master_electronic Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 ale ty masz plyte biostar a ja mam zamiar kupic gigabyta i niewiadomo czy to zadzialaAle to jest z biosu tego gigabyte'a więc o co cho?? :blink: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramm Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 no to chyba ze!nieprzyjrzalem sie sorry!!! tylko pytanie czy warto podkrecac,przeciez i tak jest goraco na chipsetach! warto by dac jakies wiatraczki na radiatory? czy przesmarowac porzadna pasta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Najlepiej to jedno i drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramm Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 jedno i dtuge powiadasz, a jaki wiatrak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 jedno i dtuge powiadasz, a jaki wiatrak? A mały wybór masz?? tu <_< Wystarczy poszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramm Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 niezly wybor! dzieki i sorry za lenistwo! ale innym bedzie latwiej dzieki temu ze podales wybrac cos dla siebie! niedlugo na zakupy! i zobaczymy jak wupadnie oc na plycie gigabyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Pojawily sie w sieci pierwsze benchmarki Athlonow X2 w 65 nm. Ogolnie mowiac bez rewelacji. AMD Athlon X2 4400+ vs Intel Core 2 Duo E6300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Przejrzałem ten test tak na szybko... hmm czy ja tam widziałem 5ghz na amd?? Podkręcili go do tylu? bo nie widziałem zadnego zrzutu z cpu-z, ale i tak mi kopara opadła, mam nadzieje ze one się tak kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Prędzej bym obstawiał jakiegoś buga przy tłumaczeniu, 5GHz to by była sensacja i raczej trąbili by o tym równo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Prędzej bym obstawiał jakiegoś buga przy tłumaczeniu, 5GHz to by była sensacja i raczej trąbili by o tym równo.Masz rację, sprawdziłem to, i w oryginale jest 2.30ghz. Ale na moje oko to te proce i tak polecą sporo powyzej 3ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam, mam pytanie, te nowe AMD w wykonaniu 0.65nm będą na AM2? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, mam pytanie, te nowe AMD w wykonaniu 0.65nm będą na AM2? <_< Jasne już są jak wiesz. AMD nie inwestuje w 939, a i temat jest pod AM2 Te wyniki nowych Brisbane sa całkiem ciekawe, wiedzac ze te procki to nie taka nowa architektura jak Conroe (siedzacy w laboratoriach jeszcze przy procesorach thounderbird). Czytajac ten artykul musze stwierdzic, ze monopol Intela w pewnym sensie sie zakonczyl, teraz spadna Ceny! Edytowane 16 Grudnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Aha :) wiem ze są wlasnie przeczytałem niusa :-P a będa semprony ? albo athlony 3000 :) bo te dwa jaja chyba drogie będa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A niby dlaczego ? Czym oprócz wymiaru technologicznego Brisbane różni się od Toledo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) A niby dlaczego ? Czym oprócz wymiaru technologicznego Brisbane różni się od Toledo ? Od toledo rózni się gniazdem i kontrolerem DDR2 ;) Athlony i Semprony w 65nm beda za kilka miesięcy dopiero. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) czyli na wakacje nowy kompik + athlon 65nm :gitarzysta2: :gitarzysta2: :gitarzysta2: :banana: no chyba ze potanieje c2d ;) Edytowane 16 Grudnia 2006 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 No, moze byc tak ze AMD 0.65nm wyprzedzi C2D <_< moze sie tak stac? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 na pewno moze, ale nie sadze ;) no chyba za amd doda do swoich prockow jakies nowe rozwiazania, no bo tak czytam i czytam i wydaje mi sie ze poza wykonaniem nic sie nie zmienia.. a taki Athlonik jednordzeniowy na pewno nie przescignie 2-rdzeniowego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Taka mała uwaga, nie ma proców 0.65nm, jak juz to 65nm, albo 0.65 cos tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Taka mała uwaga, nie ma proców 0.65nm, jak juz to 65nm, albo 0.65 cos tam.Taka mała uwaga, nie ma proców 0.65 cośtam, za to są 0.065um (um=mikrometr) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zapomniałem jak to sie pisze ;) Zajrzyjcie na stronę DFI. Jest tam całkiem sporo płyt pod AM2, w tym model na nf550, który ma 2xpci-e...hmm, myślicie o tym co ja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Taka mała uwaga, nie ma proców 0.65nm, jak juz to 65nm, albo 0.65 cos tam.Nie czepiaj się :) OT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zapomniałem jak to sie pisze ;) Zajrzyjcie na stronę DFI. Jest tam całkiem sporo płyt pod AM2, w tym model na nf550, który ma 2xpci-e...hmm, myślicie o tym co ja?taa prawie same infity <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Nie sądze żeby ten proc wyparł C2D, żeby był konkurencją dla C2D@3,5GHz to musiałby tak na moje oko robić jakieś 4-4,5Ghz a to raczej będzie trudne do osiągnięcia na jakimś normalnym chłodzeniu. A kibla nie każdy chce zakładać. Jedynym mocnym atutem tego proca to pobór mocy i nic wiecej. Życze jak najlepiej AMD bo od zawsze lubiałem tą firme, niestety tym posunięciem raczej nie wywalczą palmy pierwszeństwa. Zobaczymy jeszcze co pokaże K8L, bo 0,065nm + dodany jakiś tam jeden blok w CPU może troszke powera dać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Konkurencyjność zależy od ceny co widać po realiach sprzedaży : http://www.allegro.pl/4227_procesory.html?...&view=gtext W zakresie CPU wymagających nowej płyty najlepiej się sprzedaje X2 3800+ 65W AM2 za 479zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 cholera zmieniłem płytę na am2 i procka na amd2 i taki to szajs że nie da się go wogóle podkręcić jak dam na 2200mhz to jest bardzo nie stabilny stary na 939 kręcił się na 2800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 cholera zmieniłem płytę na am2 i procka na amd2 i taki to szajs że nie da się go wogóle podkręcić jak dam na 2200mhz to jest bardzo nie stabilny stary na 939 kręcił się na 2800mhz ja przeszedlem z s754 i tez nie jestem zadowolony, tak sie slabo to kreci ze hej... narazie mam zamiar wymienic plyte glowna, zobaczymy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 cholera zmieniłem płytę na am2 i procka na amd2 i taki to szajs że nie da się go wogóle podkręcić jak dam na 2200mhz to jest bardzo nie stabilny stary na 939 kręcił się na 2800mhzTo po cholerę zmieniałeś z s939 na am2? I proca 2800 mhz? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) cholera zmieniłem płytę na am2 i procka na amd2 i taki to szajs że nie da się go wogóle podkręcić jak dam na 2200mhz to jest bardzo nie stabilny stary na 939 kręcił się na 2800mhz Jaki proc / plyta :?: Sam zmienilem Sepa 939 @ 2800 MHz na prawie takiego samego sepa am2 i z pamiecmi 1000+ dopiero costam zaczyna wyprzedzac 939; pozatym AM2 bedzie mialo 65nm a 939 juz nie :P To po cholerę zmieniałeś z s939 na am2? I proca 2800 mhz? :blink: Czasami idzie sprzedac 939 i kupic AM2 bez dokladania $ ... Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Sam zmienilem Sepa 939 @ 2800 MHz na prawie takiego samego sepa am2 i z pamiecmi 1000+ dopiero costam zaczyna wyprzedzac 939; pozatym AM2 bedzie mialo 65nm a 939 juz nie :PI co z tego? X2 65nm (kupiony w PL) pójdzie wyżej niż 2,8-3,0 na WC? Wątpię .... Czasami idzie sprzedac 939 i kupic AM2 bez dokladania $ ...Ale po co? Żeby mieć nieszczęsne DDR2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...