Skocz do zawartości
letrev

Nowości Am2 / Am2+

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ma ktoś linki do testów porównawczych płyt na am2, ale tych bardziej przyzmienych jak mis k8neo9f, czy cos z gigabyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeoMagNeT napisał(a):

no, ale zawsze mozna zamówic z zachodu. ja czesto tak robie i spoko, ceny są czesto duzo nizsze.

taaa ale nie każdy ma tyle odwagi żeby zapłacić gościowy ileś $ tym bardziej jeżeli mieszka w innym kraju.

A co do Opteronów to sprawa była troche inna ponieważ procesory były dużo mniej popularne - w większości sklepów ludzie nie mieli pojęcia co to ;/ i do dnia dzisiajszego w sklepie nie dostaniesz opka na s.939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa żeby tylko nie wiedzieli w sklepach co to Operton.

Byłem w takim że nie wiedzieli że jest radeon x300, a na półce za ladą :lol2:

Ale szkoda że niektórych rzeczy nie mozna kupić w PL :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JROX napisał(a):

Ale szkoda że niektórych rzeczy nie mozna kupić w PL :(

No szkoda. Sam tez wolałbym zamawiać wszystko w Polsce bo jednak przesyłki są tansze, a w niemczesch czasami życzą sobie po 15 euro. Zeby tylko podatek obniżono to byłoby spoko i sporo taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeoMagNeT napisał(a):

No szkoda. Sam tez wolałbym zamawiać wszystko w Polsce bo jednak przesyłki są tansze, a w niemczesch czasami życzą sobie po 15 euro. Zeby tylko podatek obniżono to byłoby spoko i sporo taniej.

Koniec z tym OT:)

Wracając do am2 wie już ktoś co z tym cb i jakie są narazie pierwsze wyniki na o/c?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gutman1 napisał(a):

Wracając do am2 wie już ktoś co z tym cb i jakie są narazie pierwsze wyniki na o/c?

Na pclabie z FX-a wycisneli na razie 3123 MHz bez podnoszenia napięcia na stockowym chlodzeniu. To chyba pozytywnie :razz: Ciekawe jak beda sie krecic sempy? :rolleyes: Pzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonek_3 napisał(a):

Na pclabie z FX-a wycisneli na razie 3123 MHz bez podnoszenia napięcia na stockowym chlodzeniu. To chyba pozytywnie :razz: Ciekawe jak beda sie krecic sempy? :rolleyes: Pzdro

boją się pociskać więcej ;) (oni zawsze robią takie testy oc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeoMagNeT napisał(a):

mnie ciekawi jak beda sie krecic sempy z 256 L2, oraz athlony 3000+ i 3200+, ale pewnie wielkiej roznicy w porownaniu do 939 nie bedzie.

Nawet jeśli jakaś różnica będzie , to raczej nie będzie to wartość przemawiająca za przesiadaniem się z s.939 na AM2 - różnica w wydajności , nawet na plus AM2 nie uzasadni przejścia na tę platformę , a już wogóle nie uzasadni finansowych kosztów przejścia na DDR2 - no ale to moje zdanie , zapaleńcy mogą mieć odmienną ode mnie opinię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ArtKTK napisał(a):

a już wogóle nie uzasadni finansowych kosztów przejścia na DDR2 - no ale to moje zdanie , zapaleńcy mogą mieć odmienną ode mnie opinię :)

Nie czaje? Jakich kosztów przejścia na DDR2? Przecie one kosztują tyle co zwykłe DDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ArtKTK napisał(a):

Nawet jeśli jakaś różnica będzie , to raczej nie będzie to wartość przemawiająca za przesiadaniem się z s.939 na AM2 - różnica w wydajności , nawet na plus AM2 nie uzasadni przejścia na tę platformę , a już wogóle nie uzasadni finansowych kosztów przejścia na DDR2 - no ale to moje zdanie , zapaleńcy mogą mieć odmienną ode mnie opinię :)

no wiesz, ale ja siedze aktualnie na socket A i raczej nie ma sensu żeby przesiadac sie na 939, wiec interesuje mnie am2, ktore i tak pewnie za granicą kupię (narazie tylko przypuszczenia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeoMagNeT napisał(a):

no wiesz, ale ja siedze aktualnie na socket A i raczej nie ma sensu żeby przesiadac sie na 939, wiec interesuje mnie am2, ktore i tak pewnie za granicą kupię (narazie tylko przypuszczenia)

Cena na początku będzie pewnie dużo tańsza niż w Polen a co to DDR2 to nie moge się przekonąć java script:emoticon(':?', 'smid_5')

:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonek_3 napisał(a):

Na boxie i ma 53C w idle... :lol: :lol2: Takie kręcenie można sobie w dupe wsadzić :? PClab - taki duży serwis, a nie mają żadnego porządnego chłodzenia :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xtreme Addict napisał(a):

Na boxie i ma 53C w idle... :lol: :lol2: Takie kręcenie można sobie w dupe wsadzić :? PClab - taki duży serwis, a nie mają żadnego porządnego chłodzenia :oops:

A zapowiedzial/wydał juz ktos coolerki an AM2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeoMagNeT napisał(a):

Ciekawe, musze sprawdzic co daja w komplecie :)

Juz widze ciekawa plytke pod AM2, MSI K9N Platinium, cena przystepna (ponizej 500zł) duzy VCORE, tylko pytanie jak z ustawieniami pamieci, cyz jest ich tak duzo jak na DFI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro w hurtowni z której biorę sprzęt będą athlony 3000+ i 3200+ i do tego sempy 2800+, 3400+ i 3600+. jak ktos chetny to jaknajszybciej pisac na priv

co do coolerów kompatybilnych z am2... coolermaster RR-KCT-T9E1 ponoc pasuje :)

Dołączona grafika

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MILANS napisał(a):

jutro w hurtowni z której biorę sprzęt będą athlony 3000+ i 3200+ i do tego sempy 2800+, 3400+ i 3600+. jak ktos chetny to jaknajszybciej pisac na priv

Jak ktoś chce listę coolerów kompatybilnych z AM2, to jest ona tutaj:

klik

Scytke Mine jest chyba najwydajniejszym egzemplarzem dostępnym w PL.

Edytowane przez mach82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MILANS napisał(a):

[/img]http://img139.imageshack.us/img139/6369/aka21460qz.jpg[/img]

debilstwo ... dopiero co kupiłem nowiutką nijne a oni już zminili mocowanie ;/ - p co :?

A co do cen to są nawet nawet atrakcyjene jak wyszło 939 to 2 razy tyle kosztowało :)

Zobaczymy ja czekam na normalne testy o/c bo wiadomo na xs to znajde i athlona64 4 ghz na stockowym napieciu i coolerku :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gutman1 napisał(a):

debilstwo ... dopiero co kupiłem nowiutką nijne a oni już zminili mocowanie ;/ - p co :?

A co do cen to są nawet nawet atrakcyjene jak wyszło 939 to 2 razy tyle kosztowało :)

Zobaczymy ja czekam na normalne testy o/c bo wiadomo na xs to znajde i athlona64 4 ghz na stockowym napieciu i coolerku :-)

no właśnie niebardzo ...

jakoś mrozu AM2 nie lubi chyba bardziej niż S939 ...

Testy na WC dały na razie jedynie 3,2-3,4GHz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek napisał(a):

no właśnie niebardzo ...

jakoś mrozu AM2 nie lubi chyba bardziej niż S939 ...

Testy na WC dały na razie jedynie 3,2-3,4GHz ...

hmm jedynie ?

To dopiero pierwsza seria zobaczymy co będzie potem.

Jedyne co wiemy to że proce mają strasznego CB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gutman1 napisał(a):

hmm jedynie ?

To dopiero pierwsza seria zobaczymy co będzie potem.

Jedyne co wiemy to że proce mają strasznego CB

ano JEDYNIE, bo:

-przeważnie było tak, że wersje inżynierskie wprowadzanych proców kręciły się sporo lepiej od produkcyjnych, teraz hmm jak by nie bardzo

-to WC to dla 3250 woda ok 20 stopni, dla 3400 woda -15 stopni, bo niżej CB

-bo dzisiejsze proce potrafią tyle (choćby proce Stonki, czy myrdinna - 3200MHz na AC max Pi 16M)

-bo nie widać szans na OC rzędu dzisiejszych (Bachus 3600MHz FC, Gemmy 3400MHz FC, nie wspominając o FX ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek napisał(a):

ano JEDYNIE, bo:

-przeważnie było tak, że wersje inżynierskie wprowadzanych proców kręciły się sporo lepiej od produkcyjnych, teraz hmm jak by nie bardzo

-to WC to dla 3250 woda ok 20 stopni, dla 3400 woda -15 stopni, bo niżej CB

-bo dzisiejsze proce potrafią tyle (choćby proce Stonki, czy myrdinna - 3200MHz na AC max Pi 16M)

-bo nie widać szans na OC rzędu dzisiejszych (Bachus 3600MHz FC, Gemmy 3400MHz FC, nie wspominając o FX ...)

ale też już nie przesadzajmy cold bug rzedu +5 stopni dla wszyskich to były by jaja :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi