zayonnc Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 pewnie że żartuje... a może napisałem to by zwrócić na cos innego uwagę ??? Czyżby na stosowanie ironii??? Bo tak to własnie wyglądało :wink: BTW wystarczyło sprawdzić ile razy kto się w temacie o Conroe wypowiedział i od razu było widać, że to żart. A wracając do tematu, AMD wypuściło AM2 tylko dlatego (tak mi się wydaje w każdym razie), że zostało niejako zmuszone przez producentów pamięci (aby dalej rosła sprzedaż DDR2), bo nie wiem czy pamiętacie ale na samym początku A64 (a w zasadzie jeszcze przed premierą) mowa była, że po s940,754 i 939 będzie już DDR3 i początkowo AMD w ogóle nie chciało wskakiwac w DDR2 (co mi np. bardzo odpowiadało). Teraz z racji niedługiej premiery Conroe, który jak wskazują wszystkie gwiazdy na niebie i ziemi bedzie połykał AM2 moim zdaniem nie ma sensu się pakować w AM2, chyba, że komuś się bardzo spieszy. W takim wypadku ja np. bym teraz kupił jakąś badziewną płytę pod AM2 + najtańszego proca do tego 2GB DDR2 a po premierze Conroe pozbył się tego proca i płyty i wskoczył w niebieskich. Takie moje zdanie. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Teraz mam wyrzuty ze mogłem kupic nowego celerona, podobno wymiotka. jaki nowy celeron? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) no tak nowe celerony maja wiecej cache i wymiataja sa odpowiednikami sempronów a nawet lepsze :D Bo L1 16kb L2 512:) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez 21 11 1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 no tak nowe celerony maja wiecej cache i wymiataja sa odpowiednikami sempronów a nawet lepsze :D Bo L1 16kb L2 512:) a juz wiem nowe celerony M na jadrze YONAH hmm ciekawe ciekawe sa w sprzedazy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Chyba nie takie jadro mylisz się, coś na M tylko nie pamietam Sa juz w sprzedazy 3.2Ghz i 3.33Ghz taki prodkrecony na 5GHZ na 1.3v :D koles zrobił w spi 1m 28s :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Chyba nie takie jadro mylisz się, coś na M tylko nie pamietam Sa juz w sprzedazy 3.2Ghz i 3.33Ghz taki prodkrecony na 5GHZ na 1.3v :D koles zrobił w spi 1m 28s :D wez mi chlopie podaj jakis sklep z takim cudem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Chyba nie takie jadro mylisz się, coś na M tylko nie pamietam Sa juz w sprzedazy 3.2Ghz i 3.33Ghz taki prodkrecony na 5GHZ na 1.3v :D koles zrobił w spi 1m 28s :D Nie na M tylko na C, a jądro to konkretnie Cedar Mill:] Czyli 65 nano :) Proponuje dyskusje o celinach przenieść do właściwego działu i topicu, a mianowicie Tutaj EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Intel coraz bardziej kusi, ale ja i tak pewnie zostane przy AMD, a am2 to rzeczywiscie tylko przesiadka na ddr2, bo zadnej nowosci to nie zaprezentowało. Jak amd dalej się bedzie tak staczac to przesiadka na intela nieunikniona (niestety) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 No Intel sie wybija i bardzo dobrze bo byłem jego zwolennikiem :D AMD jak zacznei robic brocki w 65nm to bedzie wydajne Chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 No Intel sie wybija i bardzo dobrze bo byłem jego zwolennikiem :D AMD jak zacznei robic brocki w 65nm to bedzie wydajne ChybaNo oby, bo jak nie to sie pogrążą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Czyżby na stosowanie ironii??? Bo tak to własnie wyglądało :wink: BTW wystarczyło sprawdzić ile razy kto się w temacie o Conroe wypowiedział i od razu było widać, że to żart. A wracając do tematu, AMD wypuściło AM2 tylko dlatego (tak mi się wydaje w każdym razie), że zostało niejako zmuszone przez producentów pamięci (aby dalej rosła sprzedaż DDR2), bo nie wiem czy pamiętacie ale na samym początku A64 (a w zasadzie jeszcze przed premierą) mowa była, że po s940,754 i 939 będzie już DDR3 i początkowo AMD w ogóle nie chciało wskakiwac w DDR2 (co mi np. bardzo odpowiadało). Teraz z racji niedługiej premiery Conroe, który jak wskazują wszystkie gwiazdy na niebie i ziemi bedzie połykał AM2 moim zdaniem nie ma sensu się pakować w AM2, chyba, że komuś się bardzo spieszy. W takim wypadku ja np. bym teraz kupił jakąś badziewną płytę pod AM2 + najtańszego proca do tego 2GB DDR2 a po premierze Conroe pozbył się tego proca i płyty i wskoczył w niebieskich. Takie moje zdanie. Pozdr no właśnie ;) szkoda że amd nie reklamowało AM2 jako s939+ czyli cos dobrego z DDR2 ;) ludzie by się zawiedli. Potraktowano AM2 jako nastepce a od nastepcy sie wiecej wymaga a tu mała kaszanka, a dobre DDR2 drogie . zycie ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witam Zostaly pokazane nowe plytki Epoxa i Asrocka. O to one: Epox EP-MCP61S-M i bazuje na chipsecie nVidii o kodowej nazwie MCP61S. Układ ten ma zastąpić obecnie wykorzystywane chipsety, składające się z GeForce 6100 i nForce 410/430. Przedstawiona płyta wykonana jest w formacie MicroATX - do dyspozycji jest jeden slot PCI-Express x16, jeden PCI-E x1 i dwa PCI a także cztery gniazda dla pamięci DDR2. Oprócz tego EPoX wyposażył swój produkt w dwa porty Serial-ATA II z funkcją RAID 0,1 a także jeden port ATA 133 i 6-kanałowy układ audio. Do dyspozycji jest także jedna karta sieciowa FastEthernet. Na zdjęciu można także zauważyć puste miejsce, przeznaczone na dwa porty Serial-ATA - możliwe, że producent planuje wprowadzić także lepiej wyposażoną wersję tej płyty. Sprzedaż tego modelu powinna się rozpocząć w sierpniu, wraz z premierą wykorzystanego w niej chipsetu. Tu jej zdjecie EP-MF590 SLI2 i bazuje na chipsecie nVidia nForce 590 SLI - oferuje ona dwa sloty PCI-Express x16 z obsługą technologii SLI, dwa PCI-E x1 i dwa PCI a także cztery gniazda pamięci DDR2 oraz osiem portów Serial-ATA II (sześć z chipsetu, dwa dzięki układowi JMicron JMB363) i dwa ATA (ponownie jeden z chipsetu a jeden dzięki temu samemu układowi JMicron). Oprócz tego płyta posiada dwie karty sieciowe GigabitEthernet, 10 portów USB 2.0, dwa porty FireWire i 8-kanałowy układ audio. Tu jej zdjecie EP-MD580 XR i korzysta z chipsetu ATI Radeon Xpress 3200 CrossFire. Do dyspozycji są dwa sloty PCI-Express x16 ze wsparciem technologii Crossfire a także dwa PCI-E x1 i trzy PCI oraz sześć portów Serial-ATA II (cztery z chipsetu, dwa dzięki układowi JMicron JMB363), dwa ATA 133, jedną kartę sieciową GigabitEhernet oraz 8-kanałowy układ audio. Tu jej zdjecie Asrock: AM2XLI-eSATA2 i bazuje na chipsecie ULI M1697. Na płycie znalazły się dwa sloty PCI-Express x16 - jeden z nich pracuje z pełną prędkością x16, a drugi x8 - oraz dwa PCI-E x1 i trzy PCI. Oprócz tego płyta oferuje cztery banki pamięci DDR2, cztery porty Serial-ATA II z obsługą trybu RAID 0, 1, 0+1, JBOD oraz RAID 5, z których dwa mogą być wykorzystane jako eSATA, dwa porty ATA 133 a także 8-kanałowy układ audio. Płyta wyposażona jest także w złącze HDMI_SPDIF, które umożliwia przesłanie sygnału audio do karty graficznej wyposażonej odpowiednie złącze i obsługę standardu HDMI. Dokładna cena tej płyty nie została jak na razie określona. Tu jej zdjecie Info z tąd Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ceny?na razie brak wiadomosci na ten temat :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Sorki za dubla... Mam prosbe >> jak ktos zobaczy tego Biostara T-series na nF 550 w Polsce to niech da cynk. Ja znalazlem Biostara ale TFORCE 6100 Tu jest link. Niby to samo co GB ale moze lepszy bedzie... Hmm i teraz dylemat czy wybrac Biostara czy GB? Co radzicie? Widac ze wysyp plyt juz sie zaczol :lol: Oby tak dalej :rolleyes: Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2006 przez jonek_3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Takich Biostarow to ja pare znalazlem :D czekam na tego 550. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 te biostary to pewnie ot samo co gg, matx, o kant zada rozwalic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 O Biostarze Tforce 550 mowisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 nie... o tym biostarze z imperium net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Hej, Czesc "zabawek" wlasnie przybyla. Czekam tylko na pamieci i mysle, ze w srode bede odpalal te nowa platforme. Deczko martwi mnie fakt, ze plyta ma zaladowany pierwszy BIOS (0202). Jej bogatszy brat (M2N32-SLI, nForce590 SLI) na pierwszym BIOS'ie (0203) mial spore problemy z OC. Dopiero update do 0402 wprowadzil o niebo wieksza roznice. Problem polega na tym, ze na stronie ASUS w ogole nie ma sekcji DOWNLOADS z uaktualnieniami BIOS dla M2N-SLI, jedynie dla M2N32-SLI. Probuje wlasnie dowiedziec sie i wyszarpac jakis nowy BIOS. Dla ciekawskich, fotka z info nt. procka... Postaram sie jak najszybciej pokazac jakies wyniki. Pozdrawiam :) Edytowane 5 Czerwca 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Hej, Czesc "zabawek" wlasnie przybyla. Czekam tylko na pamieci i mysle, ze w srode bede odpalal te nowa platforme. Deczko martwi mnie fakt, ze plyta ma zaladowany pierwszy BIOS (0202). Jej bogatszy brat (M2N32-SLI, nForce590 SLI) na pierwszym BIOS'ie (0203) mial spore problemy z OC. Dopiero update do 0402 wprowadzil o niebo wieksza roznice. Problem polega na tym, ze na stronie ASUS w ogole nie ma sekcji DOWNLOADS z uaktualnieniami BIOS dla M2N-SLI, jedynie dla M2N32-SLI. Probuje wlasnie dowiedziec sie i wyszarpac jakis nowy BIOS. Dla ciekawskich, fotka z info nt. procka... FOTO Postaram sie jak najszybciej pokazac jakies wyniki. Pozdrawiam :) u nas takiej płyty jeszcze nie ma (tylko ten bogatszy drogi brat) wiec i tak jest na plus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Ja znalazlem Biostara ale TFORCE 6100 Tu jest link. Niby to samo co GB ale moze lepszy bedzie... Hmm i teraz dylemat czy wybrac Biostara czy GB? Co radzicie? Widac ze wysyp plyt juz sie zaczol Oby tak dalejTForce 6100 to jest pod s754/939. Ciekawą rzeczą jest możliwość zapodania napięcia na RAM >3V. Fajne mogą być nadchodzące płyty Jetway, ale gdzie to w Polsce kupić? Edytowane 5 Czerwca 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Hej, Czesc "zabawek" wlasnie przybyla. Czekam tylko na pamieci i mysle, ze w srode bede odpalal te nowa platforme. Deczko martwi mnie fakt, ze plyta ma zaladowany pierwszy BIOS (0202). Jej bogatszy brat (M2N32-SLI, nForce590 SLI) na pierwszym BIOS'ie (0203) mial spore problemy z OC. Dopiero update do 0402 wprowadzil o niebo wieksza roznice. Problem polega na tym, ze na stronie ASUS w ogole nie ma sekcji DOWNLOADS z uaktualnieniami BIOS dla M2N-SLI, jedynie dla M2N32-SLI. Probuje wlasnie dowiedziec sie i wyszarpac jakis nowy BIOS. Dla ciekawskich, fotka z info nt. procka... Postaram sie jak najszybciej pokazac jakies wyniki. Pozdrawiam :) wal do mnie na gg 5062861 to ci zapodam najnowszy biosik do asusa (0406) btw.. ten fryzjer pasuje do tej mobo ? Edytowane 5 Czerwca 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 wal do mnie na gg 5062861 to ci zapodam najnowszy biosik do asusa (0406) btw.. ten fryzjer pasuje do tej mobo ? on chyba na all pasuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 wal do mnie na gg 5062861 to ci zapodam najnowszy biosik do asusa (0406) btw.. ten fryzjer pasuje do tej mobo ? Do M2N-SLI i nie M2N32-SLI? Super! Cos te lepki na stronie ASUS'a w ogole zapomnieli ze maja w przedazy juz 3 plyty na nForce 500-series, a DOWNLOADS jedynie dla nForce 590SLI :lol: Juz wale na GG :) Co do Freezer'a, to chyba tak. Nie wiem jeszcze, ale chyba kazdy HS z klipem pasuje, mimo ze AM2 ma tylko jeden zaczep. Jutro bede mial pamieci, wiec sie okaze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Dla zainteresowanych: GIGABYTE TECHNOLOGY Co., LTD. zaprezentował nową serię płyt głównych “GIGABYTE S”. Płyty oznaczone symbolem S5 charakteryzuje pięć cech: Safe, Smart, Speed, SLI, Silent-Pipe, które wyznaczają standard dla nowoczesnych komputerów. Nowa generacja procesorów AMD AM2 umożliwiająca obsługę pamięci DDR2 800MHz w trybie Dual Chanel, w połączeniu z unikalnymi technologiami oraz oprogramowaniem firmy GIGABYTE sprawia, że nowa seria płyt głównych dostarcza przyjazną użytkownikowi, stabilną oraz wydajną platformę. Flagowym przedstawicielem nowej serii płyt głównych jest model GA-M59SLI-S5...... CLICK Edytowane 6 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 to może lepiej coś takiego ;) i oczywiście jest nasz dobry kumpel MOSSSSSSSSFET ciekawe czy też będzie taki narwany gość :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ciekawe kiedy jakies testy owej mobo ;) jedyne co mnie martwi to dobrze wszystkim znany wicherek miedzy slotami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 też się zdziwiłem bo to co pokazałem było na chpsecie ATI, który znany jest z niewielkiego grzania się. chociaż nie pamiętam jak było na s939 :P tu jest wzmianka o DFI na chipsecie nvidii http://www.theinquirer.net/?article=32193 o ile dobrze pamiętam premiery będą na przełomie czerwiec/lipiec. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 bachus: do m2n32-sli jest bios 0501 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...