Skocz do zawartości
letrev

Nowości Am2 / Am2+

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba strone wcześniej jest link do biosu z obsługą prockow 65nm, dodaje mnozniki połówkowe i chyba nic pozatym ;) A co do DFI...widocznie masz mega pecha :?

pecha x2 - druga nic nie lespa - 330 HTT aby :/ ogolnie imo ASUS M2N-E > DFI (tylko ze asus słabe Vdimm strasznie)

moze ktos podlinkwoac ten bios? bo albo jestem slepy albo poprostu nie moge znaleźć tego biosu (zrekne jeszcze na www dfi)

EDIT

dzis dostałem potwierdzenie wysyłki - paka bedzie jutro u mniej. jest za to mały problem - na www zmienił sie opis proca - teraz odpowiada on wersji 90nm. jeszcze nie wszystko stracone ale trzeba szykowac sie na najgorsze.. yhh :/

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pecha x2 - druga nic nie lespa - 330 HTT aby :/ ogolnie imo ASUS M2N-E > DFI (tylko ze asus słabe Vdimm strasznie)

moze ktos podlinkwoac ten bios? bo albo jestem slepy albo poprostu nie moge znaleźć tego biosu (zrekne jeszcze na www dfi)

EDIT

dzis dostałem potwierdzenie wysyłki - paka bedzie jutro u mniej. jest za to mały problem - na www zmienił sie opis proca - teraz odpowiada on wersji 90nm. jeszcze nie wszystko stracone ale trzeba szykowac sie na najgorsze.. yhh :/

http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=B&SITE=US

http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ul...54;t=000037;p=0

http://www.lejabeach.com/DFI/dfinfultra2-m...fultra2-m2.html

Co do DFi to chyba trafiłeś jakiś dziwny egzemplarz normalnie DFI nie ma problemu z HTT 400+ (na forum nawet ponad 420 ktoś miał)

Mam nadzieje że te CPU które do ciebie "lecą to 65" :) i stable bedzie choć ze 3100 MHz :P :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw.. ktos byłby chetny na A x2 4000+ 65nm? coś koło 539zł cena. bo jak ten z polski 3600+ okaze sie niewypał to chyba od pepików 4000+ ściagne

X2 4000+ można już kupić w wielu miejscach http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=4621

Ceny zaczynają się od 490 zł. http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...00_AM2_BOX_65W/

Do kupienia również jest 3500+ 45W z jednym rdzeniem http://www.morele.net/?pg=product_info&amp...rice&dspl=p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie, kiedy pojawia sie u nas 3600+ w 0.065? Tydzień, dwa?

Zastanawiam sie czy czekac czy tez kupic jakiegos semprona i potem kombinowac....:|

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co liczyć na innych wypowiedzi w takim temacie... Nikt Ci nie powie, za ile się pojawią w sprzedaży, więc to jest loteria, ja czekam wytrwale już 3 czy 4 tydzień, sam nie wiem, gdyby nie laptop to bym się pochlastał :cry: Ale nadal czekam wytrwale na tego 3600, zresztą nawet postanowiłem jeszcze grafę sprzedać, tak tylko leży i się kurzy. A czy chcesz czekać na najtańsze X2 65nm to Twoja decyzja i sam sobie na nią musisz odpowiedzieć...

Ja będę czekał dla przykłądu nawet choć gdyby i do kwietnia a i przy okazji może coś na dx10 dostanę w dobrej cenie a 10 innych osób powie, że mam coś z baniakiem, bo czekać mogę i do śmierci... I w pewnym sensie będą mieli rację...

W kilku sklepach wysypało się już większość wyższych modeli X2 65nm, także osobiście myślę/mam nadzieję, że już niebawem i 3600 się pojawi.

Edytowane przez Jarek_135

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam żadnego chłodziwa dobrego wiec ponizej 15*C ciezko zejsc. przy około 15*C proc sie uruchamia ale co to za pocieszenie (chciaz były juz sztuki o ile pamietam co przy takiej temp sie potrafiły nie bootowac)

jak narazie jakies 3,1 GHZ @ 1,4V stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to chciałem napisać :P

Powinien grzać się mniej jak tak samo ustawiony 90nm'wiec, wypadałoby sprawdzić, ale to dość ciężkie do wykonania z powodu IHS'ow po pierwsze, a po drugie z powodu niedoskonałości diod termicznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to chciałem napisać :P

Powinien grzać się mniej jak tak samo ustawiony 90nm'wiec, wypadałoby sprawdzić, ale to dość ciężkie do wykonania z powodu IHS'ow po pierwsze, a po drugie z powodu niedoskonałości diod termicznych.

Jeśli podejść do tego od strony poboru prądu to rodzaj chłodzenia diody i IHS'y nie mają znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze osiągniecia

3000 MHz stable U < 1,3V

3120 MHz stable

3180 MHz nonstable niezaleznie od napiecia

3240 MHz BSOD :/

zastanawia mnie czym spowodowana jest ta "bariera" ktorej nie da sie przekroczyc niezaleznie od napiecia... specyfika pracy ukladu czy tez zle podobieranie timingi.. no coz.. mam caly weekend na walke ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej.. nikt tu nie wspominał o tym, że procek dwujajowy :) to po prostu zwykły athlon 3800+ 200x12 w 65nm :)

Fakt, moje niedopatrzenie :? :oops:

Ehmm to z o/c jednak bez rewelacji, niecałe 200 MHz więcej niż moj Sęp <_<

Jakieś PI/inne "benchy" możesz zapodać :?:

Jakie mobo? Procek w temp pokojowych nie powinien ograniczać max HTT, raczej wina płyty.

Obstawiam Asusa.

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi