Xtreme Addict Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Powiem szczerze, że przy obecnej sytuacji, kiedy sytuacja się ustabilizowała AM2 mnie zawiodło. Wydajność jest podobna do s939. W dodatku jest problem z dostaniem taniej, dobrej płyty... tutaj krótko mówiąc producenci dali [gluteus maximus]... Są co prawda zalety - przyszłość, mniejszy współczynnik TDP, mniejsze V, bardziej dopracowana technologia (proces produkcyjny). Ale "dziewiczy" kontroler DDR2 sprawia problemy choćby z wysokim HTT... nie mówiąc o dość marnej wydajności jak na przepustliwość pamięci :( Miałem ochote przejść na AM2 - idę niebieską stroną mocy - Conroe. A tymczasowo jednak ulepsze sobie chyba moją platforme na s939 :wink: BTW Ten Biostar jest miłą piłeczką, ale ma swoje wady. I cena... w PL zaporowa. Za tyle kupuje się DFI na s939 :wink: Edytowane 24 Lipca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Napisałem mail do supportu epoxa z pytaniem kiedy nowe płyty na am2 bedą w Polsce...ciekawe co odpiszą :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuffy Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 HEj, mysle wlasnie na przesiadke na socket AM2 z mojego juz podstarzalego s. A. Jest cos co moglibyscie mi polecic ? Nie jestem hardcorowym overclockerem (jedyne co podkrecam to grafe i to lekko) wiec nie musi byc jakas wyzylowana. Myslalem o MSI K9N Platinum nForce 570 albo ASUS M2N n-Force 570 Ultra - co sadzicie ? za odpowiedz z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Myslalem o MSI K9N Platinum nForce 570 albo ASUS M2N n-Force 570 Ultra - co sadzicie ?Wątek o MSI K9N: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=203218 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuffy Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Wątek o MSI K9N: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=203218 wielkie dzieki, sorki ze zasmiecilem. A z wlasnego doswiadczenia doradzilbys mi jakas na Am2 Edytowane 25 Lipca 2006 przez Stuffy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Też przesiadam się na AMD X2 3800+ AM2 i też interesuje mnie płyta ASUS M2N-E NF570Ultra tylko chyba trzeba będzie poczekać na nowy BIOS do tej płyty (obecny 0203 powoduje nie lada kłopoty, jeżeli to sprawa biosu) albo nowszą rewizję.... o problemach wspominał już Slawoy z teamu IN4.pl i wielu innych ludzi. M.in. kłopoty z pamięciami DDR2 667 i 800... Forum asusa.... i kłopoty M2N-E Edytowane 25 Lipca 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 A z wlasnego doswiadczenia doradzilbys mi jakas na Am2Nie mam takowego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Support EPoXa tak odpisał: Dear Grzegorz, It should not take so long until they will be available in Poland a more few weeks probably. ;) Trzeba czekać. Edytowane 25 Lipca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Support EPoXa tak odpisał: Dear Grzegorz, It should not take so long until they will be available in Poland a more few weeks probably. ;) Trzeba czekać. odpisz im - why have you placed ATX power supply connection again (the same as in K8 series) in place that makes airflow difficult by presence of PSU wires/cables, many users argued about its layout preferring ATX power supply connection close to upper-right the edge of mainboard. what's more we would like to see nice heatsink on NB or heatpipe systems instead of 5000rpm/40dB cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 odpisz im - why have you placed ATX power supply connection again (the same as in K8 series) in place that makes airflow difficult by presence of PSU wires/cables, many users argued about its layout preferring ATX power supply connection close to upper-right the edge of mainboard. what's more we would like to see nice heatsink on NB or heatpipe systems instead of 5000rpm/40dB cooler. :P O tym z gniazdem ATX to nie napisze bo mi to bardzo się podoba, mam idealnie ułozony kabel, a jakby było na krawedzi to bym miał bałagan...bynajmniej w mojej obudowie (chieftec dragon), jest to bardzo dobre... To mail do supportu na Europe. Support@epox.nl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Dawno mnie tu nie było :D Wypadłem nieco z tematu hardware, a sytuacja zmusiła mnie do tego żeby zainteresować się nieco AM2. Otóż chce zmodernizować znajomej leciwego kompa: Duron 1000 ECS K7S5A 256MB DDR GF2 MX200 Stwierdziłem, że nie ma się co babrać z obecną platformą i lepiej kupić coś nowego, dlatego wybrałem: Sempron 64 2800+ Manila AM2 BOX //199zł Asrock AM2NF4G-SATA2 nForce6100 VGA AM2 //241zł DDRAM2 512MB PC5300 TwinMos //153zł Jak widać z grafy zrezygnowałem, gdyż budżet jest okrojony (~600zł). Powiedzcie czy ten układ wbudowany w chipset (GF6100) nadaje się do czegokolwiek? tzn czy pociągnie gierki typu Sims, Sims2 w low-detalach? Do jakiej grafy można przyrównać ten układ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 demon szybkości to to nie jest (jeśli to ten sam układ graficzny, wnioskuję po nazwie) wydajność 6100 TUTAJ jest test 6150 (domniemam, że nieco mocniejsza niż 6100).... a teraz pytanko... czy ktoś ma AMD X2 na AM2? jaki tam jest cooler? bo dla s939 jest cooler z HEATPIPE całkiem wydajny i całkiem cichy. a gdzieś słyaszałem plotkę, że w X2 AM2 jest bez heatpipe? macie jakieś fotki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 turzol --- spoko simsy 2 pociagnie ale ten 6100 czy nawet 6150 --- imho są za słabe do takich gier -- lepie by sie nadawało coś minimum 6600 -- albo x 1300 /1600 ATI zresztą zmontuj to sobie to oblukasz i przyznasz racje iż nie jest to sprzet do gier 3d -- nawet simsow 2 / simsy nie simsy -- obecnie każada gra 3d ma sowje wymagania a montowanie graf pokroju 6100/6150 -- nadaje sie tylko do filmow czy biura takie minimum jakie swojego czasu dało ati w chipsetach te ich osławione X300 -- miałem to również -- siara straszna :) polecam kupić mobo K9N NEO-F NA NFORCE 550 --również tanie i nadaje się do O/C nawet tak samo jak dozbierać do 6600 / X1600 --- na tym gry 3d juz pokazuja pazurki ---- NIE ŚMIAĆ SIĘ swego czsu to były DOBRE karciochy aha nie kupuj nic z starej serii typu X300 CHYBA , ŻE X 800 ale szkoda i na niego kasy lepiej nowa serię z 1xxx jesli ati jesli nvidia zapodaj przynajmniej 6600 najtansza a i zapodaj se jakies ramy np typu 667 co bys nie zmienial ich potem jak stanieja i zeby ci procka nie chamowaly -- bo te 553 za strasznie mulowate ----------- i nie zgrywac sie -- wiem jak to jest jak ktos chce zrobic raz na kilka lat 5 czy 6 przeskok na nowości bo wydawal kase na gry ORYGINALNE i inne wydatki ------- co do moich porad to bawilem się w serwisanta w kilku firmach sprzedajacych kompy przez jakis czas wiec wiem co doradzam swoja droga bawi mnie jak za kazdym rozpakowanym pudelkiem z boxa wylatuje mi masa papierkow i innegazety mogli by choc dla debili drukowac to pozadniej i prosciej zeby niemusieli w firmach placic po 50 zl za zlozenie kompa-- nauczyli by sie sami a tak traca kase za przyslowiowe kilka chwil bo co to jest zmontowac zestawa esli sie montuje po 20 dziennie w ciagu kilku godizn nudnej pracy seriwsanta. ------ więcej grzechów nie pamiętam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 a i zapodaj se jakies ramy np typu 667 co bys nie zmienial ich potem jak stanieja i zeby ci procka nie chamowaly -- bo te 553 za strasznie mulowateMułowate? Ostatnio w testach wyszło że różnice między single/dual channel są bardzo niewielkie, a ty chcesz miec różnice przy 533 a 667? Mowa oczywiście o wydajności, nie o syntetycznej przepustowości samych pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 LUDZIE POMOCY --- moje gg 3036259 ---to do admina żeby coś wreszcie zrobil z tym problemem / moje gg 3036259/ nie mogę pozbyć się % kar nie moge zmienić mejla na aktualny wogule nic nie moge zrobić z administrowaniem mojego konta na tym forum --- ma może ktoś jakieś wejscie do admina bo ni jak nic nie da się pozmieniać ------ widocznie KTOŚ robi se żarciki ALE TO BARDZO WNERWIA --- takie psucie komuś konta na tym forum POMOCY bo nie wiedzieć czemu doszło mi kolejne 10 % jak tak dalej poleci to za jakis czas mie tu zablokują i nie wiadomo za co ktos zrobil se jajca i zablokowal mi zmiane mejla a ni jak niemoge się porozumiec przez ustawienia konta z adminem jestem bardzo ZDOŁOWANY takim podejsciem do sprawy przez administrację tego forum chodzi mi o to iż ktos moze sobie jajca robic i na moim koncie mieszac a ja niemoge go zablokowac ani zmienic mejla na prawdziwy sorry za zabieranie czasu ale pomoc by sie przydala OT i pisanie totalnych głupot. Odpocznij od forum - 3 dni ZPP. // Crosis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Od tego jest inny temat. Co do tematu -> "Stwierdziłem, że nie ma się co babrać z obecną platformą i lepiej kupić coś nowego, dlatego wybrałem: Sempron 64 2800+ Manila AM2 BOX //199zł Asrock AM2NF4G-SATA2 nForce6100 VGA AM2 //241zł DDRAM2 512MB PC5300 TwinMos //153zł" -> Co tak drogo te ramy :| Na allegro wyrwie się używane 2x256 Mb poniżej 100 zł. Do tego odrobine dołożyć i wyrwać z allegro grafe w okolicach 150 zł -> da się :wink: np. X700SE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 @XWOJCIECHX teraz tez napewno dostaniesz % za tego posta wiec sie tak nie denerwuj. to dopiero poczatek ;) @turzol po pierwsze. eh chlopie, ty grywasz w simsy? ;] nie no tak na serio tez czasem gralem w 'sims1' (tak zeby sie odstresowac :lol2:) po drugie ;] procek moze byc, plyte wzialbym bez integry :) np asrock xli-dual-sata2 i do tego cos z allegro :) nawet dosc tania grafa bedzie lepsza niz ta integra :) mozna np kupic x300 za okolo 85 zl :) a co do ramow to na allegro dostaniesz 512 za okolo 70 zl. wystarczy troche poszukac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 @turzol po pierwsze. eh chlopie, ty grywasz w simsy? ;] nie no tak na serio tez czasem gralem w 'sims1' (tak zeby sie odstresowac :lol2:) To nie dla mnie sprzęt :] W sigu moja maszynka po drugie ;] procek moze byc, plyte wzialbym bez integry :) np asrock xli-dual-sata2 i do tego cos z allegro :) nawet dosc tania grafa bedzie lepsza niz ta integra :) mozna np kupic x300 za okolo 85 zl :) Radek X300 ok 100zł - pomyśle nad tym a co do ramow to na allegro dostaniesz 512 za okolo 70 zl. wystarczy troche poszukac :) Za 70zł bez szans... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superlama Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Witam! Z takich a nie innych powodów złożyłem sprzęt jak w sygnaturce. Narazie na boxie 2.0GHz (FSB 250MHz), więcej nie próbowałem, bo nie zdąrzyłem. Miałem tylko jeden wieczór na zabawę, bo w paczce z całym sprzętem przysłali mi nie tę kartę co trzeba (na dodatek z pasywnym chłodzeniem) - odesłałem i czekam na tę właściwą. Przez tę kartę chyba był taki ukrop - proc w stresie 55st., w budzie 42st. Moze wiekszy przeciag jeszcze zrobie... Z obserwacji: Mostek jak na moje oko, to troche za mocno sie grzeje. Zdarza sie, że na POST komp zamiera - robie cold-reset i idzie normalnie. AI Boost nie wiedzieć czemu potrafi mi po pewnym czasie od odpalenia przestawić FSB na domyślne - jak wejdę w jego opcje, to ustawione jest FSB takie jak powinno, daje tylko "apply" i ustawia je. Za jakis czas wlaczam AI Boosta ponownie i ta sama sytuacja. Spotkał się ktoś z czymś takim? Dodam jeszcze, że przesiadłem się z Bartona, przy którym za dużo się z kręceniem nie bawiłem (2500+ na FSB200 i 1.825V:)) Edytowane 26 Lipca 2006 przez d.evil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Witam! Z takich a nie innych powodów złożyłem sprzęt jak w sygnaturce. Narazie na boxie 2.0GHz (FSB 250MHz), więcej nie próbowałem, bo nie zdąrzyłem. Miałem tylko jeden wieczór na zabawę, bo w paczce z całym sprzętem przysłali mi nie tę kartę co trzeba (na dodatek z pasywnym chłodzeniem) - odesłałem i czekam na tę właściwą. Przez tę kartę chyba był taki ukrop - proc w stresie 55st., w budzie 42st. Moze wiekszy przeciag jeszcze zrobie... Z obserwacji: Mostek jak na moje oko, to troche za mocno sie grzeje. Zdarza sie, że na POST komp zamiera - robie cold-reset i idzie normalnie. AI Boost nie wiedzieć czemu potrafi mi po pewnym czasie od odpalenia przestawić FSB na domyślne - jak wejdę w jego opcje, to ustawione jest FSB takie jak powinno, daje tylko "apply" i ustawia je. Za jakis czas wlaczam AI Boosta ponownie i ta sama sytuacja. Spotkał się ktoś z czymś takim? Dodam jeszcze, że przesiadłem się z Bartona, przy którym za dużo się z kręceniem nie bawiłem (2500+ na FSB200 i 1.825V:)) Wg mnie nie powinienes sie sugerowac temperatura za pomoca odczytów z programów lepiej wez termometr elektroniczny i sprobuj zmierzyc i podaj wartości , pise tak dlatego ze ostatnio duzo osob mowilo o walnietych czujnikach w tej plycie . Powiedz jeszcze jakiego uzywasz biosu no i oczywiscie pochwal sie wyniczkami . ps. Zwiekszales napiecie na rdzeniu czy narazie na defaultowym 1.35 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superlama Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Narazie na starym kompie siedzę, bo jeszcze mi tej właściwej karty nie przysłali, a nie mam innej żeby do tego kompa nowego włożyć. Jak już ją dostanę, to potestuję conieco;) Jedyne co z tych szybkich testow pamietam, to ze mialem jakies 8600 pkt w ktoryms 3dmarku, ale nie pamietam ktorym:) (2k3 albo 2k5;) Niestety, elektronicznego miernika temp. żadnego nie mam, może czas poszukać;) Bios pewnie ten co u wszystkich na starcie - naprawdę tylko jeden wieczor sie pocieszyłem, bo rano wysłałem kartę do wymiany. Jeszcze nie patrzylem czy są nowsze biosy... Ale pewnie by coś poprawił taki... A co do napięcia... Wiesz co, nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że AI Booster pokazywał 1.40V... Karta powinna przyjść w tym tygodniu - więcej napiszę, jak już będzie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 2k5... z pewnością (na 7600)... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 O mój Boże :( Przeżyłam dzisiaj chwile grozy :/ Wymieniając Standardowy Cooler z procka na lepszy nie mogłam ściągnąć wentyla z procka tak strasznie trzymał :/ i wyrwałam go razem z procem :/ :/ :/ makabra 4-5 nóżek powyginanych, jużmyślałam że konieć,alee poszłam po jakąś igłe i wyprostowałam wszystkie nóżki i działa :D :D :D jaka jestem szczęśliwa :D :D . Czy miał ktoś tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 @ britfanka Następnym razem szuszarka w rękę i ogrzać radiator. Zejdzie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 O mój Boże :( Przeżyłam dzisiaj chwile grozy :/ Wymieniając Standardowy Cooler z procka na lepszy nie mogłam ściągnąć wentyla z procka tak strasznie trzymał :/ i wyrwałam go razem z procem :/ :/ :/ makabra 4-5 nóżek powyginanych, jużmyślałam że konieć,alee poszłam po jakąś igłe i wyprostowałam wszystkie nóżki i działa :D :D :D jaka jestem szczęśliwa :D :D . Czy miał ktoś tak ?? Ja tak mialem raz z jakims radiatorkiem i prawie zawsze z parownikami :) . Normal, niema co sie martwic. Zamiast ciagnac za radiator, trzeba nim lekko pokrecic i sam odpadnie bez procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Już nigdy nie założe Boxowego Wiatraka !!! Koniec z tym !!! Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Już nigdy nie założe Boxowego Wiatraka !!! Koniec z tym !!! Pozdrawiam. Z każdym innym coolerem będzie tak samo. To nie jest wina coolerka, tylko pasty, która "przysysa" się do osłonki termicznej procka, i cięzko zdjąć. Ja zawsze najpierw odpinam jedną zapinkę, kręce w rózne strony radiatorem i po chwili się odczepia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Próbowałam kręcić na boki ale się nie dało , dlatego bo wiatrak idealnie pasował w podstawke socket AM2 , nie było innej możliwości ściągnięcia. Edytowane 27 Lipca 2006 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTwizardYer Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 To mój pierwszy post na forum, więc witam! Od ponad dwóch tygodni planuje zakup płyty głównej, procka, ramu. Z początku mój wybór był jasny... s.939. Teraz jednak głęboko zastanawiam się nad AM2. Mam pewien plan. Narazie chce kupić najsłabszego 3000+ Manilla, a w przyszłości zmienić na najlepszego dwurdzeniowca lub innego procka na platformie AM2. Pozostaje mi wybór płyty gł. I tutaj zaczyna się problem. Przeczytałem około 14-15 ostatnich stron tego tematu i zdania są podzielone. Niektórzy polecają ASUS'a M2N-E nForce570 Ultra, inni piszą, że są problemy z tą płytą. Istnieje jeszcze inna opcja. Mianowice taniutki Asrock. Moje wymagania nie są wygórowane mam nadzieje. Potrzebuje mobo do bardzo lekkiego OC(w szczególności będę kręcił karte graficzną) oraz pełnej stabilności. Zależy mi również aby najlepsze procki z AM2 bez problemu działały na wybranej płycie głównej. Czy Asrock spełni moje wymagania ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Tak spełni twoje wymangania. Sama mam tą płytę i nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...