FatAlbert Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 http://images4.fotosik.pl/169/a89609934c33ad37med.jpg Pierwsze wrazenie - jaki mul, po przesiadce z E6700@duzo. System chodzi wolniej, itp, itd. Zdziwinie takze na sam poczatek : instaluje SP2 a mobo podnosi taktowanie proca przy obciazeniu, pomimo, ze w biosie wsio wylaczone i ustawione na manual :blink: I tak oto z 2.3GHz na powitanie, w polowe instalki SP2 mialem 2970MHz :huh: i wsio dzialalo. Ciekawa mobo. to ciekawe :D tylko ta cena asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Ja chce niebieskiego juz. W biosie tej mobo jest nawalone tyle opcji, ze nie wiem co zmienic aby to dzialalo normalnie ( np. 300x9 i memki tez przyzwoicie ). Bios DFI Ultra-D niby ma duzo opcji do pamieci, ale ten ma 4 zakladki do nich :blink: Memki na 965P czy 975X fikaly spoko na prawie 1200MHz przy 2.65V a tu daje 4-4-4-8 2T :lol: ( 2.45V ) i nie umie 900MHz na nich zrobic. Hmmm HT na 3 I inne takze jak na 939 a [gluteus maximus] nie bardzo chce dzialac :huh: Jeszcze jedno : sys muli nie milosiernie, zanim sie wlaczy to pasek lata nawet nie wiem ile razy. nV IDE SW ? Edytowane 16 Października 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Jeszcze jedno : sys muli nie milosiernie, zanim sie wlaczy to pasek lata nawet nie wiem ile razy. nV IDE SW ? To coś z driverami jest, u mnie pasek od windy przelatuje 1.5 - 2 razy...BTW, masz ustawienia read preamble i async latency value? Moze tym się pobaw ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 To coś z driverami jest, u mnie pasek od windy przelatuje 1.5 - 2 razy...BTW, masz ustawienia read preamble i async latency value? Moze tym się pobaw ;>Grzesiu zabawe z AMD na dobre zakonczylem na ktoryms tam razie DI + Venice ;) Moze jakies wskazowki co by tam ustawic ? Bios mnie normalnie przeraza :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Pytanie do osób które miały styczność z Biostarem TForce 6100. Jak jest właściwie z regulacją vdimm? Potrzebuję złożyć kompa dla dzieciaka, ale chętnie bym się sam pobawił w jakieś małe o/c :D TIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Pytanie do osób które miały styczność z Biostarem TForce 6100. Jak jest właściwie z regulacją vdimm? Potrzebuję złożyć kompa dla dzieciaka, ale chętnie bym się sam pobawił w jakieś małe o/c :D TIA Którym tym na AM2 czy innym?? Edit : jak tym na am2 to regulacja VDimm do 2.0V, ale jest zworka do 2.2V. Ogólnie przyjemna płytka, ale ja miałem problemy z dyskiem maxtora na niej. Edit2 : niech ci będzie ;) Edytowane 17 Października 2006 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. O tej zworce też się doczytałem w pdf`ie, zastanawiał mnie jednak ten screen z biosu. Edytowane 23 Października 2006 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Witam.szukam płytki na AM2 wraz zintegrowana grafa ( ok 300 zl).komp ma byc do 1k. Złozylem jeden na GA-M55plus-S3G ze zintegrowanym GeForce 6100. TUTAJ opisalem co ta płytka w sobie ma.Robi niestety tylko Htt=290.Do taniego Semrona to tak troche malo.poniewaz szykuje sie ze zloze jeszcze dwa takie kompy do 1 k,wiec pytanie do znawcow. Ktora plyta jest lepsza od tego gigusia.Musi robic HTT=300.Bo takto ten gigus calkiem niezle sobie radzi,idealny do procka z wiekszym mnoznikiem.Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 do 300zl jest jeszcze ten biostar http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...ioTforce6100AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Jak masz jakiegoś znajomego za granicą, to polecam JETWAY'a M2GT6-PTD (zwykły ATX) albo M2GT3-P (micro ATX). M2GT6-PTD to nowsza wersja mojej, więc myślę, że z o/c problemów nie będzie. M2GT6-PTD: -vCPU: 1,1-1.55 (również na prockach bez C'n'Q) + 7 shift overvoltage (od 50mV do 350mV); -vRAM: 1.84V, 1.91V, 1.98V, 2.06V; -vNB: 1,20-1,35 (co 50mV); -vLDT: 1.2V, 1.3V; -HTT: 200-400MHz. -Smart FAN - regulacja prędkości wentylatora na CPU. Możesz też napisać maila do Shift'a, może sprowadzą :). M2GT3-P: -vRAM 1,9-2,42V -reszta taka sama jak wyżej. Ewentualnie może BIOSTAR TForce 6100 AM2 (koniecznie z serii TForce). Ponoć goście wyciągali na nim 350MHz clockgenem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 do 300zl jest jeszcze ten biostar http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...ioTforce6100AM2 Moze by go łyknał, w sumie i tak komp nie dla mnie.Ale trzy pytania do posiadaczy: 1.Jakie max HTT z Bios-u mozna wyciagnac? 2.Ile mozna dac max na procka i na pamięć? 3.czy nie ma jakis ukrytych problemow z np. z dyskami albo Ram-em. Ja pomecze dzisiaj jeszcze clockgenem tego gigusia,zobaczymy czy z Bios-u i windy pociagnie tyle samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 2. Proc maks 1,8V. RAM 1,85-2V; po przestawieniu zworki można uzyskać 2,2V (możliwe, że więcej). Rozbudowana zmiana timingów. Co do oc: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...316#post1615316 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 SPINACZ_ >> kuknij tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=115830 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Albo jest ze mną tak źle ze mam jakies omamy lub na tej mobo co podał luk1999 mozna mątować chłodzenia z 939. http://www.itsogo.net/Files/Upfile2/2006/1...11102230282.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 ABIT NF-AM2 ( ciut droga ) ale 320x10 bez problemow :D Jeszcze jest Foxconn tez maly mAXT, za znacznie nizsza kwote i ma takze ciekawe opcje w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Moze by go łyknał, w sumie i tak komp nie dla mnie.Ale trzy pytania do posiadaczy: 1.Jakie max HTT z Bios-u mozna wyciagnac? 2.Ile mozna dac max na procka i na pamięć? 3.czy nie ma jakis ukrytych problemow z np. z dyskami albo Ram-em. Ja pomecze dzisiaj jeszcze clockgenem tego gigusia,zobaczymy czy z Bios-u i windy pociagnie tyle samo. 1.Max z biosu przynajmniej u mnie poszedł na 300, ale u mnie coś blokuje i to chyba pamięci :( 2.Max dla procka powyżej 1,6( pisze powyżej bo cholernie skacze, ale tylko w windowsie przez program 1.8V w marzeniach albo z FC,NO2) dla pamięci 2,2V ze zworką(można zrobić bardzo prostego moda link 3.Z ramem nie słyszałem, ale z dyskami maxtora to wiem, bo ja mam/miałem taki problem EDIT : Sorry luk1999 ;) Edytowane 23 Października 2006 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 ABIT NF-AM2 ( ciut droga ) ale 320x10 bez problemow :DJakas cenka, link or smthg :D 320 max ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Jakas cenka, link or smthg :D 320 max ???dokładnie :P walnął tylko magiczne dwie literki NF-AM2 , może coś więcej? Edytowane 23 Października 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Juz znalazlem: http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...mp;postcount=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 dzięki :D jestem leniwy i nawet nie szukałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 master_electronic >> To trochę cienkoczento :-| NeoMagNeT >> No wiesz, Jetway to magiczne płytki :D. Gdzieś kiedyś widziałem płytę kombo JETWAY'a s754+s939 na nF4(!) z całkiem bogatym BIOSem. Swego czasu na ocworkbench było sporo szumu o płycie Jetway'a na Uli1695. Swoją drogą ta fotka to była z jakiegoś forum? Mógłbyś zapodać linkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 master_electronic >> To trochę cienkoczento :-| NeoMagNeT >> No wiesz, Jetway to magiczne płytki :D. Gdzieś kiedyś widziałem płytę kombo JETWAY'a s754+s939 na nF4(!) z całkiem bogatym BIOSem. Swego czasu na ocworkbench było sporo szumu o płycie Jetway'a na Uli1695. Swoją drogą ta fotka to była z jakiegoś forum? Mógłbyś zapodać linkiem? taak Jetway jest magiczny miałem na 478 i n/c :P a ten abit taki lekka lipa, więcej by się przydało tego htt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Wiesz, starsze płyty to nic ciekawego, ale modele na nF4 pod AMD to inna bajka (np: ten). Nawet kiepska firma może wyprodukować dobry sprzęt (np: Biostar TForce 550), a i dobrej może się przydażyć kupa :). Edytowane 23 Października 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 ale ile można czekać na fajnego abita... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 ale ile można czekać na fajnego abita...IMO Abit już nigdy nie wróci do świetności jaką miał w czasach NF7 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 IMO Abit już nigdy nie wróci do świetności jaką miał w czasach NF7 ;]Powoli zaczyna. AW9 sie rozkreca stopniowo, mobo na AM2 maja calkiem niezle ( cenowo takze :lol: ) Ten kurdupel NF-AM2 kosztuje ponad 350zl :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Gnębiłem tego Gigusia GA-M55plus-S3G wczoraj i dzisiaj.Niestety max htt i z Bios-u i ClockGen-em jest 290.probowalem róznuch ustawien, x2,x3, podnosilem napiecie na obu mostkach i nic.jesli chodzi o opcje w Biosie to ma calkiem przyzwoite jak na Gigabyte-zajeżdza starymi dobrymi plytami K8NS rev1.1 lub K8NE rev.1.0. Żeby jeszcze robiła htt=300 to byłaby to dobra propozycja, ponieważ można zapodac 16 gb Ramu,Firewire na pokładzie i z dostępnościa w sklepach nie ma problemu, poza tym kosztuje tylko 280 zl. Ale nie robi htt-300 i następnego kompa złoże na Biostarze i zobaczymy co warta. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 NeoMagNeT >> No wiesz, Jetway to magiczne płytki :D. Gdzieś kiedyś widziałem płytę kombo JETWAY'a s754+s939 na nF4(!) z całkiem bogatym BIOSem. Swego czasu na ocworkbench było sporo szumu o płycie Jetway'a na Uli1695. Swoją drogą ta fotka to była z jakiegoś forum? Mógłbyś zapodać linkiem? Fotka chyba nie była z zadnego forum. To chyba była jakas chinska strona bo miałem same znaki zapytania. Wbiłem nazwe tej płyty na google i sie znalazłem na jednej z kilku pierwszych stron. Ciekawe czy da rade gdzies kupic taki koszyk jak na tym jetway. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Powoli zaczyna. AW9 sie rozkreca stopniowo, mobo na AM2 maja calkiem niezle ( cenowo takze :lol: ) Ten kurdupel NF-AM2 kosztuje ponad 350zl :lol2: czyli mówisz że na am3 abit będzie porównywalny z nf7 ?? :P a za 350zł to chyba lepiej dołożyć kawałek i dfi :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Ale nie robi htt-300 i następnego kompa złoże na Biostarze i zobaczymy co warta. :D Tragedii nie ma Niestety, ten TForce 6100 na AM2 ma dwie zasadnicze wady: 1. nie startuje na mnożnikach 7 i 8. ( przydałby się 3800+ do sprawdzenia jak jest na prockach z wyższym mnożnikiem - ja testowałem na 3000+ ) 2. przy MemValue 400, 533 oraz 667 ustawia CR na 1 ( przy moich GR 667/CL5 to poważne utrudnienie ) BTW - pamiątki jakoś lecą Nie bardzo mam czas sprawdzić ile wydolą, ale to na pewno nie jest max - vdimm=1,9 Jak mi dzieciaki pozwolą, to pobawię się jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...