Saitek22 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Opłaca sie zmienic płyte głowna na Biostara Tforce4 ?? ile mozna na nim wyciagnac na 3000+ bo na moim asrocku to tylko 2,2 i to jest max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Opłaca się, a tego asrocka przez okno z 10 piętra. Napewno wykręcisz wiecej niz na srocku a na ile to juz sam zobaczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Pierwszy test Abita NF-M2 nView :) http://www.sffclub.com/index.php?option=co...view&id=167 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) słyszał ktoś już coś konkretniejszego o DFI Lan Party UT CFX3200-M2 ?? na ati.amd.com znalazłem info że ma być produkowana od czerwca 2007 ;] w okolicach jesieni w przyszłym roku będę się znów przesiadał na coś lepszego, i albo to na AM2 (w full wypasie :D ) albo jakieś tanie c2d ;) DFI LanParty CFX3200 M2 R/G we francji za 249 euro :blink: i do tego inna nazwa ;] poszukam jeszcze testów ale narazie ide na film :lol2: edit: Dotée de connectiques réactives aux UV, un PCB noir, la série LAN PARTY scintille sous l'effet des UV. Un résultat visuel fabuleux. Format:ATX Socket: AM2 PCIe1x/PCI :2/3 USB 6+4 PCIe16x/AGP:2/0 ( Crossfire ) Mémoire 4 Dual Channel DDR2 (667) SATA II 8 Audio:8Ch Karajan, SPDIF In/Out LAN Dual Gbit RAID 0,1,0+1,5,JBOD IEEE 1394 1+1 FSB 2000 MTps Chipset D580 + SB600 Norme RoHS Commentaire(s) Dual LAN w/ Teaming; EZ-Clear; Onboard: SPDIF In/Out, Debug LED, Power/Reset buttons; Headers: 1x COM, 1x IrDA Dotée de connectiques réactives aux UV, un PCB noir, la série LAN PARTY scintille sous l'effet des UV. Un résultat visuel fabuleux.oznacza to tyle samo co: większość (wszystkie?) złącza reagują na światło UV, płytka PCB czarna, naklejka z serii Lan Party reagująca na światło UV (chyba naklejka ;] ), wygląd zadowalający ;) (poliglota ze mnie :D ) no a reszta to chyba to samo bedzie jak DFI LP UT CFX3200, nie dawno był założony taki temat, mam nadzieję że płytka będzie robiła 370 HTT :D wtedy na bank trafi do mnie no ale z ceną to troche przesadzili Edytowane 6 Listopada 2006 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam, opłaca mi sie wymieniac mojego pIV? na AMD Athlona 3000+ AM2? <_< jak sie spisują modele 3000+ jak sie@ a i po nowym roku ceny spadna nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam, opłaca mi sie wymieniac mojego pIV? na AMD Athlona 3000+ AM2? <_< jak sie spisują modele 3000+ jak sie@ a i po nowym roku ceny spadna nie? :D cena na apollo to 265 zl,czyli pewnie duzo tansze nie beda.A procki na AM2 kręca sie zajebiscie,podejzewam nawet lepiej niz na s.754. Czy Ci sie opłaca??Zalezy jakie pamieci do tego dokupisz,jesli dobre to napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 cena na apollo to 265 zl,czyli pewnie duzo tansze nie beda.A procki na AM2 kręca sie zajebiscie,podejzewam nawet lepiej niz na s.754. Co do oc procków na AM2, miałem pare sztuk A64 3000+, dwa były mega-słabe, reszta jakies 2.7GHz na ~ 1.5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Co do oc procków na AM2, miałem pare sztuk A64 3000+, dwa były mega-słabe, reszta jakies 2.7GHz na ~ 1.5v Czyli można brać w ciemno am2 czy szukać jakiś tygodni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Czyli można brać w ciemno am2 czy szukać jakiś tygodni? W ciemno, nie ma zadnej zaleznosci pomiedzy tygodniem a kręceniem procka, zresztą wraz z wejsciem K8 procków nie wybiera się ze względu na tydzien produkcji (no oprócz sławnych 0517 i 0521). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 W przyszłym tygodniu 65nm ma być w sklepach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Skąd takie info? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Skąd takie info? http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35677 Stąd ;) Jakby one śmigały po 3,5GHz buahahahaha :lol2: Ale bym się śmiał :wink: Się zobaczy co zaprezentuje X2 w 65nm. Ja liczę na cuda. Oczywiście jeśli chodzi o OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35677 Stąd ;) Jakby one śmigały po 3,5GHz buahahahaha :lol2: Ale bym się śmiał :wink: Się zobaczy co zaprezentuje X2 w 65nm. Ja liczę na cuda. Oczywiście jeśli chodzi o OC. Jakby chodziły na 3.5GHz i kosztowały tyle co teraz, byłoby całkiem miło. Za 300zł odpowiednik Conroe @ 2.8GHz.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Się zobaczy co zaprezentuje X2 w 65nm. Ja liczę na cuda. Oczywiście jeśli chodzi o OC.Początkowo nie ma co oczekiwać cudów wg. mnie, AMD miało jakieś problemy z wprowadzeniem procesu 65nm, później spieszyli sie zeby jak najszybciej zaprezentować, jeszcze może być nie w formie dzisiejszego 90nm od AMD, się zobaczy ;] W zasadzie to dla mnie od biedy mogłyby się kręcić identycznie jak obecne, oby tylko coldbuga nie miały (w co nie wierze, ale może akurat) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 No wiadomo że na początku nie należy się spodziewać procków z idealnych wafli, szczegolnie kiedy wprowadzali to "na gwałt". Ale na daną chwilę X2 może pogwizdać E6300, więc chciałbym coś szybkiego od zielonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jak chcesz cos szybkiego od zielonych to kup 8800gtx ;) A tak na serio to fajnie jakby sie wykręciły do tych 3.5ghz. Byłoby jeszcze lepiej jakby na napieciu do 1,5V tyle robiły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ja te 3,5GHz to "tak se szczeliłem". Chociaż nie powiem, przy 3GHz, 10% poprawa to już 3,3GHz ;X a to sporo. A to przy przejściu z 90 do 65nm jest chyba możliwe ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Hmm, 1,5V przy 0,065um to chyba raczej będzie wysokie napięcie, więc może te 3,5GHz zrobią... ;)Ciekawe jak będzie z poborem mocy, bo to co tam napisali za fajnie nie wygląda - 55W dla najsłabszych modeli - ciekawe, przy jakim zegarze? Edytowane 13 Listopada 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 55W dla najsłabszych modeli - ciekawe, przy jakim zegarze?Zegar jest akurat mało ważny przy poborze mocy, bardziej wpływa napięcie i ilość cache i na końcu zegar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Mam problem takiej natury.Mam składać kompa kolesiowi z Lublina i uparł sie ze kupi kompa w sklepie w Lublinie. Do wyboru niestety sa tylko takkie plyty: 1. MSI K9N 2.Gigabyte GA-M55S-S3 3.Asus A2N-E Żadna z tych plyt mi nie pasuje za bardzo,ale ze złego co wybrac.Slyszalem ze Asus na AM2 jest bardzo problemowy,MSI ma bidny bios i problemy z serwisem.To zostaje gigashit. Jesli nie to gdzie w Lublinie kupic DFI?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Mam problem takiej natury.Mam składać kompa kolesiowi z Lublina i uparł sie ze kupi kompa w sklepie w Lublinie. Do wyboru niestety sa tylko takkie plyty: 1. MSI K9N 2.Gigabyte GA-M55S-S3 3.Asus A2N-E Żadna z tych plyt mi nie pasuje za bardzo,ale ze złego co wybrac.Slyszalem ze Asus na AM2 jest bardzo problemowy,MSI ma bidny bios i problemy z serwisem.To zostaje gigashit. Jesli nie to gdzie w Lublinie kupic DFI?? Asus w Lublinie nie kupisz DFI :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35677 Stąd ;) Jakby one śmigały po 3,5GHz buahahahaha :lol2: Ale bym się śmiał :wink: Się zobaczy co zaprezentuje X2 w 65nm. Ja liczę na cuda. Oczywiście jeśli chodzi o OC. Właśnie przeczytałem Zmartwiło mnie to: The CPUs are marked Revision F2 Liczyłem, że 65nm to będzie już rewizja G (brisbane), która podobno ma kilka ulepszeń w stosunku do F. Jednak coś AMD nie idzie z 65nm skoro wypuszcza rew. F2 :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Właśnie przeczytałem Zmartwiło mnie to: The CPUs are marked Revision F2 Liczyłem, że 65nm to będzie już rewizja G (brisbane), która podobno ma kilka ulepszeń w stosunku do F. Jednak coś AMD nie idzie z 65nm skoro wypuszcza rew. F2 :angry: A ja uważam, że w łasnie im idzie i nie chcę czekac z 65nm do rewizji G tylko prędzej wypuszczą F żeby sprawdzic czy wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) co wiecie o Epox EP-MNF4 da sie na trym jakieś rozsądne HTT trzasnąć jakie są zakresy napięć do regulacji ? szukam jak najtańszej ale dobrej mobo Edytowane 14 Listopada 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 A ja uważam, że w łasnie im idzie i nie chcę czekac z 65nm do rewizji G tylko prędzej wypuszczą F żeby sprawdzic czy wszystko jest ok. To ja chyba poczekam jeszcze z kupnem do marca , nie chcę być myszką doświadczalną. Tu link do dalszych planów AMD http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4942 Ciekawie zapowiadają się jednordzeniówki Lima i Sparta z TDP 45 i 35W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=34078 widział ktoś testy tego cudaka na m2 ? cena ok moze bedzie konkurent do frizera 64 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 widział ktoś testy tego cudaka na m2 ? cena ok moze bedzie konkurent do frizera 64 ??-4 do -7 *C na starcie przez brak 100% miedzianej podstawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 jakie są zakresy napięć do regulacji ?Ściągnij BIOS i obejrzyj modbin'em to się dowiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Mam problem takiej natury.Mam składać kompa kolesiowi z Lublina i uparł sie ze kupi kompa w sklepie w Lublinie. Do wyboru niestety sa tylko takkie plyty: 1. MSI K9N 2.Gigabyte GA-M55S-S3 3.Asus A2N-E Żadna z tych plyt mi nie pasuje za bardzo,ale ze złego co wybrac.Slyszalem ze Asus na AM2 jest bardzo problemowy,MSI ma bidny bios i problemy z serwisem.To zostaje gigashit. Jesli nie to gdzie w Lublinie kupic DFI?? Kumpel składał kompa w Lublinie i kupił DFI Infinity na AM2 w Vico Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Kumpel składał kompa w Lublinie i kupił DFI Infinity na AM2 w Vico sklep może kupić co chce i gdzie chce, więc w NTT też - kwestia czy sam sklep tego chce. Ja pytałem swojego czasu i nigdzie nie chcieli mi ściągnąć DFI - w Vico też nie... bo ponoć są problemy z serwisem a wydaje mi sie ze to tylko kwestia dogadania się z pracownikami Edytowane 16 Listopada 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...