piotralek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 hmmm może cos na nForce 5xx SLI :?: Jakiś Gigabyte, MSI czy coś :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 jaka plyte glowna poza DFI, ABitem i Biostarem(chcialbym kupic cos w swoim miescie)byscie polecili na AM2 do A64 3000+, do 300zl bez SLI, do lekkiego O/C Pozdrawiam. Nic, w tej chwili na am2 opłaca się brać tylko te wymienione przez ciebie płyty. Ja bym stawiał na abita kn9 bo ma niezłe oc i jest całkiem tani, tanszy niz biostar nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) no wlasnie akurat nie moga sciagnac, a co myslicie o Gigabyte M55S-S3 ? ten Abit to na Nforce 4 jak rozumiem? @piotralek SLI nie potrzebuje Edytowane 9 Lutego 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 no wlasnie akurat nie moga sciagnac, a co myslicie o Gigabyte M55S-S3 ? ten Abit to na Nforce 4 jak rozumiem? @piotralek SLI nie potrzebuje Warto sprawdzić czy płyta obsługuje nowe CPU 65 nm przed zakupem, część producentów mocno się spóżnia z aktualizacją bios lub ma trudności z powodu wady konstrukcyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Warto sprawdzić czy płyta obsługuje nowe CPU 65 nm przed zakupem, część producentów mocno się spóżnia z aktualizacją bios lub ma trudności z powodu wady konstrukcyjnej. Support AM2 G1 stepping 45W CPU to to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 A musisz koniecznie kupować u siebie w mieście?? Lepiej zamówić coś z neta, przywiozą ci do domu, nie będziesz musiał nigdzie jeździć. Jak dla mnie same korzyści, a z gwarancją też nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) A musisz koniecznie kupować u siebie w mieście?? Lepiej zamówić coś z neta, przywiozą ci do domu, nie będziesz musiał nigdzie jeździć. Jak dla mnie same korzyści, a z gwarancją też nie ma problemu.uda mi sie chyba sprowadzic ABIT'a KN9 :) TUjest moj zestaw do oceny a chce na miejscu bo bede bral na raty, a tutaj mam 0% i bez problemow od reki. Edytowane 9 Lutego 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Od poniedzialku mamy nowa obnizke procow AMD X2 3600+ po $92 czyli w polsce powinien byc po okolo 300-330zl http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37509 Edytowane 9 Lutego 2007 przez lucas234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Od poniedzialku mamy nowa obnizke procow AMD X2 3600+ po $92 czyli w polsce powinien byc po okolo 300-330zl http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37509 i tak od poniedzialku u nas powinny tez byc inne ceny? bo wlasnie dzis mialem jechac po procesor., Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja czegoś nie rozumiem... w cenniku jest X2 4000+ który ma z tego co się orientuje 1 MB cache, te procesory bedą fizycznie dostępne? Bo nie są zgodnie z tym cennikem duzo drozsze od 3800+ a mają dwa razy więcej cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja czegoś nie rozumiem... w cenniku jest X2 4000+ który ma z tego co się orientuje 1 MB cache, te procesory bedą fizycznie dostępne? Bo nie są zgodnie z tym cennikem duzo drozsze od 3800+ a mają dwa razy więcej cache. 1mb cache na rdzeń ;) Są dostępne, w Polsce też już mozna je kupić. Niedługo coraz więcej sklepów powinno je mieć. Są to procki w 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) No w koncu cos z AMD ruszylo :) Cos mi sie zdaje ze za tydzien max 2 kupuje tego 65nm i mam nadzieje ze 24/7 bede mial X2 z conajmniej 3000 MHz :) hmm :blink: gdzie wy macie X2 4000+ z 2x1 mb cahe :?: na stronie AMD pisze ze X2 4000+ ma 2x512... http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...ml?redir=CPT301 Edytowane 9 Lutego 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 @Spookie kamikaze ;) życze powodzenia @bleys weź teho abita k9n :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 No w koncu cos z AMD ruszylo :) Cos mi sie zdaje ze za tydzien max 2 kupuje tego 65nm i mam nadzieje ze 24/7 bede mial X2 z conajmniej 3000 MHz :) hmm :blink: gdzie wy macie X2 4000+ z 2x1 mb cahe :?: na stronie AMD pisze ze X2 4000+ ma 2x512... http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...ml?redir=CPT301 Są trzy rodzaje X2 4000+ do AM2 Najnowszy 65 nm taktowany 2100 MHz ADO4000DD ma 2*512KB cache o oznaczeniu ADO4000DD Sa też dwa starsze modele 90 nm taktowane 2000 MHz i 2*1024KB cache oznaczone ADA4000CSB oraz EE ADO4000CS 65W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) @Spookie kamikaze ;) życze powodzenia @bleys weź teho abita k9n :) juz zamowilem :)))) dzieki :) a co z tymi cenami? jak myslicie juz od przyszego tygodnia tak bedzie nisko?? bo nie wiem czy mam jechac teraz odebrac a64 3000+(ktorego zarezerowalem) czy czekac ?? Edytowane 9 Lutego 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja bym czekał :) Dwa rdzenie to zawsze o jeden więcej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Klik rzeczywisice Elegancko to wyglada nawet biorac pod uwage cene sempronow wychodzi ok 120-130 zl ;-) za taka 3000+ Edytowane 9 Lutego 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Klik rzeczywisice Elegancko to wyglada nawet biorac pod uwage cene sempronow wychodzi ok 120-130 zl ;-) za taka 3000+ Tutaj już cena realnie spadła w detalu: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16819103036 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ciekawe tylko jak uksztaltuje sie cena w naszym bandyckim Kraju oraz jak bedzie z kompatybilnoscia nowych prockow z Plytami typu Infinity M2 itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Trzeba poczekać aż DFI wypuści BIOS z połówkowymi dzielnikami pod 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ciekawe tylko jak uksztaltuje sie cena w naszym bandyckim Kraju oraz jak bedzie z kompatybilnoscia nowych prockow z Plytami typu Infinity M2 itp Nie na wszystkich płytach odpali połówkowy dzielnik (bios prawdopodobnie trzeba będzie wgrać przy pomocy starszego CPU) ostatni bios do INFINITY NF ULTRAII-M2 dostępny na stronce DFI jest dość stary i podobno nie działa z połówkowym http://eu.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=A&SITE=PL Kupując dowolną płytę trzeba się liczyć z koniecznością wgrania bios przy pomocy innego CPU (poza najnowszymi) Ceny nie powinny być wyższe niż wynika to z VAT , większy problem to dostępność bo sklepy i hurtownie chcą się pozbyć zapasów 90 nm trzeba cierpliwie poczekać żeby kupić nie płacąc za nowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tak, w naszym kraju nigdy by nie zrobili czegoś takiego, że stare w promocyjnych cenach bo weszło nowe i w ten sposób sprzedać stare CPU tylko poczekają aż im się zapasy skończą co trwa już przeszlo miesiąć... Każdy niehc sobie ich nazwie, jak sam sobie uważa. A oni i tak zarabiają ponad 100%... Żeby nie było że mam jakieś nadzwyczajne wymagania to w innych krajach jest to dość logiczne. Tak samo postępują koncerny samochodowe co roku sprzedając w styczniu/lutym stare modele po bardzo dobrych cenach w porównaniu z grudniem, etc... A co Do X2 65nm... Co nagle naszło AMD, że wprowadzają dzielniki połówkowe, zawsze było, żeby stosować pełne, bo jest wydajniej a tu nagle taki obrót sprawy? Rozumiem, że dzielniki zablokowane tylko w górę, wiec np. zamias 9,5 będzie można ustawić 9...? byłoby calkiem śmiesznie jakby ustawić przy tym samym htt mnożnik mniejszy o pół i by było wydajniej... Oczywiście te ostatnie to tylko gdybanie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 powiem wam, że normalnie to się na tym świecie w optymalnym momencie kompa nie kupi :D Właśnie przymierzam się do kupna nowego pudła za niewielką kwotę i przeglądam tematy dotyczące poszczególnych podzespołów i co widzę: wszędzie wielkie oczekiwanie :D a to na R600, a to na 8xxx, a to na spadek cen C2D, a tutaj AM2 ;) Sam nową zabawkę będę kupował w przeciągu 2 tygodni - myślę, że góra miesiąca - i już sam nie wiem co robić :D Oczywiście highendy mnie nie interesują ale wiadomo, że zawsze premiera nowego sprzętu wywołuje (prędzej czy później) spadek starszych modeli co możnaby wykorzystać... Tyle że jak już wspomniał przedmówca - w naszym pięknym kraju takie procesy następują w dość długim okresie - a czasem nawet wogóle nie występują na skutek złego podejścia sprzedawców do wyprzedaży czym tracą klientów na rzecz Allegro itp gdzie okazje zdarzają się częściej niż 1 do roku :) kończe już wywód ;) jakbyście mieli jakieś sugestie dot. - poczekać dłużej czy też nie, na co czekać, co olać itp to z chęcią posłucham - bo jak widać po sigu - z nowinkami technicznymi w zakresie kompów jestem do tyłu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Tak, w naszym kraju nigdy by nie zrobili czegoś takiego, że stare w promocyjnych cenach bo weszło nowe i w ten sposób sprzedać stare CPU tylko poczekają aż im się zapasy skończą co trwa już przeszlo miesiąć... Każdy niehc sobie ich nazwie, jak sam sobie uważa. A oni i tak zarabiają ponad 100%... Żeby nie było że mam jakieś nadzwyczajne wymagania to w innych krajach jest to dość logiczne. Tak samo postępują koncerny samochodowe co roku sprzedając w styczniu/lutym stare modele po bardzo dobrych cenach w porównaniu z grudniem, etc... Mówisz o sklepach komputerowych? Jezeli tak, to zastanów się nad tym co piszesz, bo nie masz pojęcia. Marże w sklepach komputerowych na jednym podzespole przewaznie sięgają 7% a nie 100%... :mur: Pózniej jest jacy to zli sprzedawcy zarabiają po 300zł na karcie wartej 450 :lol2: Edytowane 10 Lutego 2007 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Mówisz o sklepach komputerowych? Jezeli tak, to zastanów się nad tym co piszesz, bo nie masz pojęcia. Marże w sklepach komputerowych na jednym podzespole przewaznie sięgają 7% a nie 100%... :mur: Pózniej jest jacy to zli sprzedawcy zarabiają po 300zł na karcie wartej 450 :lol2:zgodze sie, jak zamawialem to sprzedawca przy mnie liczyl sobie 10% (myslal zchyba ze sie nie zczaje :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Mogłeś się najpierw zastanowić, później zapytać, dopiero wtedy coś pisać :mur: Tak, sprzedawcy i 100%, przecież łatwo wynioskować, że chodzi o wszystko co jest po dordze między fabryką a sprzedawcą, kupiec a sprzedawca to też inna brożka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 jakies nowe wiadomosci w sprawie przecen? moze jakis sprzedawca / wlasciciel sklepu sie wypowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Pewnie dopiero w przyszym tyg ew za 2 tyg bedzie cos wiecej wiadomo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Pewnie dopiero w przyszym tyg ew za 2 tyg bedzie cos wiecej wiadomo ;-) zaczyna sie ? albo TO czy to jakies sciemy / błędy ? Edytowane 11 Lutego 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość santiagos Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jak na BOX to trochę za niska cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...