Skocz do zawartości
letrev

Nowości Am2 / Am2+

Rekomendowane odpowiedzi

słyszał ktoś już coś konkretniejszego o DFI Lan Party UT CFX3200-M2 ??

na ati.amd.com znalazłem info że ma być produkowana od czerwca 2007 ;]

w okolicach jesieni w przyszłym roku będę się znów przesiadał na coś lepszego, i albo to na AM2 (w full wypasie :D ) albo jakieś tanie c2d ;)

DFI LanParty CFX3200 M2 R/G

we francji za 249 euro :blink: i do tego inna nazwa ;] poszukam jeszcze testów ale narazie ide na film :lol2:

edit:

Dotée de connectiques réactives aux UV, un PCB noir, la série LAN PARTY scintille sous l'effet des UV. Un résultat visuel fabuleux.

Format:ATX

Socket: AM2

PCIe1x/PCI :2/3

USB 6+4

PCIe16x/AGP:2/0 ( Crossfire )

Mémoire 4 Dual Channel DDR2 (667)

SATA II 8

Audio:8Ch Karajan, SPDIF In/Out

LAN Dual Gbit

RAID 0,1,0+1,5,JBOD

IEEE 1394 1+1

FSB 2000 MTps

Chipset D580 + SB600

Norme RoHS

Commentaire(s) Dual LAN w/ Teaming; EZ-Clear; Onboard: SPDIF In/Out, Debug LED, Power/Reset buttons; Headers: 1x COM, 1x IrDA

Dotée de connectiques réactives aux UV, un PCB noir, la série LAN PARTY scintille sous l'effet des UV. Un résultat visuel fabuleux.

oznacza to tyle samo co: większość (wszystkie?) złącza reagują na światło UV, płytka PCB czarna, naklejka z serii Lan Party reagująca na światło UV (chyba naklejka ;] ), wygląd zadowalający ;) (poliglota ze mnie :D )

no a reszta to chyba to samo bedzie jak DFI LP UT CFX3200, nie dawno był założony taki temat, mam nadzieję że płytka będzie robiła 370 HTT :D wtedy na bank trafi do mnie no ale z ceną to troche przesadzili

Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, opłaca mi sie wymieniac mojego pIV? na AMD Athlona 3000+ AM2? <_< jak sie spisują modele 3000+ jak sie@ a i po nowym roku ceny spadna nie? :D

cena na apollo to 265 zl,czyli pewnie duzo tansze nie beda.A procki na AM2 kręca sie zajebiscie,podejzewam nawet lepiej niz na s.754.

Czy Ci sie opłaca??Zalezy jakie pamieci do tego dokupisz,jesli dobre to napewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena na apollo to 265 zl,czyli pewnie duzo tansze nie beda.A procki na AM2 kręca sie zajebiscie,podejzewam nawet lepiej niz na s.754.

Co do oc procków na AM2, miałem pare sztuk A64 3000+, dwa były mega-słabe, reszta jakies 2.7GHz na ~ 1.5v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli można brać w ciemno am2 czy szukać jakiś tygodni?

W ciemno, nie ma zadnej zaleznosci pomiedzy tygodniem a kręceniem procka, zresztą wraz z wejsciem K8 procków nie wybiera się ze względu na tydzien produkcji (no oprócz sławnych 0517 i 0521).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35677

Stąd ;) Jakby one śmigały po 3,5GHz buahahahaha :lol2: Ale bym się śmiał :wink: Się zobaczy co zaprezentuje X2 w 65nm. Ja liczę na cuda. Oczywiście jeśli chodzi o OC.

Jakby chodziły na 3.5GHz i kosztowały tyle co teraz, byłoby całkiem miło. Za 300zł odpowiednik Conroe @ 2.8GHz.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się zobaczy co zaprezentuje X2 w 65nm. Ja liczę na cuda. Oczywiście jeśli chodzi o OC.

Początkowo nie ma co oczekiwać cudów wg. mnie, AMD miało jakieś problemy z wprowadzeniem procesu 65nm, później spieszyli sie zeby jak najszybciej zaprezentować, jeszcze może być nie w formie dzisiejszego 90nm od AMD, się zobaczy ;]

W zasadzie to dla mnie od biedy mogłyby się kręcić identycznie jak obecne, oby tylko coldbuga nie miały (w co nie wierze, ale może akurat) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, 1,5V przy 0,065um to chyba raczej będzie wysokie napięcie, więc może te 3,5GHz zrobią... ;)Ciekawe jak będzie z poborem mocy, bo to co tam napisali za fajnie nie wygląda - 55W dla najsłabszych modeli - ciekawe, przy jakim zegarze?

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem takiej natury.Mam składać kompa kolesiowi z Lublina i uparł sie ze kupi kompa w sklepie w Lublinie. Do wyboru niestety sa tylko takkie plyty:

1. MSI K9N

2.Gigabyte GA-M55S-S3

3.Asus A2N-E

Żadna z tych plyt mi nie pasuje za bardzo,ale ze złego co wybrac.Slyszalem ze Asus na AM2 jest bardzo problemowy,MSI ma bidny bios i problemy z serwisem.To zostaje gigashit.

Jesli nie to gdzie w Lublinie kupic DFI??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem takiej natury.Mam składać kompa kolesiowi z Lublina i uparł sie ze kupi kompa w sklepie w Lublinie. Do wyboru niestety sa tylko takkie plyty:

1. MSI K9N

2.Gigabyte GA-M55S-S3

3.Asus A2N-E

Żadna z tych plyt mi nie pasuje za bardzo,ale ze złego co wybrac.Slyszalem ze Asus na AM2 jest bardzo problemowy,MSI ma bidny bios i problemy z serwisem.To zostaje gigashit.

Asus

w Lublinie nie kupisz DFI :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35677

Stąd ;) Jakby one śmigały po 3,5GHz buahahahaha :lol2: Ale bym się śmiał :wink: Się zobaczy co zaprezentuje X2 w 65nm. Ja liczę na cuda. Oczywiście jeśli chodzi o OC.

Właśnie przeczytałem

Zmartwiło mnie to:

The CPUs are marked Revision F2

Liczyłem, że 65nm to będzie już rewizja G (brisbane), która podobno ma kilka ulepszeń w stosunku do F. Jednak coś AMD nie idzie z 65nm skoro wypuszcza rew. F2 :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przeczytałem

Zmartwiło mnie to:

The CPUs are marked Revision F2

Liczyłem, że 65nm to będzie już rewizja G (brisbane), która podobno ma kilka ulepszeń w stosunku do F. Jednak coś AMD nie idzie z 65nm skoro wypuszcza rew. F2 :angry:

A ja uważam, że w łasnie im idzie i nie chcę czekac z 65nm do rewizji G tylko prędzej wypuszczą F żeby sprawdzic czy wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wiecie o Epox EP-MNF4

da sie na trym jakieś rozsądne HTT trzasnąć

jakie są zakresy napięć do regulacji ?

szukam jak najtańszej ale dobrej mobo

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam, że w łasnie im idzie i nie chcę czekac z 65nm do rewizji G tylko prędzej wypuszczą F żeby sprawdzic czy wszystko jest ok.

To ja chyba poczekam jeszcze z kupnem do marca , nie chcę być myszką doświadczalną.

Tu link do dalszych planów AMD

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4942

Ciekawie zapowiadają się jednordzeniówki Lima i Sparta z TDP 45 i 35W :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. MSI K9N

2.Gigabyte GA-M55S-S3

3.Asus A2N-E

Kumpel składał kompa w Lublinie i kupił DFI Infinity na AM2 w Vico

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel składał kompa w Lublinie i kupił DFI Infinity na AM2 w Vico

sklep może kupić co chce i gdzie chce, więc w NTT też - kwestia czy sam sklep tego chce.

Ja pytałem swojego czasu i nigdzie nie chcieli mi ściągnąć DFI - w Vico też nie... bo ponoć są problemy z serwisem

a wydaje mi sie ze to tylko kwestia dogadania się z pracownikami

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi