MILANS Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Chyba strone wcześniej jest link do biosu z obsługą prockow 65nm, dodaje mnozniki połówkowe i chyba nic pozatym ;) A co do DFI...widocznie masz mega pecha :?pecha x2 - druga nic nie lespa - 330 HTT aby :/ ogolnie imo ASUS M2N-E > DFI (tylko ze asus słabe Vdimm strasznie) moze ktos podlinkwoac ten bios? bo albo jestem slepy albo poprostu nie moge znaleźć tego biosu (zrekne jeszcze na www dfi) EDIT dzis dostałem potwierdzenie wysyłki - paka bedzie jutro u mniej. jest za to mały problem - na www zmienił sie opis proca - teraz odpowiada on wersji 90nm. jeszcze nie wszystko stracone ale trzeba szykowac sie na najgorsze.. yhh :/ Edytowane 12 Marca 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 pecha x2 - druga nic nie lespa - 330 HTT aby :/ ogolnie imo ASUS M2N-E > DFI (tylko ze asus słabe Vdimm strasznie) moze ktos podlinkwoac ten bios? bo albo jestem slepy albo poprostu nie moge znaleźć tego biosu (zrekne jeszcze na www dfi) EDIT dzis dostałem potwierdzenie wysyłki - paka bedzie jutro u mniej. jest za to mały problem - na www zmienił sie opis proca - teraz odpowiada on wersji 90nm. jeszcze nie wszystko stracone ale trzeba szykowac sie na najgorsze.. yhh :/ http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=B&SITE=US http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ul...54;t=000037;p=0 http://www.lejabeach.com/DFI/dfinfultra2-m...fultra2-m2.html Co do DFi to chyba trafiłeś jakiś dziwny egzemplarz normalnie DFI nie ma problemu z HTT 400+ (na forum nawet ponad 420 ktoś miał) Mam nadzieje że te CPU które do ciebie "lecą to 65" :) i stable bedzie choć ze 3100 MHz :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) btw.. ktos byłby chetny na A x2 4000+ 65nm? coś koło 539zł cena. bo jak ten z polski 3600+ okaze sie niewypał to chyba od pepików 4000+ ściagne Edytowane 12 Marca 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 W sklepie masz x2 4000 po ~500 także... :wink: A w Polsce to nie ma jeszcze x2 3600 65nm także... Poza tym IMO 500 za X2 to porażka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 btw.. ktos byłby chetny na A x2 4000+ 65nm? coś koło 539zł cena. bo jak ten z polski 3600+ okaze sie niewypał to chyba od pepików 4000+ ściagneX2 4000+ można już kupić w wielu miejscach http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=4621 Ceny zaczynają się od 490 zł. http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...00_AM2_BOX_65W/ Do kupienia również jest 3500+ 45W z jednym rdzeniem http://www.morele.net/?pg=product_info&...rice&dspl=p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 w Action jest już 3800+ 45W ale z jednym jajkiem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zawsze mowilem ze jestesmy daleko za murzynami :P A powaznie, to ten 3600+ X2 65nm zapowiada się na hit, bo stabilne 3000 MHz za ok 400 zł (350zł?) to będzie coś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=137021 :blink: Fajny CPU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) przyszła paka z hurtowni :( niestety proc nie spełnił moich oczekiwan = 90nm :/ no cóż.. poszukiwania wciaz trwają Edytowane 14 Marca 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Może w innych zagranicznych hurtowniach będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Trochę odchodzę od tematu, ale czy ostatecznie wiadomo czy AM2+ będzie kompatybilne z AM2, a jeśli tak to czy MoBo z NForcem 4 obsłużą nowe Athlony???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Jak myslicie, kiedy pojawia sie u nas 3600+ w 0.065? Tydzień, dwa? Zastanawiam sie czy czekac czy tez kupic jakiegos semprona i potem kombinowac....:| Edytowane 14 Marca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) Nie ma co liczyć na innych wypowiedzi w takim temacie... Nikt Ci nie powie, za ile się pojawią w sprzedaży, więc to jest loteria, ja czekam wytrwale już 3 czy 4 tydzień, sam nie wiem, gdyby nie laptop to bym się pochlastał :cry: Ale nadal czekam wytrwale na tego 3600, zresztą nawet postanowiłem jeszcze grafę sprzedać, tak tylko leży i się kurzy. A czy chcesz czekać na najtańsze X2 65nm to Twoja decyzja i sam sobie na nią musisz odpowiedzieć... Ja będę czekał dla przykłądu nawet choć gdyby i do kwietnia a i przy okazji może coś na dx10 dostanę w dobrej cenie a 10 innych osób powie, że mam coś z baniakiem, bo czekać mogę i do śmierci... I w pewnym sensie będą mieli rację... W kilku sklepach wysypało się już większość wyższych modeli X2 65nm, także osobiście myślę/mam nadzieję, że już niebawem i 3600 się pojawi. Edytowane 15 Marca 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 uwaga uwaga ;) własnie w sockecie siedzi athlon 3800+ 65nm :) juz niedługo relacja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 No no no to czekamy z niecierpliwieniem na wyniki z placu boju. Napisz jak z OC i temperaturami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 juz niedługo relacja ;)Pamiętaj uwzględnić punkt w którym coldbuga łapie proc w tej relacji jeśli masz taką możliwość ;) Jak nie masz to troche lipa. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 uwaga uwaga ;) własnie w sockecie siedzi athlon 3800+ 65nm :) juz niedługo relacja ;) Dobra zapytam troche inaczej, kiedy będą na allegro :lol2: :?: Info co coldbuga mile widziane; relacja jeszcze dziś czy jutro :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 nie mam żadnego chłodziwa dobrego wiec ponizej 15*C ciezko zejsc. przy około 15*C proc sie uruchamia ale co to za pocieszenie (chciaz były juz sztuki o ile pamietam co przy takiej temp sie potrafiły nie bootowac) jak narazie jakies 3,1 GHZ @ 1,4V stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 :banana: Jaka jest różnica w "grzaniu" się powiedzmy X2 90 nm 1,4V 2800 MHz VS X2 65nm 1,4V 2800 MHz :> :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 ej.. nikt tu nie wspominał o tym, że procek dwujajowy :) to po prostu zwykły athlon 3800+ 200x12 w 65nm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Właśnie to chciałem napisać :P Powinien grzać się mniej jak tak samo ustawiony 90nm'wiec, wypadałoby sprawdzić, ale to dość ciężkie do wykonania z powodu IHS'ow po pierwsze, a po drugie z powodu niedoskonałości diod termicznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Właśnie to chciałem napisać :P Powinien grzać się mniej jak tak samo ustawiony 90nm'wiec, wypadałoby sprawdzić, ale to dość ciężkie do wykonania z powodu IHS'ow po pierwsze, a po drugie z powodu niedoskonałości diod termicznych. Jeśli podejść do tego od strony poboru prądu to rodzaj chłodzenia diody i IHS'y nie mają znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 pierwsze osiągniecia 3000 MHz stable U < 1,3V 3120 MHz stable 3180 MHz nonstable niezaleznie od napiecia 3240 MHz BSOD :/ zastanawia mnie czym spowodowana jest ta "bariera" ktorej nie da sie przekroczyc niezaleznie od napiecia... specyfika pracy ukladu czy tez zle podobieranie timingi.. no coz.. mam caly weekend na walke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 a jakie HTT max? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 ponad 350 więc to nie to :/ (przed chwilą sprawdzałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 uu wypas - i to będzie godny następca mojego Sempa =D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 @milans zwiększ napięci na mostku i szynie htt, jeden krok dalej może to coś da. noi zarzuć jakimś screen z cpu-z :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 ponad 350 więc to nie to :/ (przed chwilą sprawdzałem)Jakie mobo? Procek w temp pokojowych nie powinien ograniczać max HTT, raczej wina płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) ej.. nikt tu nie wspominał o tym, że procek dwujajowy :) to po prostu zwykły athlon 3800+ 200x12 w 65nm :) Fakt, moje niedopatrzenie :? :oops: Ehmm to z o/c jednak bez rewelacji, niecałe 200 MHz więcej niż moj Sęp <_< Jakieś PI/inne "benchy" możesz zapodać :?: Jakie mobo? Procek w temp pokojowych nie powinien ograniczać max HTT, raczej wina płyty. Obstawiam Asusa. Edytowane 17 Marca 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ehmm to z o/c jednak bez rewelacji, niecałe 200 MHz więcej niż moj Sęp <_< what? :blink: to dwa sępy i do tego prawie pół giga szybciej z HTT350 - w tej cenie to jest KOSA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...