka i będzie dobrze sie kręcił to nie zamienię go na Antka, chyba że starczy $ na X2 to owszem ale w innym wypadku brak C'N'Q nie będzie dla mnie żadną bolączką... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 CnQ na sempie 3000 nie działa. Dostatecznie jasno?? Nie wiem dlaczego tak jest ale AMD daje CnQ tylko do procków które mają conajmniej 1,8ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) To w takim razie, czym tak naprawde róznią sie te procki? oprócz taktowań, przecież to ta sama architektura i struktura procka.Coś mi to nie pasi C'N'Q "wycięte" z 2800 i 3000+ :angry: a może stery sa tak naspisane(AMD driver) że te wersje nie obsługują pod systemem tego.Napsiałem przed chwilką mały "liścik" do AMD i zobacze czy coś odpiszą... P.S. i po jakiego wała piszą na pudełkach z tyłu takie farmazony w stylu C'N'Q i sprzetowe wsparcie dla wirtualizacji bo tego jak sie okazuje też nie ma :angry: Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Desti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 To w takim razie, czym tak naprawde róznią sie te procki? oprócz taktowań, przecież to ta sama architektura i struktura procka.Coś mi to nie pasi C'N'Q "wycięte" z 2800 i 3000+ :angry: a może stery sa tak naspisane(AMD driver) że te wersje nie obsługują pod systemem tego.Napsiałem przed chwilką mały "liścik" do AMD i zobacze czy coś odpiszą... P.S. i po jakiego wała piszą na pudełkach z tyłu takie farmazony w stylu C'N'Q i sprzetowe wsparcie dla wirtualizacji bo tego jak sie okazuje też nie ma :angry: 2800+ ma 128kb cache l2, 3000+ ma 256kb cache l2, ot cała róznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) 2800+ ma 128kb cache l2, 3000+ ma 256kb cache l2, ot cała róznica. Hi, Nom i do tego zmierzam czyli "żadnej" różnicy :D Czyli wychodzi na to że brak C'N'Q w Sempach 2800 i 3000+ w stosunku do wyższych modeli to nie wada sprzetowa tylko softwarowa :) jak się mylę niech mnie ktoś poprawi. Pozdro Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Desti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ...do tego zmierzam czyli "żadnej" różnicy :D Czyli wychodzi na to że brak C'N'Q w Sempach 2800 i 3000+ w stosunku do wyższych modeli to nie wada sprzetowa tylko softwarowa :) jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.128 a 256kb cash'u to dla ciebie żadna różnica? :blink: nie wiesz co mówisz! Jak postawisz system to nie masz AMD Driver a proc przecież do tego czasu też działa, nie? Więc jaka wada software'owa? Musi to być w samym procku zakodowane. Ewentualnie coś w biosach jest. Ale o czym tu prawić - nie ma to nie ma. Najwolniejsze sempy i tak malutko prądu zużywają dzięki m.in. małej pamięci podręcznej. AMD na pewno zrobiło to celowo uznając że nie ma już co spowalniać tego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Jestem już w domu, DFI/ATHLON 3000+/2x512 goodramow lezy kolo mnie (szkoda ze goodramy nie na D9 ). Zaraz się zabieram za montaz. iiii jak tam pierwsze testy :unsure: :?: :!: Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 128 a 256kb cash'u to dla ciebie żadna różnica? :blink: nie wiesz co mówisz! MACIE! swoją żadną różnice między 128 i 256... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) 128 a 256kb cash'u to dla ciebie żadna różnica? :blink: nie wiesz co mówisz! Hi, Wiem co mówię, ewentualnie róznica jest ale znikoma w grach tymbardziej że nie ma co porównywać 128-256 Semprona, z Athlonem z 512 lub 1MB Cache to już będzie bardziej to widoczne ale jak procek jest wydajny to można ciu tzniwelować przewagę kaszy :) nadrabiając Mhz.Nie złożyłem jeszcze zestawu pod AM2 ale chciałem rozwiać wszelkie wątpliwości co do C'N'Q w Sempach.Także możemy przestac kaszować i zająć się konkretami. Edit: Nie tylkop Semp ma problemos z C'N'Q - Kłopoty z C'N'Q P.S. Widziałem na głównej Forze Asusa Oficjalny nowy biosik do M2N-E i jak Wam Userzy tej MOBO, poprawiło się coś znacząco a propo stabilności i OC? Pytam bo być może się skusze na tą płytkę... Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Desti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ... P.S. Widziałem na głównej Forze Asusa Oficjalny nowy biosik do M2N-E i jak Wam Userzy tej MOBO, poprawiło się coś znacząco a propo stabilności i OC? Pytam bo być może się skusze na tą płytkę... gdzie Ty widzisz jakiś NOWY oficjalny bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 gdzie Ty widzisz jakiś NOWY oficjalny bios? Niop widzu :) Poprzedni był z tego co wiem 02.03 tak? a na Station drivers masz dziś zapodany 03.02, z resztą zobacz sobie>dziś dodali na stronie... Asus M2N-E - Nowy Bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...