grzesiu Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Dla pewności mozna się zapytać sprzedawcy o dokładne oznaczenia procesora. Wtedy tylko rzut oka na strone AMD i juz wiemy czy to 90nm EE czy 65nm [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Bardziej sceptycznie do tego w tym wypadku podchodzę, bo: Sklep wydaje się być nowy, na stronie amd x2 3600 jest juz tylko 65nm 1900mhz 2x512kb, a nazwa tego CPU w tytule itp jest x2 3600 EE co świadczy o 90nm. Także jest to troszkę sprzeczne. Może tylko błąd, ale jakoś tak średnio mi się to widzi. Na Proline X4000 jest oznaczony poprawnie w każdym calu... Tylko za tą cenę nie ma chętnych :lol: Dla pewności można się spytać ale sprzeczności z EE to nie ma w opisie bo w cenniku AMD X2 3600+ 65 nm jest nazwany Energy Efficient a EE to skrót od takiej nazwy. Za to na fotce jest opakowanie z napiswm Energy Efficient 35W czyli od niskonapięciowego X2 3800+ wykonanego w 90 nm. Edytowane 6 Marca 2007 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) No na stronie AMD EE były oznaczane tylko jako 90nm EE ( 1.2-1.25V Vcore ) 65W; Brisbane są oznaczone bez EE bo ich proces technologiczny powoduje, że uzyskują przypadkowo tyle samo watów... -> Brisbane 65nm X2 3600. Zresztą jeszcze nie widziałe nigdzie, żeby miały się pojawić wersje EE 65nm wersji, ale one miałyby jeszcze mniej watów. Na stronie AMD jest tylko ten procesor X2 3600+, czyli 65nm, do 90nm już się "nie przyznają". Jakbyś wpisał numer 90nm X2 3600+ to by pokazał, że nie ma takiego, sprawdzałem to. Co prawda na jednym przykłądzie, ale sprawdzałem. Edytowane 7 Marca 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Kolejna obniżka sklepowych cen brisbane x2 3600+ OEM kosztuje teraz 85$ (poprzednio 95) Za BOX trzeba teraz zapłacić 95$. (ceny z newegg) Edytowane 8 Marca 2007 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) ja juz zamówiłem z GNT 1 szt x2 3600+ i 3 abity kn9 ;) myśle ze szczesliwi nabywcy zgodza sie na mały test (i tak musze pewnie wgrac najnowszy bios z połowkami..) I jak masz już jakiegoś 65nm AMDka po testach :) :?: X2 3600+ 65 nm jest już do kupienia w sklepie w Poznaniu. http://www.allegro.pl/item172993818_amd_at...x_gw_f_vat.html Są jeszcze gdzieś dostępne czy tylko tutaj :?: - procka chce kupić jeszcze w tym tygodniu. Sprzedawce męczyłem czy to na "milon %" 65nm ale jakoś chyba nie dokońca sie w tym orientował... Najbardzioej co mnie nurtuje to to że w aukcji jest napisane że to cpu "EE" i na pudełku procka (fotka) równiez jest napis "EE" a Brisbane 65nm standartowo ma 65W ale bez dopisku "EE" reszta sie zgadza. :) Edytowane 9 Marca 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Na Neweggu mają identyczne zdjęcie, na pudełku również "EE", więc może tak ma być. Jak tylko kod produktu się będzie zgadzał z tym http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/de...n=ADO3600IAA5DD, nie powinno być problemów, mógłby wkleić na aukcję zdjęcie samego proca, byłoby jasne. Już pisałem, ale bezskutecznie. Czekam z niecierpliwością na testy na Abicie, sam będę posiadaczem tej płyty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Po mojej interwencji zmienili opis na aukcji :E; tamten był nieprawidłowy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Wynika stąd, że na dzień dzisiejszy nigdzie go nie dostanę <_< Jakby ktoś znalazł wiarygodne oferty sprzedaży, dozgonna wdzięczność gwarantowana :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Wynika stąd, że na dzień dzisiejszy nigdzie go nie dostanę <_< Jakby ktoś znalazł wiarygodne oferty sprzedaży, dozgonna wdzięczność gwarantowana :wink: Wygląda na to że trzeba męczyć marketing AMD o odpowiedż na pytanie kiedy i gdzie będzie można kupić X2 3600+ 65 nm. "AMD Polish Representative Office Grochowska Street 341/32 03-838 Warsaw Poland Tel: Marketing & PR: +48 (22) 698 72 61 Technical Support: +48 (22) 698 85 46" Na dzisiaj z 65 nm można kupić X2 4000+ za 500 zł lub 3500+ 45W z jednym rdzeniem. http://www.komputronik.pl/Procesory/AMD/At...pelny,id,38006/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 "Cechy produktu Socket AM2, magistrala HyperTransport 1000 MHz, taktowanie 2200 MHz, 512kb cache L2, napięcie zasilania 1.50V, jądro Orleans (technologia 0.09, nowy kontroler pamięci DDR2, Dual Stress Liner Technology, instrukcje SSE3 znane z procesorów Pentium 4), w komplecie wentylator procesor 45watt" :lol: jakiś bug? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 "Cechy produktu Socket AM2, magistrala HyperTransport 1000 MHz, taktowanie 2200 MHz, 512kb cache L2, napięcie zasilania 1.50V, jądro Orleans (technologia 0.09, nowy kontroler pamięci DDR2, Dual Stress Liner Technology, instrukcje SSE3 znane z procesorów Pentium 4), w komplecie wentylator procesor 45watt" :lol: jakiś bug? :D Kod producenta ADH3500DEBOX jest od http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/de...n=ADH3500IAA4DE czyli 1.20/1.30/1.35V 65 nm ponadto historia cen przy tej pozycji ma 2 dni stąd wniosek że to 65 nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Kod producenta ADH3500DEBOX jest od http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/de...n=ADH3500IAA4DE czyli 1.20/1.30/1.35V 65 nm ponadto historia cen przy tej pozycji ma 2 dni stąd wniosek że to 65 nm. to ciekawe ;) kupcie ktoś jakiegoś 0.065nm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 kupcie ktoś jakiegoś 0.065nm :DJa moge kupić jeśli ktoś mnie wspomoże finansowo. Widział ktoś jakieś płyty z chipem ati cfx3200?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) ASUS M2R32-MVP i MSI K9N na PCL był ich super elo pro 'test' :P asus w apollo jest za ~350zł ;D Edytowane 10 Marca 2007 przez burzum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 eee, na co komu crossfire? asus w apollo jest dokładnie za 335zł. Lepszą płytką wydaje się być biostar na chipsecie 480X, szkoda że znalazłem go tylko na stronie... amd: http://ati.amd.com/buy/promotions/radeonxp...bo/1600am2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) to ciekawe ;) kupcie ktoś jakiegoś 0.065nm :D Jak bedzie X2 3600+ za ~350 to kupuje a "1 core w tej samej cenie to mi sie nie bardzo podoba" Ja moge kupić jeśli ktoś mnie wspomoże finansowo. Widział ktoś jakieś płyty z chipem ati cfx3200?? Kupowałbyś 3500+ lub X2 4000+ czy masz na myśli raczej model 3600+ :?: Co do takich mobo to tak... Asus, MSI i najciekawsze DFI LP Edytowane 10 Marca 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ja moge kupić jeśli ktoś mnie wspomoże finansowo.Powiedz tylko gdzieeeeeeeeeee. Preferuje 3600+ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) I jak masz już jakiegoś 65nm AMDka po testach :) :?:ciągle czekam na pake - w poniedziałek/wtorek bede miał u siebie - cała noc na testy. btw.. ktos sie orientuje jaki max bezpieczny V można zapodać ? nie chce usmażyć proca użytkownika slayne ;) i jeszcze jedno.. jezeli mobo nie ma połówek to proc zupełnie nie wstanie czy tylko uruchomi sie na mnożniku 9x? bo jezeli 9x to looz - asus 400HTT pociagnie :) (swoją drogą - softwareowo połowkowe mnozniki działają bez problemu) ASUS M2R32-MVP i MSI K9N na PCL był ich super elo pro 'test' :P asus w apollo jest za ~350zł ;D Te MSI to chyba K9A było czy jakos tak - tak czy owak.. miałem = nie polecam :) regulacje napięc spore i płytka nieźle wyposażona ale HTT szybko sie konczy :) Edytowane 10 Marca 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 .. i jeszcze jedno.. jezeli mobo nie ma połówek to proc zupełnie nie wstanie czy tylko uruchomi sie na mnożniku 9x? bo jezeli 9x to looz - asus 400HTT pociagnie :) (swoją drogą - softwareowo połowkowe mnozniki działają bez problemu) Może nie wstać zwłaszcza z X2 3600+ bo mobo może póbować ustawić mnożnik 10 (dotychczas najmniejszy domyślny dla X2) X2 4000+ ma większe szanse z taką płytą bez połówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 A co byście powiedzieli o takim epoxie?? http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=450 Asrock nie żyje i czekam na zwrot kasy za niego, myślałem nad płytami z chipem amd 580x lub Nf4 ultra. Bardziej jestem skłonny do amd-ati bo jest dużo chłodniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 A co byście powiedzieli o takim epoxie?? http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=450 Asrock nie żyje i czekam na zwrot kasy za niego, myślałem nad płytami z chipem amd 580x lub Nf4 ultra. Bardziej jestem skłonny do amd-ati bo jest dużo chłodniejszy. Wygląda ładnie ale drugi kanał IDE może sprawiać problemy z winda (jak niemal zawsze kiedy jest dodatkowy kontroler) Bardziej interesująco wygląda dwa razy tańsza EP-AF550G PRO (cztery fazy wyświetlacz, reset i power) bez wentylatora. http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=447 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) tylko gdzie jakie kolwiek epoxy na AM2 dostac w polsce ?? :huh: dwaIP wszytsko to co wymieniles (cztery fazy wyświetlacz, reset i power) ma tez EP-AD580 XR + CF i wentylek ;-) Edytowane 10 Marca 2007 przez mavric Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Spoko, na upartego to moge i z fabryki w chinach ukraść ;) Jak się zdecyduję to napewno załatwię tą płytę. Gdyby tak epoxy były dostępne w polsce i miały wtyczki atx nakrawędzi płyty tak jak abit to nie zastanawiałbym się ani chwili. Ma ktoś może znajomych w niemczech i jest kasiasty?? Mógłby wypróbować nowe opterony http://www.alternate.de/html/product/detai...rticleId=160421 oraz athlona 65nm!! http://www.alternate.de/html/product/detai...rticleId=186438 Edytowane 11 Marca 2007 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) nie trzeba być aż takim kasiastym ;) http://www.allegro.pl/item156628368_optero...dyny_w_pl_.html jak widac - 3 GHz stabilne Edytowane 11 Marca 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 ciągle czekam na pake - w poniedziałek/wtorek bede miał u siebie - cała noc na testy. btw.. ktos sie orientuje jaki max bezpieczny V można zapodać ? nie chce usmażyć proca użytkownika slayne ;) i jeszcze jedno.. jezeli mobo nie ma połówek to proc zupełnie nie wstanie czy tylko uruchomi sie na mnożniku 9x? bo jezeli 9x to looz - asus 400HTT pociagnie :) (swoją drogą - softwareowo połowkowe mnozniki działają bez problemu) Te MSI to chyba K9A było czy jakos tak - tak czy owak.. miałem = nie polecam :) regulacje napięc spore i płytka nieźle wyposażona ale HTT szybko sie konczy :) Co do max V hmm wlasnie tez sam sie zastanawiam, ale mysle ze 1,5V chyba bedzie OKi... http://www.ripping.org/database.php?cpuid=542 - miejsce nr 2 - 1,8V na 65nm od AMD :blink: Co prawda u siebie (S AM2 90nm) na FC dawalem 1,85V to roznica w temp byla gigantyczna z porownaniem do 1,6V... W przypadku braku polowkowych dzielnikow to koles na xs pisal ze w dfi i braku "połówek" mobo nie startowalo, mozna bylo wsadzis starszego cpu 90nm z c'n'q i manualnie ustawic mnoznik 9 i wtedy cpu odpalal. Teraz DFI ma juz nowy bios i niby wszystko OKi jest... :) Jak bedzie w przypadku Asusa to niewiadomo ale obawiam sie ze tu moze isc ze sobą jakaś analogia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Co do max V hmm wlasnie tez sam sie zastanawiam, ale mysle ze 1,5V chyba bedzie OKi... http://www.ripping.org/database.php?cpuid=542 - miejsce nr 2 - 1,8V na 65nm od AMD :blink: Co prawda u siebie (S AM2 90nm) na FC dawalem 1,85V to roznica w temp byla gigantyczna z porownaniem do 1,6V... W przypadku braku polowkowych dzielnikow to koles na xs pisal ze w dfi i braku "połówek" mobo nie startowalo, mozna bylo wsadzis starszego cpu 90nm z c'n'q i manualnie ustawic mnoznik 9 i wtedy cpu odpalal. Teraz DFI ma juz nowy bios i niby wszystko OKi jest... :) Jak bedzie w przypadku Asusa to niewiadomo ale obawiam sie ze tu moze isc ze sobą jakaś analogia... jak trzymałeś na FC procka przy ilu i czy wogóle miałeś ColdBuga? czekamy na Milansa relacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 nowy bios? coś mnie ominęło? ja mam ten z wrzesnia ubiegłego roku ale on jeszcze obsługi chyba nie ma :/ ogólnie to ta DFI słaba jest.. nawet 300 HTT nie ciągnie.. :/ oby asus dał rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 nowy bios? coś mnie ominęło? ja mam ten z wrzesnia ubiegłego roku ale on jeszcze obsługi chyba nie ma :/ ogólnie to ta DFI słaba jest.. nawet 300 HTT nie ciągnie.. :/ oby asus dał rade Chyba strone wcześniej jest link do biosu z obsługą prockow 65nm, dodaje mnozniki połówkowe i chyba nic pozatym ;) A co do DFI...widocznie masz mega pecha :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Chyba strone wcześniej jest link do biosu z obsługą prockow 65nm, dodaje mnozniki połówkowe i chyba nic pozatym ;) A co do DFI...widocznie masz mega pecha :? biosik juz jest - wgralem i nie zmienilo sie nic poza dodanymi polowkami... co do HTT moja ciagnie 370 dalej juz procek nie daje rady ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Dziś też wgram biosa 65nm i napisze co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...